Šta je novo?

TERRATEC ili CREATIVE AUDIGY

irac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2003
Poena
619
treba mi savet koju od ovih kartica da pazarim sa externim rackom-konektorima sa prednje strane i koja je cena.

Hvala

Slicna im je cena ali mislim da ces Terrateca tesko naci kod nas.
Sto se tice kvaliteta, Terratec je bolja karta, ali ako su ti igre u prvom planu onda uzmi A2.
Znaci A2 Platinum (Ex) ili Terratec dmx 6fire 24/96, obe se negde oko 250e.
Ako hoces kvalitetnu kartu za slusanje muzike i snimanje ali ne i za igre, onda probaj da iskopas Terratex EWX 24/96 (kod nas je nema). Stereo karta, kvalitetno odradjena i za razliku od ostale "konfekcije" ima pozadi pozlacene RCA izlaze/ulaze.

ssteva je napisao(la):
Slicna im je cena ali mislim da ces Terrateca tesko naci kod nas.
Sto se tice kvaliteta, Terratec je bolja karta, ali ako su ti igre u prvom planu onda uzmi A2.
Znaci A2 Platinum (Ex) ili Terratec dmx 6fire 24/96, obe se negde oko 250e.
Ako hoces kvalitetnu kartu za slusanje muzike i snimanje ali ne i za igre, onda probaj da iskopas Terratex EWX 24/96 (kod nas je nema). Stereo karta, kvalitetno odradjena i za razliku od ostale "konfekcije" ima pozadi pozlacene RCA izlaze/ulaze.

Bilo bi izuzetno nerealno davati tolike pare za zvucnu zato sto mu treba za igre. Obican Live! 5.1 - puna kapa!

Amon_Ra je napisao(la):
Bilo bi izuzetno nerealno davati tolike pare za zvucnu zato sto mu treba za igre. Obican Live! 5.1 - puna kapa!
Covek je jasno napisao da mu treba eksterni I/O rack.
Moze da proba sa nekom polovnom varijantom Platinuma za daleeeko manje para...

Opet ja-

ssteva je napisao(la):
Covek je jasno napisao da mu treba eksterni I/O rack.
Moze da proba sa nekom polovnom varijantom Platinuma za daleeeko manje para...

Ma ja imam Creative live 5.1 ali mi treba stvarno dobra kartica za profi snimanje zvuka sa digitalnih kamera, VHS kaseta na komp za prebacivanje na DVD.

Hvala na odgovorima

Po pisanju raznih recenzenata na net-u, veoma dobar odnos cena-kvalitet poseduje zvucna kartica M-Audio Audiophile 24/96. Pogledaj ovde . Mislim da postoji distributor i kod nas...

DRAX je napisao(la):
Po pisanju raznih recenzenata na net-u, veoma dobar odnos cena-kvalitet poseduje zvucna kartica M-Audio Audiophile 24/96. Pogledaj ovde . Mislim da postoji distributor i kod nas...
kolika joj je cena otprilike ?

Pogledaj ovaj thread, momci su ostavili telefon firme pa ih kontaktiraj za cenu...

Terratec se ne moze ni porediti sa creative kartom !!!

U vecini stranih casopisa vezanim za muziku proglasena je karticom godine u toj klasi.

Tj Bolju karticu ne mozes naci za te pare.

Takodje ima da se kupi kod nas.

Zvanicni distributer za terratec je postao Pakom.
Mozes je kupiti kod njih po extra ceni od 178e.

S'obzirom da je prosle godine u Sky-u bila 250e, ovo se moze nazvati GREAT DEAL-OM !!!

ASIO 2.0 FULL SUPPORT !!!

P.S. Ja imam pomenutu.i EXTRA sam zadovoljan !!!

Latenca oko 1.6ms na 44100 :)

Moj savet:

Uzmi Creative Audigy 2 i ne razmisljaj - kupio sam je pre 2 nedelje u Novom Sadu za 60 Eura i prezadovoljan sam, nema potrebe za Platinum modelom ako se ne bavis profesionalno muzikom...

