Šta je novo?

Tesla TV

Pa mi smo za nas model 906bus model godinu dana cekali da izbace prvi update, doduse ja imam tv godinu dana mozda je izasao ranije ali je android, a koliko vidim tvoj se bazira na linux os pa mozda zato nema update.

Najbolje bi bilo da pises tesla timu na email pa da cujes sta ce da ti kazu.

Nema tu nista od updatea. Probaj da vratis tv na fabricka podesavanja verovatno ce zivnuti malo.

Zdravo! Razmisljam da kupim TESLA 32E625BHS smart tv. Zanima me da li moze bez problema na Tesla Android televizorima da se instalira Stremio? Ovo je Android 9. Verujem da moze ali posto bih koristila samo Stremio, Netflix i EON bitno mi je da potvrdim. Imam Eon box na Foxu i tu mi je instaliran Stremio sa Google play-a. I ako neko ima ovaj konkretno model znacili bi mi utisci. Hvala!

Nisam siguran da ce da gura vece h265 fajlove na Stremio. Za te stvari je bolji spoljni uredjaj.
Interesantno, sad sam probao isti Stremio nalog na dva 55S906 (oba uradjen ovaj poslednji update). Jedan ne pusta nijedan h265 ptreko Stremia, drugi pusta svih 5 filmova koje sam probao!? Sreca, ovaj drugi je moj 🙂
Probacu par dana da ignorisem CC with Google TV (mada Tesla definitivno ne moze da izgura svaki h265 na Plexu).

Poslednja izmena:
Nisam siguran da ce da gura vece h265 fajlove na Stremio. Za te stvari je bolji spoljni uredjaj.
Interesantno, sad sam probao isti Stremio nalog na dva 55S906 (oba uradjen ovaj poslednji update). Jedan ne pusta nijedan h265 ptreko Stremia, drugi pusta svih 5 filmova koje sam probao!? Sreca, ovaj drugi je moj 🙂
Probacu par dana da ignorisem CC with Google TV (mada Tesla definitivno ne moze da izgura svaki h265 na Plexu).
Iskreno nije mi bas najjasnije😂 ovaj tv je HD 1366 x 768. Ako su 1080 verzije na Stremiu, zar ne bi trebalo da bude ok? Do sad sam probala Stremio na dva tva slicne rezolucije i nije bilo problema, ali je bio obican tv + box u pitanju. Pa me zato zanimalo da nema nekih poteskoca u instaliranju/radu kada je smart. Znam da je obican + box cesto bolja opcija ali ne razumem se u problematiku i ne bih da mnogo istrazujem, kupujem tv samo da ne bih stetila vid vise gledanjem na telefonu😂

Nisam mislio na rezoluciju i kvalitet videa vec kodek. Svakako su mu (televizoru) vece "mogucnosti" kad barata sa manje zahtevnim fajlovima (HD umesto FHD ili 4K). Ne znam za taj model, racunam da su stavljali jos slabiji procesor nego na skupljim serijama. Naravno, mozda gresim.

Nisam mislio na rezoluciju i kvalitet videa vec kodek. Svakako su mu (televizoru) vece "mogucnosti" kad barata sa manje zahtevnim fajlovima (HD umesto FHD ili 4K). Ne znam za taj model, racunam da su stavljali jos slabiji procesor nego na skupljim serijama. Naravno, mozda gresim.
Da da kontam. Ja sam isla tom logikom da ako je neki prosecan (hd) valjda ce moci da otvori te stvari koje i inace gledam jer nisu preterano zahtevne. Hvala na pomoci! 😄

Pitah jednom, Q55K925SUS utisci? Ili bolje da ne pitam? 😆

Dostupnost aplikacija (naravno zanimaju me samo streaming platforme naših provajdera)? Ažuriranja sistema jel ih je bilo? Sistem radi ok (WebOS 5)? Određeni bagovi? Ima li probleme sa nekim formatima? Nešto šesto-sedmo šta treba spomenuti da valja-ne valja?

Pozdrav ljudi, imam pitanje

Kupio sam TESLA 43E625BUS Smart televizor, i kada krenem da snimam neku emisiju ili bilo sta, snimanje krene. Kasnije kada izvadim USB iz TV-a i ubacim na racunaru, prijavi mi neki cudni .BIN format, uopste ga ne vidi kao video.

Pokusavao sam sa raznim konvertorima i nista nisam uspeo da uradim.

Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio ili neki predlog?

Hvala unapred

Nisam video da se neko javio da ga je kupio Q55K925SUS. Ne znam koliko nas na ovom forumu ima sa ovim modelom:

Osim sto je taj za koji se ti raspitujes QLED ne vidim drugu prednost, dok ovaj sa linka je nedavno dobio svoju prvu nadogradnju, ima soundbar koji je odlican, slika skroz korektna, app koje koristim ne koce ne baguju... hbo max, eon i smart tube next, drugih nemam. Nisam primetio da tv koci ili da kasni u odzivu. Na kraju koliko je placem dobio sam daleko vise nego sto sam ocekivao.

