Šta je novo?

Test 6800 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme notax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Real Gaming Testovi / Direct X 8 ~ Unreal Tournament 2003 - komentar :

"Zanimljivo je da je ATI Radeon X800 Pro ovde pokazao brzinsku prednost, što je očigledno stvar verzije igre i drajvera. Sigurno je da GeForce 6800 Ultra u ovoj igri može postići daleko više rezultate..."

Splinter Cell Pandora Tomorrow - komentar :

"Pošto se radi o istom engine-u, jasno je da je problem u drajverima, koji će od najjače GeForce kartice izvući bar desetak procenata ubrzanja. Ili, možda, patch od ljudi koji su razvili ovu igru."

Colin McRae 04 - komentar :

"ColinMcRae je oduvek brže radio na ATI karticama, pa nam je drago da vidimo preuzimanje vodstva barem u 16 x 1 prema 12 x 1 duelu..."

Far Cry - komentar :

"Nažalost, još uvek nije izašao patch koji bi popravio stanje stvari i pomirio FarCry sa GeForce 6800 Ultra i 61.xx drajverima... Kvalitet slike je zaista mnogo lošiji čak i od onog koji nude iste kartice sa 5x.xx drajverima. Očigledno je da se čeka Direct X 9.0c i Patch 1.2 (mada i 1.1 podržava SM 3.0), pa ćemo videti koliko će to usporiti nVidia karticu."

Rezultati Antialiasing + Anisotropic nisu ni komentarisani. Kako prokometarisati onakve rezultate u Antialiasing + Anisotropic, pa napisati ovakav zaključak ?? :

"nVidia je konačno pokazala svima. nV40 je moćan, brz, kompleksan i veoma moderan GPU koji će sigurno naterati konkurenciju da ozbiljno poradi na R5xx familiji akceleratora. Nisu u pitanju samo mogućnosti video enkodinga, nove sitnice koje ćete koristiti u dual view režimu rada ili odličan kvalitet slike. To možemo očekivati i od jeftinijih izdanja CineFX 3.0 familije akceleratora. Radi se o izuzetnim performansama, koje će doći do izražaja u kompleksnim igrama kao što je, u prvom redu Doom III, a onda i Half Life 2, STALKER i druge. Pozitivne promene su uočene i kod pisanja drajvera. nVidia sada ima dvostruke razloge da bude poštena i maksimalno povrati poverenje u svoje upravljačke programe, koji su po funkcionalnosti prevazišli kategoriju kojom se imenuju. Najveća prednost – podrška za Shader Model 3.0 i Flow Control je nešto što sada sigurno peče ljude u ATI-ju."

Onaj ko piše ovako dugačak test, trebao bi, osim lektorisanja, možda i da ga pročita bar 2 puta u celosti. Ono, čisto da ne bude baš velikih kontradikcija od početka do kraja.
Ništa lično (u ovoj zemlji to uvek mora da se naglasi). Čisto usresredjivanje na test i text.

Eto, da ne kritikujem samo, pohvale za evidentno veliki uloženi trud u ovaj opširan test, gde su opisane i nove tehnologije u GPU-u, i arhitektura.

Pozdrav!

Ja vise i ne pokusavam da kazem svoje misljenje. Ja Maxu stvarno gotivim ali on bas i nije vican dobrom pisanju.
Mislim recenica iza recenice, u jednoj su drajveri a u drugoj upravljacki programi....uzas.
Recenice uglavnom bez kompozicije, kontradiktornosti, arbitrazne izjave....
Kada se terminologija usvoji onda se ona drzi do kraja. Ali MAx je mlad i naucice.

nhf Max, mi tebe volimo🙂

Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
Real Gaming Testovi / Direct X 8 ~ Unreal Tournament 2003 - komentar :

"Zanimljivo je da je ATI Radeon X800 Pro ovde pokazao brzinsku prednost, što je očigledno stvar verzije igre i drajvera. Sigurno je da GeForce 6800 Ultra u ovoj igri može postići daleko više rezultate..."

Splinter Cell Pandora Tomorrow - komentar :

"Pošto se radi o istom engine-u, jasno je da je problem u drajverima, koji će od najjače GeForce kartice izvući bar desetak procenata ubrzanja. Ili, možda, patch od ljudi koji su razvili ovu igru."

