Šta je novo?

Tesla Smartphone 9

mironiko

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2011
Poena
270
http://phone.tesla.info/wp-content/uploads/2016/06/Tesla-Smartphone-9-Data-Sheet.pdf

Sta znam, telefon definitivno deluje primamljivo, cena u zvanicnoj prodaju nije losa, nije ni sjajna. Cekamo da vidimo provajdere...

Inace, sem baterije, specifikacije su korektne, neki malo jaci mid-range, za 90% korisnika vise nego dovoljno. A mozda cak i baterija bude ok, mada se to pitanje ne bi postavljalo da je makar 2600 mAh.

Ostali - misljenja..?

Gde je Ratel potvrda? Ko je proizvođač? Ne može čovek pohvatati sve njihove Kineze, izgleda da za svaki model čiste lager u drugoj kung-fu no-nejm fabrici. Kolika je cena? Baterija je nedovoljna, ostatak ok ovako na papiru.

Cena je 36 hiljada dinara, to je previše hardver nije baš sjajan. Mislim da je ovo kineski Elephone S3 sve je isto samo se položaj kamere razlikuje

Meanwhile, Huawei P9 Lite se na KP kreće od 230-250e a briše patos s ovim čudom. E, Srbijo...

Pa dobro, ne mozes bas porediti KP cene i zvanicnu prodaju... Bice i ovo cudo na KP jeftinije.

A za izvestaj Ratela za Smartphone 9 ne znam. Bilo bi dobro da vidimo i to. :)

Sent from my ASUS_Z00TD using Tapatalk

Nije izveštaj, već potvrda bez koje ne bi smeo da ide u prodaju. A cena je spram ciljne grupe...

Dobro, ok, moja greska, nisam znao kako se tacno naziva taj dokument.

Hm, koga ti smatras ovde ciljnom grupom..? Pitam samo, zanima me prosto. :)

Mozda IT ne obrazovane ljude koji veruju da su Tesla telefoni srpski telefoni , da su ih nasi dizajnirali i da veruju sve sto ovi iz ct pricaju(kao telefon u rangu sa S7 i takve gluposti i notorne lazi(Da ne kazem flagship))...?

Edit: da ne bude zabune, nisam mislio da su iz ct poredili telefon sa S7!!!!!!, vec sam mislio na tako neke gluposti(kao sto na bateriji pise designed in serbia)...

Poslednja izmena:
Već je provaljen model. Svaka čast kolegi. :)

Nisam proveravao spec, deluje da je taj. :)

Kolegi je trebalo isto truda i rada da provali čija je nalepnica prelepljena sa Tesla nazivom kao što je Comtrade stručnjacima trebalo truda i rada da iznedre ovaj neverovatni srpski proizvod. [emoji3]

Izgleda da je sergio ramos Ramos R9

$266.99 na aliju, ima da kosta kod nas 65000 :D

Već je provaljen model. Svaka čast kolegi. :)

Nisam proveravao spec, deluje da je taj. :)

Kolegi je trebalo isto truda i rada da provali čija je nalepnica prelepljena sa Tesla nazivom kao što je Comtrade stručnjacima trebalo truda i rada da iznedre ovaj neverovatni srpski proizvod. [emoji3]
Ma video sam tek danas za ovaj fon na forumu pa reko da vidim sta su ovi nasi prevaranti opet smuljali. Trebalo mi je citavih 2 min. Nego prebaci se ti kratko na telekinezu ako mozes da mi pomognes u temi F1.

Sent from my m2 using Tapatalk

Ok, mogu se sloziti sa tim da ce vecina tehnicki obrazovanijih/informisanijih ljudi verovatno ipak odabrati neki drugi telefon u toj cenovnoj klasi, ali na kraju se sve svodi na cenu. Ako na KP/MS/kod provajdera ovaj telefon bude povoljniji, a pokaze se ok, ne vidim zasto ga i svi drugi ne bi razmotrili.

