Šta je novo?

Tesla TV

verovatno nije Tesla čim nije spomenuo

Ne razumem bas najbolje neke ljude.Ne mogu se nikad porediti babe i zabe.To je isto kao kad bi ja poredio moj auto koji je placen 9000 e i neki auto koji je placen 30 000e.Tesla nije neki brend i realno postoje low brendovi , srednji brendovi i high brendovi.I Tesla je po meni u prva 2 mesta u low level brendovima.VOX se dosta popravio i mogu slobodno da kazem da je verovatno sad preuzeo 1 mesto u odnosu na Teslu.Ali realno kad kupujete tv koji kosta mnogo manje nego neki srednji brend ne mozete ocekivati da je to vauuu kvalitet.

Npr , moj glavni tv je Grundig.I kad gledamo televizore to nije neka vauu marka jer kao sto znate Nemci su prodali brend Turcima i odavno to nije kvalitet starog Grundiga koji je radio po 30 godina ljudima.Ali ako uporedjujem sliku mog Grundig od 50 inca i Tesle , VOX i FOX razlika je ocigledna.Od samog kvaliteta slike preko boje , toga da se na non Grundig tv vidi probijanje , kvalitet zvucnika i....Ali , bez obzira na to Tesla , FOX i VOX za onu cenu za koju se prodaju su SUPER.Znaci razlika izmedju losih brend tv i srednje i visoke klase se znacajno smanjila.

Daj bre ljudi do juce niste mogli da sanjate da neki tamo VOX ima sertifikovani Google tv.Sad ti druze mozes za lupam nekih 110e da kupis ODLICAN tv od 32 inca sa google OS.I ja imam Xiaomi box koji je na akciji kosta 50e i mogu slobodno da kazem da razlike izmedju google OS na VOX i Xiaomi box skoro pa i nema.S time da VOX ima slabiji hardver.Kod Tesle sta je problem kod OS-a jeste to sto inzenjeri ne rade dovoljno na optimizaciji i na update.Ako bi samo optimizovali android tv i odradili update bio bi 10 od 10.Ali , i kod Tesle ja sam uz par sredjivanja preko developer mode dosao do toga da meni radi mnogo bolje i da daljinac skoro pa i ne laguje.

Da rezimiram.Slika na Tesli je po meni korektna.Ne savrsena ali korektna.Zvucnici su isto ok.OS bi trebalo da se malo optimizuje u smislu da bi trebalo da radi brze i bolje jer je hardver ok u odnosu na to kako radi OS.Sve u svemu Tesla je za novac koji se prodaje odlican brend.I mogu slobodno da kazem da je blizu neke srednje klase a u odnosu na neku visu klasu nije tako jako daleko kao ranije.Imam neki osecaj da ljudi ocekuju previse.I da ocekuju od Tesle da bude isti ili bolji od brendova koji su duze u svetu tv.Morate uvek da se vodite onom narodnom - koliko para toliko i muzike.Reagovao sam jer ne mogu da verujem da neko moze da pored babe i zabe.Svi znamo da je Punto od bakice losiji od tamo nekog BMW.I za to ne treba ni trositi reci.Ali je ovde pitanje dal je moguce da se koristi Tesla kao tv.Moj odgovor je DA.Iako je licno nikad ne bi uzeo Teslu za glavni tv.Ali po meni za neku spavacu sobu / vikendicu ili negde gde nije bitno da imas super sliku Tesla je top i extra brend.

Evo kako izgleda crna slika na njemu, pri tom kada se uđe na youtube u pretragu, ima neke sitne bele tačkice dok ne učita sliku, kao sneg. Za 55K je ok tv,mada nije ni u rangu nekog goreg lcd-a iskreno. O dubokoj crnoj nema ni govora, u poređenju sa LG G5 ovaj je igračka. Za početnike ok opcija, kao i za one koji prelaze sa crt tv-a. Pogledajte prilog 518112
Ovo je užas, defektan primerak sigurno.
Kod mene je crna zaista crna, nema belih tačkica kada učitava youtube.
Čitajući recenzije, deluje da Tesla televizori imaju katastrofa kontrolu kvaliteta, pa se često mora reklamirati dok se ne dobije ispravan primerak, naročito kod jeftinijih LED modela. Očekivao sam da će OLED linija biti pouzdanija, ali tvoj primer pokazuje da to izgleda nije slučaj.