Cak igram igre na njemu u 2k rezoluciji sa racunara i nisam primetio da je nesto losije naspram monitora.
Pozdrav ljudi, imam pitanje

Kupio sam TESLA 43E625BUS Smart televizor, i kada krenem da snimam neku emisiju ili bilo sta, snimanje krene. Kasnije kada izvadim USB iz TV-a i ubacim na racunaru, prijavi mi neki cudni .BIN format, uopste ga ne vidi kao video.

Pokusavao sam sa raznim konvertorima i nista nisam uspeo da uradim.

Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio ili neki predlog?

Hvala unapred

Applications To Open A BIN File
  1. #1) NTI Dragon Burn 4.5.
  2. #2) Roxio Creator NXT Pro 7.
  3. #3) DT Soft DAEMON Tools.
  4. #4) Smart Projects IsoBuster.
  5. #5) PowerISO.

Enkriptovano da može samo na tom tv-u da se pusti (jer autorska prava, itd). Kada ne bi bilo toga, taj Tesla ni ne bi mogao tek tako ni da se prodaje legit i sve.

mod: odgovor na #879

Poslednja izmena od urednika:
Enkriptovano da može samo na tom tv-u da se pusti (jer autorska prava, itd). Kada ne bi bilo toga, taj Tesla ni ne bi mogao tek tako ni da se prodaje legit i sve.

mod: odgovor na #879
Fora je u tome sto ne moze ni na tom istom tv-u da se pusti.

Instalirao sam i PowerISO da bih pokusao da eventualno otvorim podatak preko njega, medjutim opet nista, izlazi mi neka poruka da format nije podrzan i slicno.

Mora da može na istom tv-u da se pusti, jer drugde nećeš ni pustiti. To je sada zaštićen fajl, čak i da ga pročitaš sa nečime, u 2 klika ga nećeš pustiti. Morao bi da skineš dekripciju nekako, pa da demuksuješ strimove i onda umuksuješ u .mkv ili koji već format.

Koja su podesavanja za najbolji prikaz na S906. Jesu ubacili opciju za gasenje HDR. Ja ne mogu nigde da je nadjem.
Meni posle update-a slika na kablovskoj, moj licni utisak nesto losija. Fudbal W.Cup na rts katastrofa.

Pratim ukoliko ima neko iskustva sa Tesla Qled modelom - Q55K925SUS
Razmisljam o kupovini istog.
Pozdrav,

Pozdrav ljudi,
Nisam do sada pratio ovu temu, ali sam se danas zainteresovan za model Tesla 65Q615BUS. Probao sam sa pretragom ali izgleda se na temi nije pisalo o ovom modelu. I uopšte, na netu nema recenzija za ovaj model kao ni na YT. Moguće da je nov model, tek izašao ili tako nešto? Ako ga neko ima ili zna nešto o njemu neka napiše. Interesuje me slika i zvuk prvenstveno. Smart funkcije i aplikacije me ne interesuju toliko, jer ionako sve što mi treba imam na Eon boksu. Baš sam se zagrejao da ga kupim, vidim da daju i 3+2 godine garanciju što mi baš odgovara. Da, interesuje me i sam izgled tv-a, materijal izrade, daljinski itd..

Zdravo, pitanje vezano za tesla 32E325BH. Kupljen je samo da bi sluzio za gledanje stvari preko eksternog hard diska, ali ima previse fajlova koje nece da cita. Uglavnom cita koji imaju h264 tj x264, ali desava se da se potkrade neki koji nece da cita. Da li je neko upucen u problematiku oko ovoga i koje je resenje? Izvinjavam se ako je negde vec bio dat odgovor, previse ima da se cita po forumu, a nemam vremena da dalje istrazujem

I da li neko zna da li bi smart TV, npr tesla 32E625BHS, imao istih problema?

Nema dovoljno jak chipset za neke jace bitrateove i h265 formate. Isti bi ti slucaj bio i sa ovim drugim tv-om. Imam 32E620BHS, al to su maltene isti televizori. Svakako sam zadovoljan, standardne h264 ripove pusta bez problema sa eksternog harda.

Posle iskustva sa 55S906BUS, TV kupovati isključivo kao običan TV. Smart opcije prepustiti eksternom uređaju (koristim CC with Google TV na pomenutom TV-u umesto njegovog OS), zaštopa mi prečesto na h265 na Plexu).
Mada, sad vidim za male pare 55" Xiaomi. Ne znam ali računam da su procesor i memorija iz Mi boxa što je već ok.

To usopste nije merodavno sto pises, plex ko plex je treca strana i nema veze sa softverom televizora, za ono sta je namenjen televizor radi brutalno dobro.