Colin McRae 04 - komentar :

"ColinMcRae je oduvek brže radio na ATI karticama, pa nam je drago da vidimo preuzimanje vodstva barem u 16 x 1 prema 12 x 1 duelu..."

Far Cry - komentar :

"Nažalost, još uvek nije izašao patch koji bi popravio stanje stvari i pomirio FarCry sa GeForce 6800 Ultra i 61.xx drajverima... Kvalitet slike je zaista mnogo lošiji čak i od onog koji nude iste kartice sa 5x.xx drajverima. Očigledno je da se čeka Direct X 9.0c i Patch 1.2 (mada i 1.1 podržava SM 3.0), pa ćemo videti koliko će to usporiti nVidia karticu."

Rezultati Antialiasing + Anisotropic nisu ni komentarisani. Kako prokometarisati onakve rezultate u Antialiasing + Anisotropic, pa napisati ovakav zaključak ?? :

"nVidia je konačno pokazala svima. nV40 je moćan, brz, kompleksan i veoma moderan GPU koji će sigurno naterati konkurenciju da ozbiljno poradi na R5xx familiji akceleratora. Nisu u pitanju samo mogućnosti video enkodinga, nove sitnice koje ćete koristiti u dual view režimu rada ili odličan kvalitet slike. To možemo očekivati i od jeftinijih izdanja CineFX 3.0 familije akceleratora. Radi se o izuzetnim performansama, koje će doći do izražaja u kompleksnim igrama kao što je, u prvom redu Doom III, a onda i Half Life 2, STALKER i druge. Pozitivne promene su uočene i kod pisanja drajvera. nVidia sada ima dvostruke razloge da bude poštena i maksimalno povrati poverenje u svoje upravljačke programe, koji su po funkcionalnosti prevazišli kategoriju kojom se imenuju. Najveća prednost – podrška za Shader Model 3.0 i Flow Control je nešto što sada sigurno peče ljude u ATI-ju."

Onaj ko piše ovako dugačak test, trebao bi, osim lektorisanja, možda i da ga pročita bar 2 puta u celosti. Ono, čisto da ne bude baš velikih kontradikcija od početka do kraja.
Ništa lično (u ovoj zemlji to uvek mora da se naglasi). Čisto usresredjivanje na test i text.

Eto, da ne kritikujem samo, pohvale za evidentno veliki uloženi trud u ovaj opširan test, gde su opisane i nove tehnologije u GPU-u, i arhitektura.

Pozdrav!

Ajde - editovacu ovaj post, vidim da nisi procitao ceo tekst od pocetka do kraja... A i ja sam mozda malo vise hvalio X800 Pro u tekstu, iako je 6800 Ultra, sto se vidi u tabeli - u 95% slucajeva brza! Ok, tekst mozda nije ispeglan kako treba - u tu svrhu mozes da pogledas sjajno napisano stivo X800 Pro iz proslomesecnog PC-ja ili ovomesecni tekst o 6800 Ultri. Taj tekst je kratak (12k karaktera), upeglan, pa ako se lozis na besprekorno izrazavanje - citaj. Nije uopste problem da neko pise komentare, cak i grdnje za moj test. I u redu je, mozda neke recenice nemaju idealnu kompoziciju. Ali nemoj molim te da s**esh o kontradiktornostima, jer ih nema. Svaka tabela je komentarisana sasvim realno!

Iako je tabela komentarisana realno - ne mozes tek tako da gledas samo komentare i procitas zakljucak. 6800 Ultra ima svojih bubica (nekada je sporija nego sto sam ocekivao, ne svidja mi se parcijalna preciznost u FC, pa sta???) Evo 5. jula izlazi patch 1.2, Direct X 9.0c RC moze da se skine i sve radi kako treba! Ja sam i neke druge stvari uzeo u obzir kada sam hvalio 6800 Ultru. Sto se tiche teksta, ima 55 hiljada karaktera (poredjenja radi, jedna strana u PC-ju je oko 4200 karaktera), i kao takav je najveci do sada objavljen tekst na benchu / graficke karte. Jasno je da je potreban lektor - kad bude vise novca, bice i toga. Ja sam, za sada, tester, fotograf, webmaster, prelamach... a imam i privatan zivot !

poz.

