Šta je novo?

Tesla Smartphone 3

probotzor

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2012
Poena
315
Danas je pusten u prodaju Tesla Smartphone 3 po ceni od 15k dinara.
Ispod cu okaciti klip unboxinga kada bude gotov, a ovih dana i nekih drugih testova.
Na prvi pogled mi deluje skroz korektno, ono sto bi se ocekivalo od budzetskog telefona.
Neke ozbiljnije detalje jos uvek ne znam.

Zna neko koji je ovo stvarno fon?

Posto isporucuju stock android, mogli su da se potrude da bar izbace sa 5.1.1

Šta sa flagship modelom ( smartphone 9)? Zna li se nešto

15000...toliko košta Xiaomi Redmi 1s u Tehnomaniji, kad je na akciji (vrlo često).

Ko zna čiji su telefon uzeli, na Kimovilu nema ničeg sličnog sa Snapdragonom MSM 8212...eto nam nove igre - identifikuj Teslu 3. Mada, ovo deluje ok za te pare, za razliku od prethodnog Tesle. Samo, za tolike dimenzije je definitivno trebalo da ima jaču bateriju i Kitkat je fail...znak da su ga uzeli od Kineza koji nisu u stanju na naprave softver sa Lollipopom na low-end modelima. To plus činjenica da nema 4G mi govori da ih osnovni model (tj. Kinez koji su uzeli) ne košta više od 60-70$, lol.

EDIT: Opa, Redmi 1s je trenutno 10000, neka akcija, izgleda...no brainer.
EDIT 2: NVM, nemaju ga na lageru.

Koje su mu spec ?

http://phone.tesla.info/wp-content/uploads/2015/12/Tesla-Smartphone-3-tehnicke-specifikacije.pdf?244688

Poslednja izmena:
Kakav je generalno tesla brend vezan za mobilne,da li ih neko ima i kakva su iskustva.Cena je jedno a bagovanja,pregrevanja,kvarovi sasvim drugo?

Tesla smartphone 6 me nije nesto odusevio. Sa druge strane, smartphone 3 je izuzetno korektan uredjaj uzimajuci u obzir njegov cenovni rang.
Sto se tice kvarova, ne mogu da znam, jer sam oba telefona imao po 7 dana na testu. Jedino sto mogu da kazem da sam ovim jeftinijim modelom vise zadovoljan.

Evo ovde klipova koje nisam okacio ovde.
https://www.youtube.com/watch?v=b-cZa9fE-2A
https://www.youtube.com/watch?v=DQXEDITuqbQ

Ako ste gledali moj klio o verziji 6, mozete primetiti da na verziji 3 real racing radi gotovo bez greske, dok je na skupljem modelu koji bi trebalo da bude bolji, dosta seckalo.

Snimio sam i neki dopunski klip sto se tice opsteg utiska, on ce biti veceras ili sutra okacen.

Poslednja izmena:
Da li si probao kako radi dual sim i play store?
Kakav je ekran na suncu?
Kakav je prijem signala?
Baterija koliko traje?
Ne verujem da ce iko da ga koristi za igranje igrica,vec primarno kao jeftin dual sim telefon uz koriscenje interneta i aplikacija sa play stora, odnosno malo skype,viber,gmail,blic,b92 i naravno D3go i to za sobom povlači i notifikacije.

Poslednja izmena:
kada je jedna kartica u razgovoru, druga je zauzeta
jedna je 3g, jedna je 2g
ekran na suncu je ok, jer ima mat foliju preko, a dobar je u svakom smislu i bez nje
baterija 3 sata sot

sto se tice play storem ne znam sta ima da se proba tu

Obilazio sam sinoć parohiju pa sam gledao gore pomenutu teslu,prestigia Muze D3 PSP3530 Duo i Lenova A536,svi dual sim i svi sa istom cenom od 14.990.

-Tesla je doro odrađena,kompaktan,lepo leži u ruci.
-Lenovo je bio ubedljivo najgori kao da gledam telefon od pre 10 godina,čist promašaj.
-Prestigio je ubedljivo najbolji i samo se pitam kako tesla misli da proda i jedan Smartphone 3 pored ovog prestigia.

Poslednja izmena:
Ovako stoji na sajtu Ratela:

GSM900/DCS1800/UMTS900/2100 mobilni telefon sa ugrađenim WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth i GPS modulima Viroyal Technology Hongkong Limited SMARTPHONE 3
Dodatni podaci Podnosilac zahteva: COMTRADE DISTRIBUTION d.o.o. BEOGRAD
Robna marka: TESLA
Datum izdavanja: 07.12.2015
Važi do: 07.12.2018

GSM 900/DCS1800 / UMTS 900/2100 / E-UTRA 800/1800/2100/2600 mobilni telefon sa ugrađenim WLAN 802.11b/g/n / Bluetooth i GPS modulima Shenzhen Gotron Electronic Co., Ltd. GQ3025, komercijalni naziv Smartphone 6.1
Dodatni podaci Podnosilac zahteva: Comtrade Distribution d.o.o. Beograd
Robna marka: Tesla
Datum izdavanja: 21.12.2015
Važi do: 21.12.2018

Obrni,okreni taj GQ3025 je težak Kinez sa samog dna liste Kineskih proizvođača a u ceni se takmiči sa daleko poznatijim brendovima što mu je kamen oko vrata već u samom startu prodaje.Da bi makar malo skrenuo pažnju na sebe mora da ima neki adut,ali koliko vidim on ga nema za razliku od prestigia koji ima tri aduta(5,3 ekran,kvalitetnija spoljašnjost,Lolipop) u istoj cenovnoj grupi.
Nije mi baš najjasnija strategija uvoznika.

