Šta je novo?

Tesla protiv ostalih "kineza"

python

Poštovan
Učlanjen(a)
04.01.2016
Poena
80
Planiram kupovinu TV-a 40-43"do 40.000-45.000 za D3 i filmove sa android box-a, bez igrica. Posle čitanja i ovog i drugih foruma i obilaska prodavnica, izbor sam sveo na LG 43LH541v sa KP i Teslu. Tesla je upao na objašnjenje prodavca da je dosta bolji od ostalih domaćih kineza, pa i Philipsa u tom rangu cena, a i zbog garancije od 3 godine. Uporedo sam video samo Teslu sa Samsungom 40j5000, vrteo se neki promo materijal, Tesla ima daleko bolje uglove gledanja. O LG je dosta pisano pa bih bio zahvalan ako neko ima da podeli iskustva sa Teslom (kvalitet izrade, uloženo-dobijeno i sl.). Naravno, ako neko ima drugih predloga...

Nije u pitanju prava dilema samo što je komšiji skoro crkao LG sa KP mesec dana po isteku garancije. Za popravku mu tražili 11.000, pa me trogodišnja garancija prilično izaziva.

Šalu na stanu. I ja bih išao pre na LG.

Moze da ima 5 god kad ce vecinu vremena biti Tesla u servisu a izmenjace ti model bar 10 puta jer ih kupuju na kilo a ne na komad.
Oskrnavise ime coveku ovim djubretom sto prodaju ( tv, tablet.... ) boze ti sacuvaj.

Naravno da je Tesla imao bolje uglove gledanja kad ima IPS ili ADS panel, dok navedeni Samsung ima VA ;).
Al' to je samo jedan aspekt TV-a.

Stanje na tržištu TV-a je u stvari jako komplikovano. Za razliku od monitora kada tačno znate koji će te panel dobiti, kod TV-a je to čista lutrija.

Velika imena u suštini varaju zato što se „isti“ panel proizvodi u više verzija pa šta vam zapadne, ali pošto se skrivaju specifikacije, čisti su pred
zakonom pošto vas niko ne može tužiti za nešto što i ne reklamirate.

Bez profi testiranja, nemate pojma šta dobijate osim ako nije očigledni defekt ili defekti.

Da li ovo treba da brine prosečnog kupca? Verovatno ne dokle god nije defektan panel/uređaj.

Panel je samo pola TV-a, a gde su još ostale komponente?

Šta i koliko crkava? Nek' otkuca neko ko ima informacije. Izbegavam anegdote.

Poslednja izmena:
Nije u pitanju prava dilema samo što je komšiji skoro crkao LG sa KP mesec dana po isteku garancije. Za popravku mu tražili 11.000, pa me trogodišnja garancija prilično izaziva.

To su pojedinacni slucajevi ,ja imam lg plazmu 7 godina i kako stari radi sve bolje:D.Mada pored lg ija i ovog samsunga ,tesla nema sta tu da trazi .Mada iskreno da kazem ,nisu to ni toliko losi televizori ,ja sam uzo matorima i sestri neki ALPHA TV ,kazu neki nasi ga prave ,bio je 13,5 k ,za 32 incha ,na dan crnog petka.I nije to ni toliko lose ,moze da se gleda .

Poslednja izmena:
Alphu isto prave kinezi, kao što prave i:
Adler, Denver, Elin, Grundig, Fox, Vox, Vivax, JVC, Telefunken... ni sam neznam koliko ih još ima. I svi potiču iz jedne jedine fabrike, neki su čak pakovani i u identične kutije.
Dakle, čistokrvni. Naša je samo robna marka iliti brend, tj. odštampana latinična slova na njemu.
I da, svaki može da se gleda :)

Tu i tamo kod gotovo svakog proizvođača pojavi se neki model koji bi se čak mogao nazvati biserom, jer sklope kršten model od pristojnih komponenti za male pare, ali...ovi komercijalni su....komercijalni. Ne vrede ništa više od tog novca koji se za njih da kada su mega giga akcije.