Poslednja izmena:
Broze, ti ne znas da pises... To je jednostavno tako 😀. Ne ozbiljno... Zamisli recenicu u kojoj treba tri puta da pomenes drajvere. I kazes: "Drajveri su zaista doneli mnogo toga, bogatiji panel, module za overkloking, podesavanje filtiranja i jos neke novine, ali ako ih instalirate preko starije verzije drajvera..." bla bla, i onda opet na kraju pomenes drajvere. To je broz, ruzno. Ja zaista nemam nikakvih problema sa tvojim misljenjem, ali mislim da zaista znam dobro da pisem. Mozda je glupo sada pricati o ocenama iz pismenih iz srpskog (a prva gimnazija je imala horor profanku), ili o tome da su lektori u Digitalu i PC-ju uvek imali najmanjih problema sa mojim tekstovima. No, necu sada o tome. Ja upravo mislim da treba koristiti sinonime, cak i kada recenica ide iza recenice, i UVEK cu koristiti sinonime tipa GPU - graficki cip, graficki akcelerator, video procesor.. Uvek ce se razlikovati, u svakoj narednoj recenici. Zato i postoje sinonimi, pobogu. Tako je i za drajvere (upravljacki programi, vezni programi) ili antialiasing (umeksavanje ivica), anisotropic (anizotropno filtriranje). Secam se jednog teksta iz digitala, kada je covek koji pise o Linuxu u svakoj bozijoj recenici koristio rech "distribucija" (KDE, knoppix itd.). To je bio tako ruzan tekst za chitanje, da je to zlo.

poz. broze, volim i ja tebe, ali nemas pojma o nekim stvarima 😉

Poslednja izmena:
ps. broze, odgovorio sam ti na prvu verziju odgovora, vidim da si posle malo "ublazio" misljenje...

poz.

byMaX je napisao(la):
Ajde - editovacu ovaj post, vidim da nisi procitao ceo tekst od pocetka do kraja... A i ja sam mozda malo vise hvalio X800 Pro u tekstu, iako je 6800 Ultra, sto se vidi u tabeli - u 95% slucajeva brza! Ok, tekst mozda nije ispeglan kako treba - u tu svrhu mozes da pogledas sjajno napisano stivo X800 Pro iz proslomesecnog PC-ja ili ovomesecni tekst o 6800 Ultri. Taj tekst je kratak (12k karaktera), upeglan, pa ako se lozis na besprekorno izrazavanje - citaj. Nije uopste problem da neko pise komentare, cak i grdnje za moj test. I u redu je, mozda neke recenice nemaju idealnu kompoziciju. Ali nemoj molim te da s**esh o kontradiktornostima, jer ih nema. Svaka tabela je komentarisana sasvim realno!

Iako je tabela komentarisana realno - ne mozes tek tako da gledas samo komentare i procitas zakljucak. 6800 Ultra ima svojih bubica (nekada je sporija nego sto sam ocekivao, ne svidja mi se parcijalna preciznost u FC, pa sta???) Evo 5. jula izlazi patch 1.2, Direct X 9.0c RC moze da se skine i sve radi kako treba! Ja sam i neke druge stvari uzeo u obzir kada sam hvalio 6800 Ultru. Sto se tiche teksta, ima 55 hiljada karaktera (poredjenja radi, jedna strana u PC-ju je oko 4200 karaktera), i kao takav je najveci do sada objavljen tekst na benchu / graficke karte. Jasno je da je potreban lektor - kad bude vise novca, bice i toga. Ja sam, za sada, tester, fotograf, webmaster, prelamach... a imam i privatan zivot !

poz.

Ja ne znam da li sam sada ja nerazumljiv, ali lepo sam napisao: "Onaj ko piše ovako dugačak test, trebao bi, osim lektorisanja, možda i da ga pročita bar 2 puta u celosti."
Pa, sad, da crtam, kada ne može drugačije. Ta rečenica znači: DA JE OK IZLEKTORISANO, ALI BI TREBALO OBRATITI PAŽNJU.......
I znam da lektorisanje rade oni koji pišu textove.

Napisao sam jednu kritiku, najblaže što sam mogao, dao i pohvalu za veliki trud na kraju, ali mi je ipak rečeno da s**em.
OK, možda treba prestati sa bilo kakvim potovanjem, a kada se to radi, dozvoljena su samo slaganja i odobravanja.