Poslednja izmena:
Nije to ni bitno,GOTRON je 99% proizvođač tesla telefona.

Proburazerote,evo posle toliko testiranja tesle,napiši nam zašto bi neko trebao da uzme njega a ne neki drugi brend u istoj novčanoj kategoriji???Ja nisam pronašao ama baš niti jedan jedini razlog,ali cenim da ti imaš više informacija.Otkri nam neke skrivene adute koje ja nisam uspeo da pronađem.

Poslednja izmena:
zasto se toliko puta poteze prica oko proizvodjaca, kada je hiljadu puta receno da se prave u kini? a ljudi se svaki novi put nesto iscudjavaju i otkrivaju istinu -.-

ne znam zasto bi neko izabrao teslu....razni faktori tu postoje, koje ne uzimam u obzir ja, nego onaj ko kupuje ovakav tip telefona, treba postojati raznovrsnost na trzistu, pa valjda zato i postoji telefon

Da ste pametni pa da povezete tesla telefone i televizore, pa da eto imate ekstra feature koji kupci vasih proizvoda dobijaju.

ne znam na koga mislis to

na kakav tip povezivanja mislis?
nisam probao kakve im funkcije imaju televizori, telefoni i tableti imaju cast screen

zasto se toliko puta poteze prica oko proizvodjaca, kada je hiljadu puta receno da se prave u kini? a ljudi se svaki novi put nesto iscudjavaju i otkrivaju istinu -.-

ne znam zasto bi neko izabrao teslu....razni faktori tu postoje, koje ne uzimam u obzir ja, nego onaj ko kupuje ovakav tip telefona, treba postojati raznovrsnost na trzistu, pa valjda zato i postoji telefon
Hoćeš reći da su svi telefoni) proizvedeni u Kini jedno te isto?
Da je Huawei isto što i jedna dno dna Gotron firma???
Različitost u čemu??? Boji,nemanju podrške,servisnoj dostupnosti na nivou 10 metara od uvoznika,firmveru kao misaonoj imenici.Mobilnoj zajednici -forumima u krugu od pet metara od radnje???
Ja im želim da prodaju 100.000 telefona,samo se eto čudim da će im to uspeti samo uz pomoć tvojih klipova.Za uspeh u toj klasi potrebno je puno više od toga a ja i dalje nisam saznao šta ga to čini poželjnim u odnosu na druge.Da košta recimo 11.000 dinara sve bih razumeo ali ovako....

Poslednja izmena:
kada kazem da se proizvode u kini, verujem da znate na sta mislim -.-

stvarno ne znam sta ga cini pozeljim za tebe ili za nekog drugog, ja samo imam priliku da ga probam i snimim klipove o njemu kako bi ljudi videli kako zapravo radi
pomenuo si ona tri telefona i tu Lenovo odmah ispada, sto si i sam primetio...
sto se tice tog prestigia, nisam ga probao pa ne znam, ali ljudi su sa prestigio tabletima imali jako losa iskustva...za telefone na zalost ne znam

ne znam koliko ce primeraka uspeti da prodaju, niti da li ce moji klipovi doprineti prodaji....strategija uvoznika mi je zaista nepoznata i verovatno se razlikuje od moje ili tvoje potencijalne strategije...
ja klipove iskreno ne pravim zbog toga, jer ne radim za njih, niti mi je to posao
pravim ih da vidite sta radi i kako radi, a sta ne radi...

jedino sto mogu da kazem da se mom ocu svideo ovaj telefon i da ce ga verovatno kupiti...postoje razni faktori zbog kojih se ljudima svidi odredjeni proizvod, a ti faktori variraju od coveka do coveka...

ja recimo ne mogu da shvatim kako neko za 250-300e ,a I dosta vise izabere bilo koji drugi telefon osim zenfone 2, ali ljudima ne pricam da drugi telefoni postoje bez razloga niti se pitam kako ce se prodavati...trziste je veliko, treba postojati izbor i raznovrsnost...