Creative je ipak Creative! :)

Da li vi citate postove pre vaseg ili samo lupite sta vam padne na pamet???
Covek je jasno izneo zasta mu treba kartica i mislim da nije fer da spamujete ovde ako vec nemate sta konkretno da kazete!

Wizz je napisao(la):
Moj savet:

Uzmi Creative Audigy 2 i ne razmisljaj - kupio sam je pre 2 nedelje u Novom Sadu za 60 Eura i prezadovoljan sam, nema potrebe za Platinum modelom ako se ne bavis profesionalno muzikom...

Creative je ipak Creative! :)

Stvarno. Zar vi ne chitate nishta osim svojih postova?
Iznad ti je drugi post od irca, i lepo pise za profi snimanje.
A to Creative je Creative okachi machku o rep.
Oni rade samo Entertainment zvucne karte, znaci za igre i filmove i to u nizoj cenovnoj klasi i to je to.

Irac je do sada sigurno kupio kartu, thread je star skoro godinu dana :d

DRAX je napisao(la):
Pogledaj ovaj thread, momci su ostavili telefon firme pa ih kontaktiraj za cenu...

Jel zna neko da li iko distribuira M-Audio kod nas, tj. da li neko prodaje navedenu kartu?

mmilovan je napisao(la):
...

Jel zna neko da li iko distribuira M-Audio kod nas, tj. da li neko prodaje navedenu kartu?

Ima. Ne znam ko je.

Ono sto vama treba je Terratec Universe 7.1. Taj model ima i 5.25 dodatak. Dakle ne space 7.1 vec Universe. Samo, mislim da je taj model tek u najavi i da jos nije izasao, ali izaci ce.

delimir je napisao(la):
Ono sto vama treba je Terratec Universe 7.1. Taj model ima i 5.25 dodatak. Dakle ne space 7.1 vec Universe. Samo, mislim da je taj model tek u najavi i da jos nije izasao, ali izaci ce.

Sta ce mu toliko kanala, kada je lepo napisao za koju je namenu, a to je za sto bolji zvuk sa 2 kanala. Chak i prostom logikom moze da se dodje do zakljucka da i zvucne karte i zvucnici koji su za 2 kanala a kostaju isto kao oni za multi-channel su mnoogo bolji. Kada pare za 8 zvucnika (proizvodjac) utrosis za 2, to znaci da su ta 2 mnogo kvalitetniji. Zato je bolje da potrosi te pare za neku grom 2 channel karticu, a DRAX je to i prelozio. Ovom prilikom ga i pozravljam.

notax je napisao(la):
...

Zato je bolje da potrosi te pare za neku grom 2 channel karticu, a DRAX je to i prelozio. Ovom prilikom ga i pozravljam.

I ja isto, u nadi da ce videti ove postove i dojaviti distributera M Audio proizvoda ovde (D)

Distributer M-Audia ti je Pro Music... Telefon ti lako mogu dobaviti ako treba. Glavni tamo za te karte i njihova chuda je Vedran Vucic, sasvim korektan lik. Telefon pokusaj da nadjes u halo oglasima ili cu ja pitati ortaka... eto...

pozz

Ako pronadjes adresu i telefon, mozes da mi bacis i na mail ili na poruke za clanove (private messages) na ovom board-u, da ne smaramo ljude.

Hvala.

Samo nemoj da te loze klinci sa Terratecom vs Creative forom, to je sve isto gejmersko s...nje, sa puno kanala, standarda itd. u praksi suvise visok shum i izoblicenja za iole upotrebljiva snimanja.Kazem to mada nemam npr.M-Audio u masini, ali cesto sam sa prijateljem koji je intenzivno koristi i mogu da je preporucim za tvoj posao.Ako se dobro secam cena Audiophille 2496 je negde oko 170E...Saljem ti telefon coveka od kojeg mozes da je kupis na PM...E, jos nesto, softverska podrska za M-audio je izuzetna, drajveri super stabilni i zamisli; napises firmi direktno mail ako imas problem i oni ti odgovore!To mozes samo da sanjas kod Creativea i sl.
Pozdav!

Vrh Dno