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):
6800 Ultra ima svojih bubica
Nedjo je napisao(la):
ATi ima nekih bubica

I sta sada mi koji realno nemamo mogucnost da probamo ni jednu od te dve karte pre nego sto je kupimo i kada je kupimo koristicemo je veoma dugo treba da radimo? :wall:

Pa treba da sacekas malo, da se obe kartice "odomace"... mada ako mozes da izdvojis te pare sada, nece ti biti problem ni da ih nadjes obe pa testiras, pre nego ih kupis, jer ce ti vecina manjih dilera, ako si im dobar kupac dati na probu ili zamenu... ako su ozbiljni 😉

Mada je moj neki utisak da se obe kartice i ATI i nVidia nece mnogo razlikovati po performansama, i da ce zaista dugo, dugo da sluze, mozda i najduze od svih kartica do sada, jos od Vodoo-a i TNT-ja, jer evo i dan danas, svega par igara efikasno iskoriscava Ati9800Pro i nVidiu59xx
Far Cry, Painkiller, UT 2004.. i sl.. Sve ostalo, ili je neoptimizovano ili zahteva mnogo CPU snage... Eto recimo Comanche 4... grafika je sigurno 10-100 puta losija i jedonstavnija od Far Cry, a opet, ima duplo manje frame-ova, a to svakako govori o zestokoj neoptimizaciji, zar ne.

A i vecina novih igara nije ni do kolena Far Cry-u, tako da zaista ne vidim neku zurbu da se uzimaju ove karte, dok zaista ne izadju te igre o kojima se toliko govori, i koje ce doneti potrebno ubrzanje.
A i ostatak masine treba da isprati ovu kartu. To ne treba da se zaboravi.

Ne ne nisam se bas lepo izrazio, mislim da mnogo vise znas nego sto to znas lepo da srocis. Pa nije to nista strashno i nista ruzno nisam mislio. Nista ne brini mene je moj mentor vracao 12x (dvanaest puta!) pre nego sto mi je prihvatio text....
Drugim recima potrudi se da ti znanje i poznavanje tvoje materije paralelno sazreva sa zreloscu tvojih tekstova.
Samo napred, Max😉

2004. komentar testa najnovijih video karti
2010. kupovina neke od ove dve za 20€ 🙂

Kontraverzna lichnost, upadljivo suv i debeo 🙂

ko razume ovo, shta pije ? 🙂

Evo ja necu da ispravljam krive Drine,ali tamo gde je ATI malo brzi ti kazes da ce Nvidia popraviti drajvere,a vec ih je do sada gomilu izbacila,a realno samo jedna ili eventualno dve verzije su do sada donosile velika poboljsanja(po seriji cipova),a posto je nvidia do sada izbacila jednu koja bas donosi vidno poboljsanje tesko da ce nv40 u dogledno vreme ubrzati jos vise(mislim ubrzace ona ali ne preko 5%),dok ce ATi x800xt biti mozda i brzi od nv40(inace jedva cekam test),ali oni tek imaju oduska da to jos malo poboljsaju tako da ce x800xt vise ubrzati nego nv40 tako da je racunica prosta=ATI je bolji izbor.Ovo su moji zakljuci proizvedeni u odnosu na prethodne situacije tako da ne mora da znaci da ce tako i biti.

Zakljucak je sledeci:Max nisi bas trebao da gledas u buducnost i nadas se najboljem za nv40(tj. nekim jos extra brzim drajverima)

Poslednja izmena:
Ma ok je - da je neko procitao strani test nV40 - bio bi ekstra zbunjen. Probajte X-Bit, pa onda pogledajte Tomu ili Ananda. Anand se nije raspisao o 80% novih stvari, a Toma je samo lepio slike. nVidia je ovoga puta poslala tako komplikovan tech. da je potreban inzenjer koji je pomalo radio na arhitekturi procesora, da bi sve to razumeo. Verovatno su zato mnogi od njih samo kopirali ono sto tamo pise, ne trudeci se da obrazloze...