Poslednja izmena:
@ BokiPK

Vivax televizori imaju otkrivene specifikacije panela koje nemaju ni najveći svetski proizvođači. Otkucao sam u zalepljenoj temi.
Ne kažem kakvi su, nemam pojma, niti me interesuju, ali čisto da se zna.

Nema većih „prevaranata“ od Samsunga na TV tržištu (mada su legalno čisti) i to je neoboriva činjenica.

Grunding TV-i se proizvode u Turskoj od kako ih je 2007. kupio Koç Holding, a ne u PRC.

I to što se neke marke sklapaju ovde i u Hrvatskoj, je upravo to – sklapanje i koliko znam to se vodi kao proizvodnja.

Tom logikom onda ni ovi veliki proizvođači čiji se TV-i sklapaju po Centralnoj Evropi, se u stvari ne proizvode tu, zar ne?
Proizvodnju panela ima samo Samsung Electronics via Samsung Display, a i oni masovno kupuju panele od skoro svih drugih.

I šta sad :wave:?

@ Hector Ruiz

Malo je kucao napamet ;). Vivax se sklapa u Hrvatskoj.

Priznajem da nisam znao da je počelo sklapanje u Srbiji. Onda za pohvalu.

Znam da se vode kao hrvatska marka TV-a, al' eto, ne pratim.

Znam za Vivax. Kao što pomenuh, nisu svi modeli u gami uvek krš :)
Inače Vox je već dve godine čist Kinez. Kakva Turska...(Informacija od čoveka iz Vox-a), marketing.
Btw, sklapa se u Srbiji, Hrvatskoj, itd...to je za neku pohvalu? Zašrafe, stave u kutiju i ubace uputstbvo...
Uzgred, da li neko ima pojma koja količina od onih plasiranih na tržište se sklopi ovde/u komšiluku? 10%, 20...?

Poslednja izmena:
Pa šta rade Samsung Electronics, LG Electronics, Panasonic, TPVision ("Philips"), UMC Slovakia ("Sharp") i ostali?

ISTO TO :wall:.

Sony čak i to ne radi već Foxconn! Šta još Sony proizvodi za svoje TV-e osim softvera :)?

Poslednja izmena:
Ma ok, ali bar imaju nešto svoje... Dizajn ako ništa drugo, bar Panasonik ne možeš pobrkati sa LG-jem npr...
Pre nekih godinu dana, poređao sam 5-6 TV-a jedan pored drugog, iste dijagonale, prekrio natpise, priključio na isti sors i pitao ljude koji im ima lepšu sliku :)
Treba li da pomenem da neki imaju identičan i softver? Ili da jedan daljinac može da ih kontroliše nekoliko.

Poslednja izmena:
Koji model ?

Pitenje za sve:

Ova TESLA 32S306BH ili ova TESLA 32K307BH ???

Nikao drugi modeli. Samo treba izabrati između ova 2!
Vaša preporuka? (gledao sam spec. ali ne vidim razlike osim u spoljašnjosti...)

TNX

Ja ne shvatam poentu kupovine B brenda koji je jeftiniji samo 5-6 hiljada. Zar nije bolje kupiti nesto od LG'a recimo 32LH510U/B ?

Narodna izreka kaže "Ne jede se sve što leti".
LG izbacuje takva đubreta što se TVa i monitora tiče da nemam reči. Ali, zato im je odlična veš mašina. Razbija kako radi...

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

:(
Ne radi se o tome da li je Fox, Vox, Tesla...
Želim da prođem što jeftinije pa sam za Teslu dobio specijalnu cenu jer mi bratanac radi u Com Trade-u.
Jeftinije od ove Tesle nemaju a da kršteno radi ;)

Aliiiii stižeeee specijalnoooo saopštenjeee:
- sinoć sam poručio LG 32LH530V za 215€ (kakav obrt, hmm?)

Jednom se živi :D

Hvala svima na pomoći oko Tesle. Sinoć mi puče film oko ovog LGa jer je FHD i prelomih nekako.
Poručio sam i ovaj Android Box jer je, valjda, OK po specifikacijama a trenutno je, i, na "akciji".

Biće to dobar spoj?

TNX

Nazad
Vrh Dno