I ja sam se vodio logikom da oled panel kakav god bio mora imati crnu kako treba, jer sam ga uzeo za spavaću sobu. Međutim ovo je katastrofa, iako sam panel nema neko osvetljenje, pošto posedujem philips oled i lg g5, pa se vidi razlika. Ali ovo je užasno zaista. Kao da je neki refabrikovan panel, ali šta očekivati od Tesla tv-a i uređaja generalno. Zapravo oled za 55 hiljada koliko je bio na black friday akciji je dobra investicija kakav god bio, ali sa ovakvim panelom nikako.

Vodio sam se istom logikom, za taj novac samo da crna bude crna.

Slažem se sa Silvermanom, kontrola kvaliteta kao da ne postoji, ono sa slike nije smelo da zavrsi kod kupca. Defektan primerak, nema drugog objašnjenja.

nVidia drajver prepoznaje O55S949GUS kao Skyworth TV, što nije iznenađenje.

Prilozi

• 1000019244.jpg
    1000019244.jpg
    100.4 KB · Pregleda: 56
  • 1000019246.jpg
    1000019246.jpg
    95.5 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Vodio sam se istom logikom, za taj novac samo da crna bude crna.

Slažem se sa Silvermanom, kontrola kvaliteta kao da ne postoji, ono sa slike nije smelo da zavrsi kod kupca. Defektan primerak, nema drugog objašnjenja.

nVidia drajver prepoznaje O55S949GUS kao Skyworth TV, što nije iznenađenje.
Da taj oled pravi Skyworth. Ima u Rusiji slican brendiran kao Digma pro oled 55.

Dobio od yetela 43E655BUS
Zasad sam zadovoljan, zamenio je 6 godina stari hisense, slika i zvuk značajno bolji. Daljinac takodje.
E sad, ne mogu na appstore stremio da nadjem 🙁 neverovatno mi je ga na chromecast 4k imam. Kako ga instalirati?

Sta mi je neophodno inace za ostvarivanje garancije, imam samo otpremnicu od yetela... jel ima neka registracija za +3 godine?

Dobio od yetela 43E655BUS
Zasad sam zadovoljan, zamenio je 6 godina stari hisense, slika i zvuk značajno bolji. Daljinac takodje.
E sad, ne mogu na appstore stremio da nadjem 🙁 neverovatno mi je ga na chromecast 4k imam. Kako ga instalirati?

Sta mi je neophodno inace za ostvarivanje garancije, imam samo otpremnicu od yetela... jel ima neka registracija za +3 godine?
Vidi da te ne plasim ,ja sam taj model vratio .(gus)na kraju oznaka .Vratio nakon 15 dana .Netlfiks nije radio u startu ,izgubio sertifikate .Nisam stigao odmah da vratim zbog obaveza .Odobrena reklamacija.U toj istoj radnji dodao i uzeo drugi brend.Tek video kolika je losija slika na Tesli .
Sto se tice Stremia bio je app storu.Isprati al Stremio nema vise na Google play ,nema ni za telefone .Skinut sa stora

Tesli ta oznaka od jednog slova cesto znaci skroz drugi model (proizvodjaca). Ovo je definitivno bolje od matorog hisensa i više nego odlično za spavaću sobu. Zasad je ok ionako mi nejasno kako bih ga reklamirao 🙂
Skontao sam za stremio, da ga nema ni na jednom uredjaju na store vise, skinuo apk i instalirao bez problema...

Tesli ta oznaka od jednog slova cesto znaci skroz drugi model (proizvodjaca). Ovo je definitivno bolje od matorog hisensa i više nego odlično za spavaću sobu. Zasad je ok ionako mi nejasno kako bih ga reklamirao 🙂
Skontao sam za stremio, da ga nema ni na jednom uredjaju na store vise, skinuo apk i instalirao bez problema...
Televizori su potpuno isti ,spec.Razlika je u boji siva i crna