2 notax - meni je samo krivo kada neko ne procita ceo tekst (pa makar mu i smetale gramaticke greske), a daje zakljucak ili komentar. Cak i tamo gde sam napisao da sam ocekivao da nV40 bude brzi, on jeste brzi od X800 Pro, ali po mom misljenju, nedovoljno. Nemoj sad ti da izvodis i ljutis se, kada se ja nisam naljutio sto si se ti po peti put nasao da "pljujes" po onome sto ja radim 😀

2 pocetnik - mislim da ce novi, brzi drajveri itekako pokazati sta nV40 moze. Ako nekoga zanima - neka pogleda razliku izmedju 56.xx i 61.34, npr., i to ne samo primer koji sam ja dao. Razlika u 3DMarku je gotovo 1000 poena. U igrama je razlika jos drasticnija. Slicnu stvar je i ATI uradio sa cat 4.7 beta - dobio sam 11252 sa 4.6, a nesto vise od 11800 sa 4.7 beta! Opet je to u rangu sa nV40 Ultrom, ali nije sa Ultra Extreme modelom (koga opet nema "na svakom koraku").

2 pocetnik

Test je odličan, ima dosta informacija i uporedbi. Samo, ne znam koliko su te karte isplatljive, i sada ali i kroz godinu dana. Oni rezultati u tabelama su krajnje impresivni. Koliko vidim sve češće se događa da aktuelni procesori ne mogu da podrže grafičke zverke. 🙂

The pocetnik je napisao(la):
Zakljucak je sledeci:Max nisi bas trebao da gledas u buducnost i nadas se najboljem za nv40(tj. nekim jos extra brzim drajverima)

e TO!
Ja bih na kraju teksta u zakljucku rekao sta ocekujem i kuda bi to sve MOGLO da ide. Nikako ne bih posle svakog testa tj ispod grafika stavljao takve komentare jer brojevi su tu kao egzaktna kategorija i dobijeni su neposredno pred objavljivanje testa tako da nema potrebe da imas neki stav koji, da kazem, teshi nVidiu i tapse je po ramenu...
Sad je tako a kako ce biti videcemo...

Procitao sam ceo tekst i mislim da je jednostavno preobiman, moglo je to da se sroci i sa manje pisanja, ali konciznije.

byMaX je napisao(la):
2 notax - meni je samo krivo kada neko ne procita ceo tekst (pa makar mu i smetale gramaticke greske), a daje zakljucak ili komentar. Cak i tamo gde sam napisao da sam ocekivao da nV40 bude brzi, on jeste brzi od X800 Pro, ali po mom misljenju, nedovoljno. Nemoj sad ti da izvodis i ljutis se, kada se ja nisam naljutio sto si se ti po peti put nasao da "pljujes" po onome sto ja radim 😀

Bez obzira na smajli, bar 50% si ovo stvarno mislio, i zato sam lično razočaran. Samo ću citirati deo svog prvog posta:

"Ništa lično (u ovoj zemlji to uvek mora da se naglasi). Čisto usresredjivanje na test i text.

Eto, da ne kritikujem samo, pohvale za evidentno veliki uloženi trud u ovaj opširan test, gde su opisane i nove tehnologije u GPU-u, i arhitektura."

Još jednom, U ovoj zemlji ne postoji kultura komuniciranja, niti je dozvoljeno nešto što se zove konstruktivna kritika. Sve se shvata lično, i oko svega izbije sukob.
Neverovatno da i dalje pominješ gramatičke greške, a uopšte o tome nisam pisao. I onda se pominje da neko nije pročitao ceo text, ili da nešto ne razume. Pa ti ne razumeš (ili se praviš) ama baš ništa što sam napisao.
Nije mi jasno kako Broz razume šta sam hteo da kažem (o tome je napisao u postu pre mog. kontrakdiktornosti komentara rezultata i krajnjeg zaključka), a ti ne.
Kritika bi trebala da nam pomogne da budemo bolji. Zašto se ovde to uvek shvata kao napad?
Kada je u pitanju ono što ja radim (tu mislim na pravljenje zvučnika), ja želim i insistiram da ljudi kritikuju ono što radim da bih mogao da poboljšam svoj rad. Kao što sam u više navrata i ranije napisao, verovatno živim u pogrešnoj zemlji, gde se perfekcionizam shvata kao bolest.

P.S. Stavi više smajlija nakon što napišeš da "pljujem" tvoj rad. 😀😀

Licno vise ne bih ni radio testove bez AA i AF. Kad platjas graficku par stotina evra, pa ne dajes tolike pare da bi se igrao u Q3 ili WC3. Samo maximum, samo sve high, samo aa i af. Pa da vidimo ko je junak a ko sisa!