Plex ti instaliras na racunaru i na tv-u pa dizes biblioteku odakle ce plex da cita podatke i onda kroz svoju lokalnu mrezu pa jos ako je povezujes na wifi ocekujes da ti radi isto kao kada je direktno hdmi povezan sa tv-om i da nece da stopa. Sve zavisi koje fajlove propustas koju velicinu, tako da to o cemu pises uopste nije merodavan podatak jer tv ko tv za pare koje je placen je vise nego odlican.

Okaci podatke tih fajlova koji ti stopaju, bitrate, velicinu fajla, jel remux ili sta? Da vidimo gde je problem, pa onda napisi kako je povezan tv sa racunarom direkt kroz ruter lan kablom ili wifi?

Očekujem da radi isto kao i pomenuti Chromecast with Google TV priključen na isti taj Tesla televizor ili kao Amazon Fire Stick 4K priključen na TV u drugoj sobi podosta udaljen od rutera.
Ako oni "guraju" (štagod od video materijala i streaming apps), a Tesla TV ne "gura" (iste te fajlove i apps), mislim da mogu da zaključim da je "problem" do Tesle.
Da budem jasniji, mislim na h265 ripove i to ne neke velike, wifi konekciju, Plex, Stremio...
Najbolje se pokazao FS 4K (stari model), a poredim EON box, Tesla 55S906BUS i ova dva sticka.

Poslednja izmena:
Koji model se smatra naslednikom S905/906 ako postoji uopšte? Ja sam veoma zadovoljan sa 55s905bus pa razmišljam o nekom 65" Tesla modelu.

Daj konkretno neki file da probam na mojoj Tesli, da vidimo kako se ponaša posle zadnjeg update-a.

Očekujem da radi isto kao i pomenuti Chromecast with Google TV priključen na isti taj Tesla televizor ili kao Amazon Fire Stick 4K priključen na TV u drugoj sobi podosta udaljen od rutera.
Ako oni "guraju" (štagod od video materijala i streaming apps), a Tesla TV ne "gura" (iste te fajlove i apps), mislim da mogu da zaključim da je "problem" do Tesle.
Da budem jasniji, mislim na h265 ripove i to ne neke velike, wifi konekciju, Plex, Stremio...
Najbolje se pokazao FS 4K (stari model), a poredim EON box, Tesla 55S906BUS i ova dva sticka.
A ti sledeci put nemoj da skrtaris na televizoru pa da kupujes tv od 50 hiljada nego kupis tv od 200 hiljada i onda ces opet da kukas kako nesto ne valja. Tv kada su pravili oni nisu razmisljali da ce neko da ide preko prece naokolo blize, lepo turis hdmi kabel u tv i komp i gledas bilo koji fajl i nece ni jedan da zasteka.

To sto ti hoces da zaobidjes jedan kabel pa da prenosis film putem wifi mreze to je tvoj problem, ja tih problema nemam a vidim da ni ostali se ne zale na to.

Zalis se na problem a nisi ostavio podatke o fajlovima koji su ti pravili problem.

Napisi naziv fajla, velicinu, bitrate, rezoluciju, hdr ili ne, dolby vision ili ne, dts, dolby atmos, remux ili ne, probaj isti film da skines od drugog ripera. Koje su to apps koje ne gura tesla?

Ko se žali? Postavljaju se pitanja, daju se odgovori i mišljenja i to o je to.

A kako ocekujes da ti neko odgovori kada nisi ni postavio pitanje sa ispisanim problemom, mi sada tebi treba da verujemo na rec zato sto si ti napisao da ti na nekim fajlovima zastopa a na drugim servisima ne. Ako vec imas ta dva andraka u kuci onda ne vidim problem, lepo ih bocni u svaki tv koji koristis i uzivaj a tv ko tv koliko ja vidim za ove pare je odlican, naravno uvek moze bolje ali to bolje je i skuplje e sada svako pravi kompromis za sta mu treba i za sta ga koristi.

Nisam ni postavio pitanje vec dao misljenje i savet (na osnovu sopstvenog iskustva). TV kupujte na osnovu kvaliteta slike, smart opcije poverite spoljnom uredjaju, zvuk sounbaru (da dodam i ovo trece, Vivax je za budzet varijantu od 75e vise nego dobar). Ko je na ovoj temi sigurno ne juri Braviu vec gleda da prodje sto bolje ili kompletnije za manje pare... tako da tvoj savet "A ti sledeci put nemoj da skrtaris na televizoru pa da kupujes tv od 50 hiljada nego kupis tv od 200 hiljada..." nije za ovu temu. Poslednji post ti je vec ok. Bas tako i radim ali radije bih da mi se TV identicno ponasa.

Ja to gledam ovako, ne mogu da kupim stojadina a da ocekujem udobnost i kvalitet mercedesa. Razumem da nemamo svi isti pogled i da isto koristimo isti uredjaj ali morao si biti svestan da se negde moralo stediti... cak i taj tv od 200k mozda ti ne bi imao zamerke ali tamo neki bi mu sigurno nasao nesto sto mu neodgovara.

Nazad
Vrh Dno