Šta je novo?

Tesla TV

Dobro je da su pustili azuriranje, bice i za nas iz 9 serije nesto

Ima li neko iskustva sa Tesla 65E635SUS? Vidim da je jedan od najjeftinijih 65'' TV-a, a specifikacije mu ne deluju uopste lose?

Da li neko zna koji je panel u 43E325BF, po specifikaciji je VA tip. Ništa više od toga nema naravno.

Posle duzeg vremena konacno sam kupio 43K625BUS. Kada sam upalio prvo sam pomislio "Ok, ovo je jeftin TV". Medjutim, cim sam prebacio na sledeci mod za sliku (fabricki podesen na neki eko mod) kao da sam gledao drugi tv. Web OS radi malo sporije ali to je to u ovoj klasi. Pustio 4k video i bio sam prijatno iznenadjen slikom. Verujem da je mnogo bolje na skupljim televizorima ali ovoj slici ne fali nista. Buetooth spojio sa slusalicama i sve radi super. Negde sam citao da kasni zvuk. Ja nemam taj problem. Registrovao se za 5 godina garancije i dobio mail sa potvrdom maltene odma'. Imao sam update na noviju verziju. Navatao sam i mrtve piksele na dva mesta. Na jednom mestu je jedan a na drugom par komada. Posto gledam TV sa nekih tri metra daljine nemam problema sa njima. Ne vidi se ako se ne pridje bas blizu. Ako sve ostane ovako necu ici na reklamaciju. Zna li neko kakva im je politika za mrtve piksele?

Razmišljam da za stariju osobu kupim Tesla 50E625BUS.
Da li ima neko da mi kaže nešto više o tome? U pitanju je starija osoba i nisu joj bitne smart funkcije (mada nikad se ne zna) i ne može da oceni baš male razlike u kvalitetu slike.
O njemu razmišljam zato što ima centralno postolje (obavezan uslov) i zato što je jeftiniji skoro duplo od najjeftinejeg LG -ja sa centralnim postoljem.
Vidim da u ovoj temi uglavnom posedujete neke druge serije Tesle, pa me interesuje ima li neko neki savet

Nemaš možda opciju za zidni nosač? Ne da znam da nešto fali tom modelu nego čisto da se ne ograničiš sa centralnim nosačem.

Ne, opcija na zid ne postoji. Koristi se polica koja se okreće po potrebi i jako je zgodna ali njene dimenzije ne dozvoljavaju da na njoj bude tv sa "kozijim" nogicama veći id 42 inča. Tako da je jedina opcija za veći tv da ima centralno postolje

imam 32e620bhs sa takvim centralnim postoljem i ovaj noviji 40e635bfs. Sto se tice slike tu nemam zamerki na oba, dobio vise nego sto sam ocekivao tako da verujem da ce biti prezadovoljan. Malo napravis po svom ukusu u opcijama i vise ne diras. Sto se tice zvuka, spremi se da malo drndas EQ parametre i to je to. Zvucnici ko zvucnici nisu losi, imaju range (i bass i visoke), zvuce korektno za razliku od nekih voxova, foxova koji u toj jeftinijoj klasi zvuce kao tranzistor sa buvljaka. Slobodno kupuj, pogotovo sto ljudi ovde govore da im je dobar servis. Smart na optimizovanim aplikacijama (EON, HBO, Netflix) radi skroz korektno, dok na ovim drugim zahtevnijim hoce malo da laguje (skyshowtime recimo). Nista strasno u svakom slucaju.

da ne držite dugo dugme on/off? ovo mu dođe kao shutdown na telefonu kad se par sekundi drži power dugme. Kad se pritisne kratko onda ide u klasičan stand by. Treba njemu nekoliko sekundi da se upali iz stend baja, nema potrebe držati dugo to dugme.

edit: ok rešeno je

Tesla natpis mi izlazi samo kada mi tv ostane ukljucen pa se posle nnekog vremena sam od sebe ugasi, e onda podize ceo sistem iznova i traje malkicko duze ali ako ga ugasim normalno na daljinski i ponovo upalim tu je slika za sekundu.

Hvala na savetima. Pošto tv nije kod mene pokušaću to sa fastboot kad odem tamo gde je tv.
A to sa dugim držanjem on/off dugmeta bojim se da ne mogu popraviti jer tv koriste starije osobe i ne mogu im objasniti da ne smeju dugo da drže to dugme. Jedva sam im preko telefona objasnio kako da maknu tu poruku, tako da bi jedino rešenje bilo da se ona i ne pojavljuje

mogu i da ga pale na fizičko dugme na samom tv-u ako već nisu sigurni da je daljinski odreagovao. gašenje ide instant svakako

Pa sto nisi napisao koliko to vise struje trosi i najbitnije gde si procitao to?

PXL_20230504_192441209.MP.jpg
Bukvalno ti pise kad hoces da ukljucis tu opciju. Prevescu ti na tvoj maternji ako ne citas cirilicu.

Ne brini se ti za moj maternji ili da li znam cirilicu.

Svakako to malo sto ce da potrosi vise je u mojoj granici prihvatljivog i to da li je ukljuceno ili iskljuceno nece mi umanjiti racun za struju ne znam koliko. Ali znam da mi je apsolutno prihvatljivo da kada ukljucim tv za 2 sekunde vidim sliku i mogu da uzivam a ne da cekam ceo android da se bootuje.

Zaboravio sam da kazem da na kutiji televizora sa jedne strane ima nalepnica na kojoj pise datum proizvodnje. Pise MNFD ili slicno (odneo sam kutiju u podrum). U mom slucaju je januar 2022. Ovo svako moze da proveri u radnji kada mu donesu kutiju sa televizorom. Naknadno sam video da imam probijanje osvetljenja sa gornje strane. Nije nesto preterano ali u totalnom mraku se primeti. Iz ove perspektive bi svakome preporucio da batali paljenje televizora u radnji sa onom default slikom (to sam ja uradio). Mrtvi pikseli su se potrefili na beloj pozadini slike. Mada nisu mrtvi nego beli, sto mu dodje hot pixel. Ne znam kako ali jedino sto pije vodu je paljenje televizora sa nekom mracnom pozadinom. Tu se vide mrtvi pikseli i probijanje osvetljenja.

Пре пар год људи хвалили овај бренд, сада испада да скоро сваки модел има неки проблем. Ок што су ажурни са сервисом али опет је то неколико недеља без тв.

Ma slika je dobra. Sve ostalo je do toga kakav tv ti zapadne. Samo provera na nekoj mracnoj pozadini i nema problema. Opet je bio neki update.

Какав је 65E635SUS, edge, direct led, qled, нешто десето? Јел тај тв изашао ове године? Не налазим тестове, описе и сл.

Која је разлика између E***SUS и S***BUS?

Ukljuci fastboot u podesavanjima i nece se vise desavati.
Danas bio i nisam uspeo da nađem tu fastboot opciju. Isključio sam sve žive uštede energije i gašenja ekrana pa ćemo videti da li će se i dalje javljati.
Inače nema pravila kada se javlja, ljudii kažu da na čistu miru zna da se pojavi na svakih pola sata, pa onda čak i nekoloko dana se ne pojavljuje

Nazad
Vrh Dno