sto se tice firmvera, mislim da se svi svesni da ga ima ako postoji za odredjeni tip procesora...ja nisam do sada nasao uredjaj sa ovim procesorom koji koristi android 5.0 ii noviji
svakako bi bilo lepo imati nov firmver, ali nisu sve stvari takve kako naizgled deluju
to sto tableti sa z3 procesorom nisu dobili update na novi android, vec nije moja stvar, niti mogu da znam zasto je to tako, posto kao sto sam rekao, ne radim u comtrade-u

ovaj telefon je svakako dobar, sigurno nije najbolji budzetski uredjaj, ali je verovatno medju najboljima
proizveden je gde je proizveden, ali se I sam mozes sloziti da je to uradjeno jako korektno ;)

nadam se da sam mogao da ti pruzim zadovoljavajuc odgovor

Poslednja izmena:
Ja sam se stavio u ulogu kupca za telefon od 15000 dinara sto svako treba da uradi pre kupovine.Otisao na par domacih web radnji i u filteru postavio parametre.Dobio sam rezultat,provrteo malo net oko specifikacija i informacija i otisao da ih vidim uzivo.
Prestigio kao najzastupljenija marka za drugu ligu telefona,ima najvecu i najobimniju ponudu dual sim telefona.Modeli D3 i E3 su tolilko bolji od tesle da bi tvoj otac svakako trebao da ih vidi pre donosenja konacne odluke.
Teslina jedina sansa u prodaji je da ne vidite drugu ponudu, vec da ga kupite na prvi pogled.E3 je na mene licno ostavio neverovatan utisak,pa mi tesla pored njega lici na varalicu.
Telefone uvek posmatram kroz prizmu cene na prvom mestu a onda u odnosu na druge telefone u istoj kategoriji.
Ako si primetio svaki ozbiljan test clanak na kraju daje pregled kakav je testirani telefon u odnosu na direktne rivale, sto i tebi preporucujem da uradis u svojim testovima,ako nista drugo ono zbog objektivnosti.

Poslednja izmena:
problem je sto ja nemam druge uredjaje na testu, tako da sam prinudjen da radim klipove ovog tipa
cisto da pokazem sta radi i kako radi

i mislim da to radim objektivno, jer nikada nisam sakrio kada nesto nije radilo i uvek pokazem i kako se igre i aplikacije ucitavaju, nemam samo slozene isecke kao sto je to slucaj na reviewovima

Plasma, ti si na ovoj strani sjajno demonstrirao kako agresivno, da ne kazem diktatorski, nametati svoje misljenje na jednom forumu. Smejem se vec 10 minuta dok citam kako hvalis Prestigio.

Ljudi trebaju da imaju svoje misljenje, jer forum zato i postoji, pa nametati ovako agresivno da neko treba da uzme Prestigio jer ti tako kazes je meni urnebesno. Zatim, patetican pokusaj diskreditacije, ne valja Gotron kao fabrika, koja ocigledno ni ne proizvodi ovaj model po onim podacima gore (da li si ti bio u Kini pa provereno znas?), pa poredis sa Huawei (nebo i zemlja po finansijskoj moci u ovom trenutku), a ne poredis sa fabrikom Prestigio uredjaja, koja se (oh, gle cuda) isto nalazi u Kini. Koliko si kontradiktoran da koristis kao argument kako bi Tesla super prosao da je 11k din , a ne 15k :) Bio bi jos bolji da je 10k, (cpt Obvious Plasma). Nije tebe bas tesko probusiti :)

Bitno da je "Prestigio najbolja marka druge klase". Ili trece klase (ili cetvrte), zavisi kako ko gleda :) No, nije poenta pljuvati nekoga, poenta je da dodjes na ovaj forum sa nekim informacijama koje stoje, a posto ti nisi probao Teslu na neki duzi period, a cini mi se ni Lenovo, ti mozes samo da teoretises. Za to vreme Probotzor je decko koji se trudi da bude neutralan, pa ima odredjeni kredibilitet na ovom forumu.

Naravno da sve elektronske uredjaje treba porediti sa drugim modelima, jer to je zdrava konkurencija. Ne treba pricati napamet da neko nema podrsku, jer takve vesti tipa Informer nisu za ovaj forum.

Ja sam sjajno demonstrirao kako svaki racionalan kupac treba da postupi.
Da odgleda sve proburazeroteve klipove ,da spremi novcanik na 15000 dinara i da ode u radnju da proba svaki dual sim telefon od 15.000 dinara.
Ja sam to uradio i odmah sam video koliko je prestigio D3 ili E3 bolji,a svako neka kupi ono sto mu je lepše i bolje.
Ovo je moj besplatni savet za kupovinu dual sim telefona za 15.000 dinara.
Ja nisam okacio link ko je proizvođač tesle ali ako je to Gotron oni su dno dna.
Da mi je stalo da utvrdim ko je tačno proizvođač telefona uradio bi to za 1 minut pomoću FCC identifikacije ali me to iskreno i ne zanima.Video sam telefon i probao sam ga uživo.
Nemam nikakve primedbe na proburazerove klipove osim što na kraju uvek treba da pomene koji su mu modeli direktni konkurenti,u protivnom smatram da je ceo klip dobro smišljena reklama.

Sto se tiče podrske pogledao sam prestigio i teslin sajt, i teslin sajt je za malu decu.

Nema sta da teoretišem ja se skoro 20 godina bavim ovom tematikom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno