Šta je novo?

Tesla TV

Jedino da kontaktiras Teslu preko formulara:

Jesam sinoć im poslao.Danas mi stigao mejl sa odgovorom.Kazu da im pošaljem kratak video .Da ne bude nesporazum.Covece ni tri dana od kupovine ,odmah problem.Mozda je i odmah bio ,nisam odmah probao.Sinoc sam pisao i sa Netliksom .Odgovor je bio ako ne pomogne restart tv da može biti problem do hardvera ili softvera.Ne znam dal imam pravo na direktnu zamenu tv.Vrlo malo vremena od kupovine a problem

Da li neko ima iskustva sa Tesla OLED-om, konkretno modelom O55S949GUS? Trenutno se na Ananasu može naći po jako povoljnoj ceni (55K uz vaučer).

Verovatno nema niko, ali OLED za te pare, 4k, 2 x HDMI 2.1, GoogleTV, stvarno nema šta da se razmišlja. Problem je što ga izgleda nema u nabavci. Ako možeš da ga nađeš za te pare, ne čekaj ni sekund (eventualno razmišljaj u smeru njegove 65' varijante koja je trenutno ispod 100k i ima je u ponudi na više mesta).

Bićeš prezadoviljan, obavezno javi utiske mada nema tu šta da se javlja, to je savršen TV.

Uzeo i ja 55' O55S949GUS, nadamo se najboljem.
Jedino mi je čudno da nema niti jedna recenzija za ovaj model...

TV je danas stigao. Slika je tipično OLED-ovska, ništa lošija od one na LG OLED-u koji je u dnevnoj sobi, bar mom oku. Zvuk je takođe iznenađujuće dobar. Kabl za napajanje može da se skine, pa verujem da nije problem zameniti ga dužim. Sam TV lepo izgleda i deluje kvalitetno napravljeno. Daljinski ima dobar raspored dugmića, ali deluje prilično jeftino i plastično. Na njemu je Android 11, koji radi otprilike kao i SBB EON uređaj, uglavnom fluidno, uz povremena spoticanja i lagovanje.

Ukratko, veoma sam zadovoljan kupovinom i onim što sam dobio za svoj novac.

Nema još ništa odgovora od Tesle nakon zadnje poruke.
Kako onda prodaju uredjaje a imaju reklamu za Netlfiks i ostale mogućnosti.
Ako je izgubio ,nece ni imati vise.Sad me zanima dal ima osnova da se uredjaj vrati
Update
Klasican odgovor.Sve mi predlazu ono sto sam vec u prvoj poruci napisao da sam uradio.U prvom njihovom odgovoru kao poslace nadleznoj sluzbi.Na kraju stigne odg.katasrofa.Sad sam i srocio bolji odgovor .Sta god sad da odgovore rekao sam im da vracam tv u radnji gde je kupljen .Uredjaj kupljen 26.11.2025

Vracen Tv u radnji .Trazio povrat novca .Pa cemo videti.Razmisljam da dodam i uzmem nesto drugo

TV je danas stigao. Slika je tipično OLED-ovska, ništa lošija od one na LG OLED-u koji je u dnevnoj sobi, bar mom oku. Zvuk je takođe iznenađujuće dobar. Kabl za napajanje može da se skine, pa verujem da nije problem zameniti ga dužim. Sam TV lepo izgleda i deluje kvalitetno napravljeno. Daljinski ima dobar raspored dugmića, ali deluje prilično jeftino i plastično. Na njemu je Android 11, koji radi otprilike kao i SBB EON uređaj, uglavnom fluidno, uz povremena spoticanja i lagovanje.

Ukratko, veoma sam zadovoljan kupovinom i onim što sam dobio za svoj novac.
Kakav mu je brightnes tj, osvetljenje? Kako izgleda HDR film? Na specifikacijama mi to nesto deluje slabije. Kakve su mu opcije za burn in? Bas cudno sto nema nijedna recenzija.
Uzeo i ja 55' O55S949GUS, nadamo se najboljem.
Jedino mi je čudno da nema niti jedna recenzija za ovaj model...
Kako si zadovoljan?

Kakav mu je brightnes tj, osvetljenje? Kako izgleda HDR film? Na specifikacijama mi to nesto deluje slabije. Kakve su mu opcije za burn in? Bas cudno sto nema nijedna recenzija.

Kako si zadovoljan?
Za sada je sve kako treba, ali nisam nešto puno eksperimentisao.
Osvetljenje je 900 niti, kažu neki da je to malo?
Meni je dnevna soba svakako mračna , trenutno mi prija profil gde on sam štela sliku ( Ušteda energije), a tu baš smanji brightness.
Refleksija svetla od sijalica je isto ok, bolje nego na starom tv-u.

120hz i VRR sam testirao na sekund bukvalno, pošto nemam pojma da igram, a i ubili me klinci odmah(Fortnite Ps5).
Burn in nisam primetio, ali nisam to ni testirao, obzirom da ništa statično nisam ni prikazivao na neki duži vremenski period.
HDR izgleda stvarno top, čak mi i kablovska izgleda bolje na nekim kanalima, mada sam pre ovoga koristio LG 43"" Led star 9 godina. Tako da ne znam kako treba skuplji OLED da izgleda.
Ako šta primetim javljam.

Za sada je sve kako treba, ali nisam nešto puno eksperimentisao.
Osvetljenje je 900 niti, kažu neki da je to malo?
Meni je dnevna soba svakako mračna , trenutno mi prija profil gde on sam štela sliku ( Ušteda energije), a tu baš smanji brightness.
Refleksija svetla od sijalica je isto ok, bolje nego na starom tv-u.

120hz i VRR sam testirao na sekund bukvalno, pošto nemam pojma da igram, a i ubili me klinci odmah(Fortnite Ps5).
Burn in nisam primetio, ali nisam to ni testirao, obzirom da ništa statično nisam ni prikazivao na neki duži vremenski period.
HDR izgleda stvarno top, čak mi i kablovska izgleda bolje na nekim kanalima, mada sam pre ovoga koristio LG 43"" Led star 9 godina. Tako da ne znam kako treba skuplji OLED da izgleda.
Ako šta primetim javljam.
Evo kako izgleda crna slika na njemu, pri tom kada se uđe na youtube u pretragu, ima neke sitne bele tačkice dok ne učita sliku, kao sneg. Za 55K je ok tv,mada nije ni u rangu nekog goreg lcd-a iskreno. O dubokoj crnoj nema ni govora, u poređenju sa LG G5 ovaj je igračka. Za početnike ok opcija, kao i za one koji prelaze sa crt tv-a. Screenshot_20251213_103908_Gallery.jpg

Evo kako izgleda crna slika na njemu, pri tom kada se uđe na youtube u pretragu, ima neke sitne bele tačkice dok ne učita sliku, kao sneg. Za 55K je ok tv,mada nije ni u rangu nekog goreg lcd-a iskreno. O dubokoj crnoj nema ni govora, u poređenju sa LG G5 ovaj je igračka. Za početnike ok opcija, kao i za one koji prelaze sa crt tv-a. Pogledajte prilog 518112
Катастрофа,ја ово не би гледао да ми платиш...

Evo kako izgleda crna slika na njemu, pri tom kada se uđe na youtube u pretragu, ima neke sitne bele tačkice dok ne učita sliku, kao sneg. Za 55K je ok tv,mada nije ni u rangu nekog goreg lcd-a iskreno. O dubokoj crnoj nema ni govora, u poređenju sa LG G5 ovaj je igračka. Za početnike ok opcija, kao i za one koji prelaze sa crt tv-a. Pogledajte prilog 518112
Ovo oled? Ili?

OLED ne izgleda ovako, crna je crna. Panel je jedino sto vredi, sve ostalo je kompromis.

EDIT: mozda je neki defektan primerak

Poslednja izmena:
Oled je, tako piše na kutiji i u specifikacijama. Svakako sam ga uzeo online, ide nazad i ne zanima me šta je sa njim, jer ovo je sve sem oleda. Pozadi ima elektroniku koja je kao ceo panel, a potrošnja mu je 390W. A kada se pusti neki HDR snimak, slika je tamna šta god radio u podešavanjima. Jednostavno panel ima premalo osvetljenja, plus kada se pusti neki 4K video, crna nije skroz crna, kao da probija pozadinsko.

Takav TV bih sigurno vratio.

Meni je stigao u ponedeljak, nisam još odlučio da li ću da ga zadržim.

Par sati dnevno koristim TV kao monitor sa 3m udaljenosti. Tako već 5 godina, ali nikad me nisu ovako bolele oči. Pokušavam da nađem odgovarajuća podešavanja, probaću i sa nekom grafičkom koja može da gura 4k@120Hz.

Ali crna i video sadržaj generalno su kako treba.

Ovo sa slike je ono sto si opisao, Youtube aplikacija sa TV, uslikano dok učitava Search? Ili je crna uvek takva?

I meni su od tesle volele oči (nije bio oled, običan led). Ne znam šta oni rade s televizorima.

Inače mi je jedno od najgorih iskustava u kvalitetu slike bio baš s teslom

Katastrofa

Prilozi

• Screenshot_20251213_190358_Gmail.jpg
    Screenshot_20251213_190358_Gmail.jpg
    101 KB · Pregleda: 111
Našao sam sliku od ponedeljka kad sam TV stavio na policu ispred starog.

Mislim da je Netflix meni na oba TVa. I preko dana se vidi razlika u crnoj boji.

Gore je LG 50NANO763 (VA panel).
Dole je Tesla O55S949GUS.

Prilozi

• IMG_20251208_144036.jpg
    IMG_20251208_144036.jpg
    154.1 KB · Pregleda: 109
@mitarus na ovoj slici vidim samo deo jednog televizora i to slikano takoreći iskosa

Bezveze je slika, poenta je tada bila da se vidi refleksija police sa knjigama.

LG je na nosaču iza Tesle, nagnut napred, vidi se ista bela knjiga u odrazu.

Juče je i meni stigao 55OLED, poručen sa Ananasa po akcijskoj ceni. Iako sam jurio veću dijagonalu (65" ili 75"), jednostavno nisam mogao da propustim ovu ponudu.
Slika i reflection handling su gotovo identični sa LG B4, zvuk je npr. značajno bolji i ne pozeleni pod jačim uglovima.

Sve u svemu, mislim da je odlična kupovina za uloženi novac.

Za crni petak, uz kupon od 5000din na ananasu, mogala je da se uzme 65' verzija tog Teslinog oleda za 81000 din dok je ta 55' bila beše oko 55 hiljada. Ne treba mi TV, ali ne znam koja sila me je zaustavila da uzmem taj od 65', čisto iz zezanja. Stvarno nije moglo povoljnije. Kakav god da je oled za te pare ne može da ne valja!

Odobrise reklamaciju.Dodao para ,za 10k vise .Nebo i zemlja razlika u slici kad uporedim sa Teslom

Nazad
Vrh Dno