Pa nema AA i AF zato sto je u tome ATI bolji od NV, a Maxa se explicitno od starta postavio da je NV bolji 😀
Ne moze sad covek da kontrira sopstvenom subjektivnom opredelenju 😉

Poslednja izmena:
Dobro onda nek XT testira neki Ati-jevac...😀
Nadam se da ce MAX-a dobrano popraviti text i mishljenje kroz nedelju dana.😀
A i to ce biti onaj pravi test..poredjenje Ultre i XT-a..
Bilo bi dobro da se proba taj dx9.0c i da se pokaze koliko on "podize" performanse/prikaz slike za Ultru...na tom testu...pa chak i ako je u RC fazi...
pa da vidimo mi te PS3.0 na delu a ne na papiru...Lepo sam ja rekao...za sada su to samo "karcinom" tranzistori...😀 Nema veze nek opadnu performanse al' da se pokaze ako se moze da li je nv ima kvalitet slike kao i Ati ili josh bolji ili ne...Razlika u performansama(ako bude nv slabiji od ATI-ja? ce biti placena tim boljim kvalitetom slike sa PS3.0->FarCry i sl.)....ali ja mislim da je slaba vajda od toga...Videcemo shta ce biti...ali po inostranim testovima...ATi je u prednosti...bez obzira na testove jer kvalitet slike sam neshto govori..a to je da je nv40 zaposhljen 70-80% i da onih 20-30% zrtvovano da bi koliko toliko parirao ATi-ju...jer kad se taj komplexan chip potera do granica(zashta je napravljen) on vishe nema tu surovu brzinu...

Ja sam to rekao jos kada je bio duel 9500pro vs ti4200 ali sada to (ukljucivanje AA i AF) ima opravdanje vise nego ikad...

maxo, de si nasao 63.34 drajvere? Ili mi se chini da si napravio gresku u pisanju i da je u pitanju 61.34?
i PrintArticle izgleda da ne radi, jer je poslednja strana o MSI modelu...

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
...jer kad se taj komplexan chip potera do granica(zashta je napravljen) on vishe nema tu surovu brzinu...
Ovo mi nije bas najjasnije. Aj ti to malo obrazlozi...

Broz je napisao(la):
Ovo mi nije bas najjasnije. Aj ti to malo obrazlozi...
Pa ocu da kazem da nvidija i dalje koristi fp16 u drajverima...A kad se potera na pf32(shto on stvarno jeste)...performanse padaju..

Ili sam ja u zabludi...Kako drugachije objasniti losh izgled u FarCry-u i ostalim igrama....?
I josh neshto za AA i AF si potpuno u pravu...
Pad performansi je mnogo veci kod NV-a nego kod Ati-ja...
Ja mislim da u danshnje vreme nije dovoljno da neshto bude brzo nego da to na neshto i lischi...Ako ti na nekom velikom briju FPS-a taj kvalitet oduzme 10-20 fejmova onda to moze da se prezali...lakshe nego "zamucena" textura tokom cele igre...i misao da to moze da izgleda bolje....a dao si tolike pare...da ne pominjem AA i AF (zashta za....500 fps-a u Q3 i 100fps(ako toliko nagura) u D3 i sl. igrama.)
Zar je cela grafika i arhitektura napravljena samo zarad odrzanja u zivotu OpenGL-a i igre Doom3...a za ostalo?
Da li whql drajveri zaista rade na fp32 ili ne? i kakvi su onda rezultati?

Na kraju krajeva kupovace se i jedno i drugo...a ko je na vrhu to ce uvek biti pod zankom ? Uvek je neshto od ta dva u nechemu bolje...Pa i ako NV povrati titulu onaja je debelo "umrljana". Jeste da srljaju kao zdrebe pred rudu(PS3.0) al' pitanje je da li su i staro savljadali?
Bilo kako bilo ovaj rat ne bira sretstva da se dobije bitka...al' bice zrtava na obe strane. 😀

ivica je napisao(la):
Ili sam ja u zabludi...Kako drugachije objasniti losh izgled u FarCry-u i ostalim igrama....?

koje ostale igre? :d

ivica je napisao(la):
Zar je cela grafika i arhitektura napravljena samo zarad odrzanja u zivotu OpenGL-a i igre Doom3...a za ostalo?