Kupujem TV za mog starog pa nisu preveliki zahtevi, idemo na 43" dijagonalu, gledam da OS bude google/android zbog asistenta da bi imao mogućnost glasovnog upravljanja itd, da ima 5 godina garancije itd, a pošto je bitno da bude sa centralnom stopom/postoljem a ne sa nogicama, izbor je pao na Tesla 43E655BUS jer je i budžet tu oko 200eura...Ono što me posebno zanima je gledanje pod uglom, pošto je VA panel u pitanju ako sam dobro shvatio, a u pitanje je dnevna soba pa zbog toga... I takodje me zanima pošto će se 90% vremena koristiti za gledanje tv programa a u Srbiji nema ništa preko 1080p, kako to izgleda na ovom tv-u koji je UHD? Negde pročitah da na 4k televizorima, tv kanali kod domaćih operatera mogu da izgledaju još gore pa me to malo brine, ne znam da li mi je u tom slučaju bolje da mu ipak ostavim Tesla 32" hd ready koji već 3 godine koristi bez problema...Takodje me zanima kakav mu je OS, da li radi fluidno itd itd...Jedini model koji sam našao da je sličnih karakteristika u toj ceni je Grundig 43 GHU 7800, ali oni izgleda ne daju više produženu garanciju pa mi izbor ipak ide prema Tesli ili možda grešim? Svi saveti su dobro došli a posebno od strane vlasnika pomenutih modela ...Hvala unapred!

Kupujem TV za mog starog pa nisu preveliki zahtevi, idemo na 43" dijagonalu, gledam da OS bude google/android zbog asistenta da bi imao mogućnost glasovnog upravljanja itd, da ima 5 godina garancije itd, a pošto je bitno da bude sa centralnom stopom/postoljem a ne sa nogicama, izbor je pao na Tesla 43E655BUS jer je i budžet tu oko 200eura...Ono što me posebno zanima je gledanje pod uglom, pošto je VA panel u pitanju ako sam dobro shvatio, a u pitanje je dnevna soba pa zbog toga... I takodje me zanima pošto će se 90% vremena koristiti za gledanje tv programa a u Srbiji nema ništa preko 1080p, kako to izgleda na ovom tv-u koji je UHD? Negde pročitah da na 4k televizorima, tv kanali kod domaćih operatera mogu da izgledaju još gore pa me to malo brine, ne znam da li mi je u tom slučaju bolje da mu ipak ostavim Tesla 32" hd ready koji već 3 godine koristi bez problema...Takodje me zanima kakav mu je OS, da li radi fluidno itd itd...Jedini model koji sam našao da je sličnih karakteristika u toj ceni je Grundig 43 GHU 7800, ali oni izgleda ne daju više produženu garanciju pa mi izbor ipak ide prema Tesli ili možda grešim? Svi saveti su dobro došli a posebno od strane vlasnika pomenutih modela ...Hvala unapred!
Sistem mu radi top .Google radi dobro .Zvuk mu je dobar .Ja sam ga reklamirao zbog Netfliksa.Sto se tice ugla gledanja ,nije nesto.Meni je na kraju super sto je reklamcija uvazena .Dodao sam manje od 100e ,uzeo drugog proizvodjaca i video koliko je losa slika na Tesli .Naravno uglovi gledanja dosta bolji na drugom modelu.Moj savet ne kupuj. Idi do neke radnje gde su upaljeni dosta njih,razliciti proizvodjaci.Uporedis sliku

ne znam da li mi je u tom slučaju bolje da mu ipak ostavim Tesla 32" hd ready koji već 3 godine koristi bez problema...
ostavi mu 32-jku. za starije ljude koji uglavnom/samo gledaju domaću televiziju, 32-jka HD Ready je dobra mera

Preporuka za tu namenu. Nećeš naći bolju kupovinu za te pare. Ipak je bolje 43 nego 32 inča, to je premalo sa koje god udaljenosti da gleda, preporodiće se. Posebno što u dijagonali 32 sigurno nećeš naći ništa kvalitetno

Sta bre malo?
Moji zadnjih 10 godina gledaju Vivax 19", slovima DEVETNAEST, i ne zele da menjaju TV. 😀

Salim se, i ja bih se ispruzio za 43" u odnosu na 32".
Ipak ulazimo u 2026. godinu.

Preporuka za tu namenu. Nećeš naći bolju kupovinu za te pare. Ipak je bolje 43 nego 32 inča, to je premalo sa koje god udaljenosti da gleda, preporodiće se. Posebno što u dijagonali 32 sigurno nećeš naći ništa kvalitetno
Ma da, ostario je prilično i žali se da mu beže slova tj da ne može da stigne da pročita titlove u stranim filmovima pa je glavni motiv kupovine prelazak na veću dijagonalu, nemam pojma, možda uzmem taj isti model samo varijantu 50", ima u Metalcu za nepunih 30k....a ovaj batica gore što kaže da je slika puno bolja na TCL-u koji je uzeo posle Tesle, njegova Tesla je bila QLED ako sam dobro ispratio njegove postove a to je ipak sasvim drugi panel, uporedjivao sam full specifkacije u PDF-u sa Teslinog sajta....osim toga, ima gomila tih podešavanja za procesiranje, ljudi to obično sve gase tj treba se malo iscimati da bi to radilo kako treba, možda pronaći neki od predefisanih profila, nemam pojma....ovde kod mene sam našao u jednoj radnji taj TV na policama, ali ga drže ugašenog, kažu nemamo mi antenu 🙂...možda im odnesem nešto na flešu u raznim rezolucijama pa ih ubedim da ga uključe i isproveravam sve uživo....

Ja sam moje za proslu Novu godinu castio sa nekim Fox dumb 42' modelom. Posto nema sanse da mogu da se snadju sa smart opcijama (iris box nikako nisu znali da koriste- zvali svakog dana) uzeo sam karticu za Antena plus ,tako da otac ima sportske kanale a majka gomilu filmova. Ovako saltaju kanale daljincem od tv-a i ne zovu uposte 🙂.

Ma da, ostario je prilično i žali se da mu beže slova tj da ne može da stigne da pročita titlove u stranim filmovima pa je glavni motiv kupovine prelazak na veću dijagonalu, nemam pojma, možda uzmem taj isti model samo varijantu 50", ima u Metalcu za nepunih 30k....a ovaj batica gore što kaže da je slika puno bolja na TCL-u koji je uzeo posle Tesle, njegova Tesla je bila QLED ako sam dobro ispratio njegove postove a to je ipak sasvim drugi panel, uporedjivao sam full specifkacije u PDF-u sa Teslinog sajta....osim toga, ima gomila tih podešavanja za procesiranje, ljudi to obično sve gase tj treba se malo iscimati da bi to radilo kako treba, možda pronaći neki od predefisanih profila, nemam pojma....ovde kod mene sam našao u jednoj radnji taj TV na policama, ali ga drže ugašenog, kažu nemamo mi antenu 🙂...možda im odnesem nešto na flešu u raznim rezolucijama pa ih ubedim da ga uključe i isproveravam sve uživo....
Imam iskustva sa tim i stelovanjem .Nisam mator 😉
Al na TCL i stelovanje dobije se dosta vise.Cak move aplikacija iz MTS-a za gledanje kablovske,slika dosta bolja
Imam kuci i dalje Teslu 32 .Kvarila se cetiri puta u garanciji .Menjana dva puta ploca .Nije smart.I opet zanemarim kupim Teslu 43 serija E655 i reklamacija .Tesla vise ne u kuci

Poslednja izmena:
Ja sam svojim roditeljima, a i tazbini kupio po jednu teslu od 50 inča.
Ljudi prezadovoljni, i jedni i drugi. Nikakvih problema ili kvarova nema. Garancija 5 godina, dobar servis ako zatreba.
Mislim da je to odličan izbor za nezahtevne korisnike kakvi su stariji ljudi

Imam iskustva sa tim i stelovanjem .Nisam mator 😉
Al na TCL i stelovanje dobije se dosta vise.Cak move aplikacija iz MTS-a za gledanje kablovske,slika dosta bolja
Imam kuci i dalje Teslu 32 .Kvarila se cetiri puta u garanciji .Menjana dva puta ploca .Nije smart.I opet zanemarim kupim Teslu 43 serija E655 i reklamacija .Tesla vise ne u kuci
Ma ok, novi sam na forumu tj vratio sam se nakon 20 godina 🙂, nisam mislio ništa loše, ne zameri....ma da, u tom najnižem cenovnom razredu ima dosta lutrije, kako koji model i primerak zapadnu...ja sam opet sa Tesla 32 skroz zadovoljan kako je odradila posao za cca 120 eura koliko je koštala, nijedan problem za 3 godine apsolutno, s tim što sam ja malo birao kad sam uzimao pa sam našao model sa slovom T u oznaci, što je tada značilo da je panel TCL što se kasnije i poazalo tačnim kad sam gledao dokumentaciju od tv-a, njihov je logo u papirima itd....da li je to napravilo razliku ne znam ali odnos uloženo/dobijeno kod tog primerka je ispao top, imam još i 2 godine garancije za njega, kako ne biti zadovoljan, zato sad imam i dilemu, ne bih nikad ni pomislio da ga menjam da se tata nije požalio na problem sa čitanjem titlova, mada to verovatno i nije problem do slabljenja vida jer mu je dioptrija skoro ažurirana i kaže da vidi jasno slova ali ne stiže da iščita, vrv je pre u pitanju gubitak kognitvnih sposobonosti koji neminovno dolazi s godinama, al da ne tupim...

Ma ok, novi sam na forumu tj vratio sam se nakon 20 godina 🙂, nisam mislio ništa loše, ne zameri....ma da, u tom najnižem cenovnom razredu ima dosta lutrije, kako koji model i primerak zapadnu...ja sam opet sa Tesla 32 skroz zadovoljan kako je odradila posao za cca 120 eura koliko je koštala, nijedan problem za 3 godine apsolutno, s tim što sam ja malo birao kad sam uzimao pa sam našao model sa slovom T u oznaci, što je tada značilo da je panel TCL što se kasnije i poazalo tačnim kad sam gledao dokumentaciju od tv-a, njihov je logo u papirima itd....da li je to napravilo razliku ne znam ali odnos uloženo/dobijeno kod tog primerka je ispao top, imam još i 2 godine garancije za njega, kako ne biti zadovoljan, zato sad imam i dilemu, ne bih nikad ni pomislio da ga menjam da se tata nije požalio na problem sa čitanjem titlova, mada to verovatno i nije problem do slabljenja vida jer mu je dioptrija skoro ažurirana i kaže da vidi jasno slova ali ne stiže da iščita, vrv je pre u pitanju gubitak kognitvnih sposobonosti koji neminovno dolazi s godinama, al da ne tupim...
Na kraju .Najbolje idi do radnje koja ima vise modela izlozenih ,pa uporedi .
Ima i ona fora naruceno online ,moze se vratiti do 15 dana ako nisi zadovoljan.

Poručena na kraju Tesla 50E655BUS po akcijskoj ceni cca 28750din, uz 2+3 godine garancije jer su iz Tesle potvrdili(slao sam mail) da će akcijska ponuda sa produženom garancijom trajati do 31.03.2026....Za isporuku čekam par dana da stigne u komšijsku prodavnicu(El Braco) Bože zdravlja, pa ćemo videti...Hvala svima na sugestijama i pomoći!

Za ostvarivanje osnovne garancije je potreban fiskalni racun i garantni list (ne mora da bude overen, to se odradi ukoliko se radi reklamacija).

Sto se tice produzene garancije, za dodatne 3 godine se radi registracija uredjaja na sajtu

Rok za registraciju je 30 dana od dana kupovine.

Da li neko moze da me posavetuje,koji je ovo efekat?U pitanju je Tesla 55E655BUS 4K Ultra HD. Sta tu ne valja?Pokusavao sam svasta da podesavam i mislim da je do TV-a.Ima taj neki efekat prelamanja kao da ostrina iskace iz detalja,ili nesto drugo?

Pitanje u vezi registracije za produzenu garanciju.
Da li mora da se slika serijski broj sa zadnje strane tv-a, ili moze kao sto sam ja uradio slikao SN sa kutije?
Pitam zato sto sam podatke i slike sa SN i fiskalnim poslao jos 2 nedelje, a jos nisam dobio sertifikat.
Inace sam postupak za registraciju ponovio i juce i oba puta je uspesno registrovao.

Ja sam slikao SN sa kutije, odmah dobio sertifikat na mail 🙂

Nazad
Vrh Dno