Mene konkretno ne pogadja ni sto je Tesla, ni da nije. Cak mi je mozda truncicu i draze da domaca firma zaradi nego strana, iako im je marketing mozda malo agresivniji i usmeren ka onima koji ne barataju informacijama poput clanova ovog foruma.

Treba ga zaobilaziti kao i ostale garazne brendove.

Pa dobro, da li je Tesla, Fox, Vox, Vivax... dođe na isto; rebrendirani Kinez. Veliki broj ljudi ima neki komad tehnike od navedenih brendova.
Ukoliko se OK pokaže i bude imao dobru cenu, nema razloga ne kupiti ga. Slažem se sa @mironiko da im je marketing previše iritantan (u smislu "Srpski telefon" i slične nebuloze).

Poslednja izmena:
Pa Meizu M2 Note je 135 eura u prodaji. A Tesla kosta duplo, wtf? Razumem da nije hardverski nesto napredan, ali barem da je cena normalna. :D

U prodaji..? Mozda jedino na KP. :)

Pa dobro, da li je Tesla, Fox, Vox, Vivax... dođe na isto; rebrendirani Kinez. Veliki broj ljudi ima neki komad tehnike od navedenih brendova.
Ukoliko se OK pokaže i bude imao dobru cenu, nema razloga ne kupiti ga. Slažem se sa @mironiko da im je marketing previše iritantan (u smislu "Srpski telefon" i slične nebuloze).
Pored ovoliko boljih brendova nema potrebe gledati garazne. Nego svako trosi svoj novac kako zeli. Ako neko misli da je to za njega dobar izbor, samo napred.

Sent from my m2 using Tapatalk

Na forumu izraz "garažni brend" se sve češće koristi... :)
Šta se dešava kad postoji problem sa uređajem brenda koji nije "garažni", kao npr. Xiaomi i to model RN3Pro? Problem u smislu da potroši bateriju i dok je telefon ugašen, a dok je uključen uvek je vruć i svuče bateriju za pola dana?
Ono što se u konkretnom slučaju desilo sa telefonom tog velikog brenda je da je poslat u kinu početkom Maja meseca, a pre par dana je poslat nazad. Mogu samo da se nadam da je kvar uklonjen, odnosno da nije samo promenjen softver. Čisto da se ne bacaju pare za carinu kad stigne ovde. Telefon je inače star nekoliko dana. Sa garažnim brendom Tesla, ako se problem javi u tako kratkom roku, kupac će dobiti novi uređaj. A svakako ima pravo na servis i garanciju, bez da se juri sa Kinezima i čeka 2+ meseca i plaća ponovo carinu.
Jeste svakako Xiaomi poznato ime, ali se problemi mogu desiti. Ja sam kupio tri RN3Pro uređaja za drugara, dva su odlična a eto treći ima problem.

Poslednja izmena:
Pa naravno da se problemi mogu desiti, sa svakim telefonom.Pa imas servis i garanciju i kod kineza *** samo moras da cekas, za carinu se vade neki papiri da ne bi placao ponovo.Domace garancije su vec posebna prica.

Razumem neke sto kupuju kineze od 50-60$ neko prodje dobro neko ne.Ali da neko da za 37000 za "Teslu" je suludo.Garazni brendovi imaju prodju u evropi, ali u ih Kini skoro niko ne kupuje.

Na forumu izraz "garažni brend" se sve češće koristi... :)
Šta se dešava kad postoji problem sa uređajem brenda koji nije "garažni", kao npr. Xiaomi i to model RN3Pro? Problem u smislu da potroši bateriju i dok je telefon ugašen, a dok je uključen uvek je vruć i svuče bateriju za pola dana?
Ono što se u konkretnom slučaju desilo sa telefonom tog velikog brenda je da je poslat u kinu početkom Maja meseca, a pre par dana je poslat nazad. Mogu samo da se nadam da je kvar uklonjen, odnosno da nije samo promenjen softver. Čisto da se ne bacaju pare za carinu kad stigne ovde. Telefon je inače star nekoliko dana. Sa garažnim brendom Tesla, ako se problem javi u tako kratkom roku, kupac će dobiti novi uređaj. A svakako ima pravo na servis i garanciju, bez da se juri sa Kinezima i čeka 2+ meseca i plaća ponovo carinu.
Jeste svakako Xiaomi poznato ime, ali se problemi mogu desiti. Ja sam kupio tri RN3Pro uređaja za drugara, dva su odlična a eto treći ima problem.