nesto si pobrkao...zapravo Atijev x800 podrzava buduci openGL 2.0, dok nVidia i dalje samo 1.5 🙂

OK, nisam te razumeo najbolje, sad mi je jasno.
I mene uzasno zanima fenomen FP16-32 kod nV ali nikako da proniknem u te tajne. I dalje mi nije jasno u kom modu rade 6800U koje se testiraju po netu. 16 ili 32?

notax je napisao(la):
Bez obzira na smajli, bar 50% si ovo stvarno mislio, i zato sam lično razočaran. Samo ću citirati deo svog prvog posta:

"Ništa lično (u ovoj zemlji to uvek mora da se naglasi). Čisto usresredjivanje na test i text.

Eto, da ne kritikujem samo, pohvale za evidentno veliki uloženi trud u ovaj opširan test, gde su opisane i nove tehnologije u GPU-u, i arhitektura."

Još jednom, U ovoj zemlji ne postoji kultura komuniciranja, niti je dozvoljeno nešto što se zove konstruktivna kritika. Sve se shvata lično, i oko svega izbije sukob.
Neverovatno da i dalje pominješ gramatičke greške, a uopšte o tome nisam pisao. I onda se pominje da neko nije pročitao ceo text, ili da nešto ne razume. Pa ti ne razumeš (ili se praviš) ama baš ništa što sam napisao.
Nije mi jasno kako Broz razume šta sam hteo da kažem (o tome je napisao u postu pre mog. kontrakdiktornosti komentara rezultata i krajnjeg zaključka), a ti ne.
Kritika bi trebala da nam pomogne da budemo bolji. Zašto se ovde to uvek shvata kao napad?
Kada je u pitanju ono što ja radim (tu mislim na pravljenje zvučnika), ja želim i insistiram da ljudi kritikuju ono što radim da bih mogao da poboljšam svoj rad. Kao što sam u više navrata i ranije napisao, verovatno živim u pogrešnoj zemlji, gde se perfekcionizam shvata kao bolest.

P.S. Stavi više smajlija nakon što napišeš da "pljujem" tvoj rad. 😀😀

Hej bre, Borise, sto se ti sad vredjas. Meni je samo zasmetalo sto je ton bio takav da direktno pljuje po necijem trudu. Pa ako i nije savrseno, zapitaj se, sta jeste? Cinjenica je da se vise cene testovi nekog tamo Ananda, koji ni blizu nije ulazio u takve detalje, i ima 10x manje rezultata... A posto smo svoji, ajde malo da popljujemo domaci trud i rad. To je nas mentalitet i to me je zabolelo. Kao kada neko kupuje Tommy majonez i jos bi se posvadjao sa tobom u raspravi da je bolji od Dijamantovog, a realno, nije. Nemas pojma koliko mejlova (ultra ljubaznih) dobijam od komsija Hrvata za svaki test. Ne zato sto su odusevljeni, nego zato sto su takvi ljudi, i zato su ispred nas u mnogim stvarima. Kritika moze da pomogne, ali ako se postavi na pravi, drugarski nacin. Ti si je postavio kao da radis za konkurentski sajt, meni se cini. Ako si prijatelj, ton ce biti drugaciji. Barem ja to tako shvatam.

pozdrav

2 broz, ivica, silver... Verujte, imam ovde nV40 Ultra Extreme i X800XT, obe su mi konstantno tu. 6800UE je jednostavno jacha karta, da na 475 / 1200, ali je jacha. Pored toga, SM3.0 podrska je tu. Mozda jos nije neophodna, ali je tu! Koliko puta smo prelazili na novog intela zbog MMX, SSE ili nekih desetih instrukcija, koje nam na kraju nisu mnogo znacile? X800XT na svojoj strani ima dimenzije, manju zahtevnost po pitanju snage PSU-a, a ponekad je i brza karta...

2 Ji... naravno, lapsus. 61.34 - odlicni drajveri. Skinuo sam i 61.45 - FarCry drajvere, samo da bih probao 1.2 sa SM3.0...

A evo sta nas ocekuje u fc 1.3

picture

picture

picture

Max, reci mi da li 6800 radi sa fp16 ili fp32?
ATi radi 24, jel tako?

E ove fotke su mnogo ruzne narocito treca. Sve bljesti a cudovista izgledaju kao da su u latex-u :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno