Šta je novo?

Terratec Cinergy 600 - vredi li 70 eura?

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Imam semu da mi je ortak posalje iz Beca za 70 Eura. Da li je zaista toliko dobra,da vredi tih para?

Ako ti ne treba radio i RDS nek ti posalje Terratec Cinergy 400 pa jos ces da ustedis 20 evrica.Sigurno vredi te pare ako ces da iskoristis njen maximum (snimanje,radio,txt,RDS).

Ja imam C400... lepo radi, ali ako imas cable TV skoro da ti je svejedno.

Jako je mala razlika u prikazu slike izmedju nje i neke leve od 25€ koja se nalazi u burazerovom compu.

Obe kartice imaju dosta kilave drivere i ne tako fin sowtware za gledanje TV-a. O azurnosti terratec sajta i da ne govorimo.
Moraces da koristis WinDVR3 koji daje mnogo, mnogo bolju sliku. Ali nema teletext.

U ostalom, videces i sam...

E, jedino joj skidam kapu sto je prezivela jedan kratak spoj! Pao mi hladnjak na nju i resetovao comp. Nije radila sve dok je nisam "okupao". Ali posle kupanja, kao nova :d Evo i dan danas lepo radi :D

I ne bi bilo lose da stavis neki hladnjak na onaj "procesor". Ume da se zagreje i to bas!

Ako te zanima jos nesto "iz prve ruke" samo pitaj...

Cor je 100 % u pravu.Windvr3 je zakon.Mnogo je bitan izvor slike kod tih PCI tv kartica.Ako nemas kablovsku ili jak signal onda sa Cinergy 400 koja je po pitanju
kvaliteta identicna sa Cinergy 600 ces imati najbolju mogucu sliku.Meni licno Cinergy
600 ne vredi tih 15-20 eura razlike od Cinergy 400 jer jednostavno ne koristim radio
na racunaru a RDS mi je potpuno bezkoristan servis.Alternativa mozda Leadtek Expert
model.

Terratec bilo 400 ili 600, vredi svaki dinar (evro).
Windvd3 se podrazumeva.
ja imam 400 i prezadovoljan sam, nerma bolje karte do 60 evra, bolja je i od Leadtek expert-a.

Sad ste me bas pokolebali. Imam KWorld 878,placenu 30 evra,koja realno ipak ne daje preterano dobru sliku na kablovskoj. Na par kanala je ekstra,ali na dosta je i losa. Tu je onda i problem sa radiom,koji pod SP2 zakucava posle par minuta,itd.
Hteo bih da kupim najbolju kartu i mislio sam da je C600 ta,ali sad bas ne znam sta da mislim i radim

Kupuj! ;)

Obavezno uzimaj!
Ovde nema toga ni za lek...a zaista vredi....

Air Jordan je napisao(la):
Sad ste me bas pokolebali. Imam KWorld 878,placenu 30 evra,koja realno ipak ne daje preterano dobru sliku na kablovskoj. Na par kanala je ekstra,ali na dosta je i losa. Tu je onda i problem sa radiom,koji pod SP2 zakucava posle par minuta,itd.
Hteo bih da kupim najbolju kartu i mislio sam da je C600 ta,ali sad bas ne znam sta da mislim i radim

Kakvi su ti "losi" kanali kad ih gledas na TV-u? Ako je signal los, nista ga ne moze poboljsati. Ja imam cable, samo par kanala je zaista kristalno cisto. Ostali ili imaju linijice ili malo snega ili piste... Ali losi su na terratecu, na burazerovoj jadnoj kartici, na TV-u...

C400 i C600 su bez daljnjeg jako dobre TV kartice. Ako imas mogucnosti i para, slobodno je kupi. Imaces bolju sliku, ali nemoj ocekivati cudesno bolju sliku u odnosu na tvoju karticu.

Pa na TV-u su mi bolji nego na TV kartici,negde osetno.
Nego,kakav je C600 kod snimanja?

Eeeeee, sada imamo materijal za pricu!

Znaci ako ti TV daje osetno bolju sliku onda ces se preporoditi sa C600 :D
Isti kao C400 :d tj. zavisi od programa koji koristis.
WinDVR3 koristi neke algoritme za "peglanje" slike. Rezultati su i vise nego OK. Na zalost nije u stanju da primeni to peglanje na snimak :(

Ja imam C1.3, 256mb, 120Gb, i samo snimanje radi dosta lepo. Drop frejmova ima, ali su zanemarljivi. Osim ako ne pocnem da se izivljavam sa multitaskingom :-devil-:
Sve sto je iznad 2GHz-a ce mnogo olaksati snimanje i

720x576 je najveca rezolucija snimanja (sa WinDVR3).
Kruzile su neke bajke da je moguce izvuci 768x576 sa nekim ruskim driverima (sam chip podrzava tu rezoluciju)... Ali do sada nisam uspeo da ih nadjem...

Generelno gledano snimci su jako dobri!
Ali za nijansu do dve su losiji od slike koju GLEDAS uzivo. (peglanje)

Sto se kartica prethodne generacije tice, Cinergy 600 je sigurno najbolje sto mozes da nabavis. Da li se sada isplati za nju dati 70E, drugo je pitanje. Vec se po netu mogu naci kartice sa Theatre 550 cipom za manje od 70$ (npr. Sapphire ili Tull). Posto vec narucujes iz inostranstva, razmisli i o toj soluciji.

Hm,koji su konkretno modeli u pitanju?

Ako je meni upuceno...
Sapphire Theatrix Theatre 550Pro na vecini sajtova kosta izmedju 50 i 60 funti (80 +/- nekoliko evra), a ima ga i za manje od 75$. Cinjenica je da cip jos nije podrzan u programima nezavisnih proizvodjaca (tipa DScaler), ali dobijas hardversko MPEG2 snimanje i 12-bitni konvertor. Mada koliko znam, softver koji dobijas je vise nego solidan. Napominjem da nisam imao prilike da ga testiram uzivo, posto je kod nas cena dosta veca (koliko se secam vise od 100E)
http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=8234

Poslednja izmena:
Hardverski MPEG2 ne znaci mnogo na danasnjim masinama...

I Terratec sa svojim software-om nije preterano brz, al' zato sa DScaler-om leti.

@Air Jordan
Nije lepo da obrises post, pogotovo kad ti neko odgovori na isti... :)

@rest
Pisalo je sledece:
Air jordan je napisao(la):
Citam sad review tog Sapphira na stranom sajtu i vidim na nema FM tuner i da je TV tuner jako spor kod menjanja kanala.

Gledao sam cene u Beču,i mogu da je nabavim za potpuno iste pare kao i Cinergy 600.

Tek sam sad video tvoj post. Bilo je u istom minutu.
Nego,jel ima jos neko iskustva sa ovim Theatre550 karticama?

Ma zezao sam se, bre! ;)

Par puta mi se desilo da me neko "ispali" ili na taj nacin, ili tak sto par sekundi pre mene odgovori bukvalno isto sto sam i ja. :)

Air Jordan je napisao(la):
Tek sam sad video tvoj post. Bilo je u istom minutu.
Nego,jel ima jos neko iskustva sa ovim Theatre550 karticama?

Suvise to nova stvar da bi neko imao iskustva s tim.Anand nije bas odusevljen slikom te kartice.Cena ako neko odavde hoce da naruci preko neta
nema teorije da ga sve zajedno izadje manje od 80 eura.Jos nesto, ova kartica nema RDS radio.

Nije preko neta,vec busom :D .Hvala na komentaru.

Ma ako imas tih 70 eura i volju da das za tu karticu samo napred i neces pogresiti. sa druge strane ako su ti pare donekle problem pazari za nekih 55E lidtek tv expert i garantujem da ces i sa njom biti prezadovoljan (to je ipak proveren hardver za razliku od tamo nekog 550 cipa).

Vrh Dno