Da, ali ti si taj fon kupio u Kini, tj preko njih direkt, cim saljes njima.
Da si kupio ovde, pod nasom garancijom, nosio bi ga u ovlasceni servis ovde, ili pak, posto je nov, u slucaju da si taj feler primetio odmah, zamenio bi ga u radnji.

Taj feler je čovek otkrio nakon par dana korišćenja. Telefon radi normalno, problem je što se greje i troši bateriju preterano. Nemoguće je to primetiti za 5 ili 10 minuta.
Inače, gde je ovlašćeni servis za Xiaomi uređaje u Beogradu (ili Srbiji) i gde se mogu kupiti sa važećom garancijom (overen garantni list uvoznika sa fiskalnim računom, kao kad kupim npr. neki Samsung u recimo Gigatronu)?

Poslednja izmena:
Garažni brend - sjajan izraz! :D
A ovaj Tesla je (meni lično) preskup za ono što nudi, a najavljivali su ga kao da je OP3. Sve ostalo i može da prođe, ali procesor je slabašan, a baterija mala....

Aj da se zapljunem i ovde na temu pa da čekam neke od botova da napišu kako su iPhone 6S i Galaxy S7 sr*nja od telefona naspram ovog. :d

Da, deluje baš da je taj Ramos R9, ali nema i dalje ništa o njemu u RATELovom registru. Kad se pojavi tamo saznaćemo da li mu je to pravo ime i prezime ili je i to rebrand kao onaj Gotron -> Ulefone -> Tesla. :D

Inače, gde je ovlašćeni servis za Xiaomi uređaje u Beogradu (ili Srbiji) i gde se mogu kupiti sa važećom garancijom (overen garantni list uvoznika sa fiskalnim računom, kao kad kupim npr. neki Samsung u recimo Gigatronu)?

Xiaomi je jos od marta prosle godine zvanicno na nasem trzistu, imas ih svugde, cak i u Tehnomaniji.[emoji2] a i u gigatronu.

A ovlasceni servis im je BG Elektronik.

Lepo onda. Da sam znao, ne bih slao u Kinu...

Taj feler je čovek otkrio nakon par dana korišćenja. Telefon radi normalno, problem je što se greje i troši bateriju preterano. Nemoguće je to primetiti za 5 ili 10 minuta.

i ako se xiaomi moze kupiti u gigatronu i tehnomaniji i mozda jos nekim radnjama, zvanicno predstavnistvo ne postoji, a verujem ni servis, mada neki servis mora da ih servisira cim se kupuju u radnjama
takodje sam pitao xiaomi i to su mi potvrdili

oni sto su odrzavali xiaomi prezentaciju u tehnomaniji su obicni prevaranti, zavrnuli su ljude da im dodju na promociju obecavsi powerbankove na poklon koji su "zapeli na carini" i koje niko nikada nije video posle toga
pokusao sam da ih kontaktiram nesto u vezi brenda, jer me je interesovalo ko su i sta su, ali su me blokirali momentalno, a i secam se da sam gledao uzivo tog coveka sto je na celu xiaomi "predstavnistva" za balkan, kako prica da je on testirao tesla telefone, a to je bilo dok jos ni jedan tesla telefon nije bio u prodaji

znaci, xiaomi ne postoji zvanicno u srbiji i to je direktno informacija od xiaomija

sad sto se tice ovog tesla 9 telefona, sve ovo deluje fino, mada je procesor slab po mom misljenju i cena je previsoka
da se radilo o 30k, vec bi bila druga prica

Poslednja izmena:
Vrh Dno