Šta je novo?

Tesla TV

Generalno mislim da iz nekog razloga tv box izbacuje bolji kvalitet slike.
Druga stvar a vezano za temu, meni licno karakteristike hardvera koji ovaj model ima, nisu dovoljne za neko komforno koriscenje( premotavanje sadrzaja, prebacivanje kanala...) ali sam jako zadovoljan kvalitetom slike uz koriscenje nekog eksternog tv boksa i u tom slucaju apsolutna preporuka u ovom cenovnom rangu .

Tesla 43e635sus konacno dobio dugo ocekivani update.Ali sreca nije dugo trajala jer je posle pokusaja da update tv-a zaglavio.I posle 150 pokusaja da dodjem do factory reset nekako sam uspeo da ga upucam.I onda sve jovo nanovo.I onda sam skontao da mozda cak i nije do tv-a nego da je daljinac crko.Pa sam pomocu misa i posle google home na telefonu opet probao update na tv-u.I ovog puta je uspeo!Savet je da ako nemate prostora(1.1 gb) ne pokusavate update.Sad, dal je zaglavio zbog daljinca koji je brljavio pa crko ili je do tv-a ostaje misterija.Ali savet je oslobodite dovoljno prostora za svaki slucaj.Android je verovali ili ne 14 a security patch je januar 2026 ako sam dobro zapamtio.

Koga bude zanimalo slikacu kad budem sledeci put na vikendici.Tako da eto znate da je tv dobio update konacno.E sad jedno pitanje.Posto je daljinski definitivno otisao u vecna lovista sta preporucujete da uzmem?Video sam one zamenske Tesla i iskreno - ne bi to uzimao.Nisam bas presrecan sa njihovim daljincem.Chat GPT mi predlaze Xiaomi XMRM-006.I bez njega sam na taj daljinac prvo pomislio.Jer ga vec imam na box-u i zadovoljan sam.E sad dal ima neko predlog neki sa 1,2,3,4,5,6,7,,8,9,0 i da je BT.Pitam to jer npr XPLORE TV od A1 nema bas dobro reseno za kanale.Pa tako ako hoces lupam Arenu a ti si na 50 kanalu moras da vrtis na navigaciji dok A1 box daljinac ima tastere koje sam naveo pa mozes lako da nadjes kanal.Tako da ako nema neki ok daljinac da ima numericke tastere onda cu taj od Xiaomi.

Tesla 43e635sus konacno dobio dugo ocekivani update.Ali sreca nije dugo trajala jer je posle pokusaja da update tv-a zaglavio.I posle 150 pokusaja da dodjem do factory reset nekako sam uspeo da ga upucam.I onda sve jovo nanovo.I onda sam skontao da mozda cak i nije do tv-a nego da je daljinac crko.Pa sam pomocu misa i posle google home na telefonu opet probao update na tv-u.I ovog puta je uspeo!Savet je da ako nemate prostora(1.1 gb) ne pokusavate update.Sad, dal je zaglavio zbog daljinca koji je brljavio pa crko ili je do tv-a ostaje misterija.Ali savet je oslobodite dovoljno prostora za svaki slucaj.Android je verovali ili ne 14 a security patch je januar 2026 ako sam dobro zapamtio.

Koga bude zanimalo slikacu kad budem sledeci put na vikendici.Tako da eto znate da je tv dobio update konacno.E sad jedno pitanje.Posto je daljinski definitivno otisao u vecna lovista sta preporucujete da uzmem?Video sam one zamenske Tesla i iskreno - ne bi to uzimao.Nisam bas presrecan sa njihovim daljincem.Chat GPT mi predlaze Xiaomi XMRM-006.I bez njega sam na taj daljinac prvo pomislio.Jer ga vec imam na box-u i zadovoljan sam.E sad dal ima neko predlog neki sa 1,2,3,4,5,6,7,,8,9,0 i da je BT.Pitam to jer npr XPLORE TV od A1 nema bas dobro reseno za kanale.Pa tako ako hoces lupam Arenu a ti si na 50 kanalu moras da vrtis na navigaciji dok A1 box daljinac ima tastere koje sam naveo pa mozes lako da nadjes kanal.Tako da ako nema neki ok daljinac da ima numericke tastere onda cu taj od Xiaomi.
Pitanje dal ce Netfliks raditi

Generalno mislim da iz nekog razloga tv box izbacuje bolji kvalitet slike.
Druga stvar a vezano za temu, meni licno karakteristike hardvera koji ovaj model ima, nisu dovoljne za neko komforno koriscenje( premotavanje sadrzaja, prebacivanje kanala...) ali sam jako zadovoljan kvalitetom slike uz koriscenje nekog eksternog tv boksa i u tom slucaju apsolutna preporuka u ovom cenovnom rangu .
Tako bi i trebalo, namenski boks bi trebalo da je optimizovan za signal određenog operatera.

E sad jedno pitanje.Posto je daljinski definitivno otisao u vecna lovista sta preporucujete da uzmem?Video sam one zamenske Tesla i iskreno - ne bi to uzimao.Nisam bas presrecan sa njihovim daljincem.Chat GPT mi predlaze Xiaomi XMRM-006.I bez njega sam na taj daljinac prvo pomislio.Jer ga vec imam na box-u i zadovoljan sam.E sad dal ima neko predlog neki sa 1,2,3,4,5,6,7,,8,9,0 i da je BT.

Istripovali su me ovi iz servisa da nece raditi power sa drugim daljincem.Na kraju sam uzeo Teslin daljinac ali ne onaj IR nego BT.Neki lik je na KP prodavao za 20e.Mozda u buducnosti uzmem jedan od predlozenih da imam za rezervu.Za one koji imaju Tesla 43E635SUS kacim slike najnovijeg Android tv za pomenuti model.Nisam imao vremena da ga dobro testiram.Ali primecujem da TV mnogo bolje radi.E sad ogradjujem se od ovoga jer je tv bio na factory reset a i daljinac mu je nov.Ali svakako pohvala za Teslu i iako su mogli i ranije da izbace update nikad nije kasno za ovako dobre update.

Prilozi

• tesla 1.jpg
    tesla 1.jpg
    107.5 KB · Pregleda: 20
  • tesla 3.jpg
    tesla 3.jpg
    99.6 KB · Pregleda: 20
E sad dal ima neko predlog neki sa 1,2,3,4,5,6,7,,8,9,0 i da je BT.
Odlična opcija generalno ti je i daljinac od EON-a (IR+BT+osvetljenje tastera). Pun ih je KP, prosek ~7e...

Konkretno na Tesli ga nisam probao, mada nema razloga da ne radi/zeza.
No za 10-ak dana selim box sa druge lokacije....pa ću probati/javiti (na 40E635BFS doduše).

Još bolja opcija (bar meni) je Yettel daljinac, jer je kompaktniji i mnogo bolje leži u ruci u odnosu na četvrtasti EON štap, a nudi iste opcije (BT/IR i pozadinsko osvetljenje).
Jedini problem je samo što ga sad nešto slabije ima u ponudi, pa je i cena viša u odnosu na EON.

Nazad
Vrh Dno