Šta je novo?

Terratec Cinergy problem

Xith

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2004
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I9-12900K custom loop
Matična ploča
Asus Z690 Rog Apex
RAM
2x16GB G.Skill Trident Z5 6400Mhz
GPU
Gigabyte RTX 3080
Storage
Kingston KC3000 2TB, Adata SX8200 Pro 2TB
Kućište
Lian Li 011 Dynamic
Poz,
Ne radi mi Audio IN prikljucak na tv kartici tako da mogu da biram da slusam zvuk ili sa tv tjunera ili iz windows-a. Probao sam sa drugim kablicem koji povezuje zvucnu i tv medjutim sve je isto.
Menjao sam pci slotove, jednom prilikom je proradilo sve kako treba, kada sam karticu izvadio i ponovo uboo, nista.

Zanima me sledece:
Koliko je komplikovano da se ovo popravi (mozda je samo jack otisao) i da li to neko radi?
Da li bi radila varijanta kabla sa jednim zenskim i dva cinca koja bi isla i u zvucnu i u tv karticu?

:wave:

Ajde malo razjasni sa si sa cime povezao i zasto.
Audio In sluzi da se u kombinaciji sa Video In nesto snima sa nekog spoljnog izvora (recimo videorekordera). Audio Out spojis na Line In (ili nesto slicno) na zvucnoj kartici, pa zvucnu karticu spojis na zvucnike ili na, recimo, Audio In televizora.

Resen je problem.
Ovako je bilo ranije povezano: iz zvucne na ploci (out) ide kablic na tv kartu (in). Sa tv karte (out) ide u zvucnike. Sve je radilo bez problema. Promenjena konfiguracija (sem tv karte) i nece pa nece.

Sada sam zvucnike povezao na zvucnu karticu direktno a kablic stavio da poveze ulaz na zvucnoj i izlaz na tv karti. Ne znam kako mi samo ranije nije palo na pamet :S:

Vrh Dno