Šta je novo?

Terratec Cinergy 400 i daljinski?

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
Da li je moguce nekako namestiti da gasim preko daljinca(za ovu kartu) racunar? Gledam sad neki film i truba mi je da se dizem iz kreveta da gasim komp... :D :D Pozdrav

Moze, ja to radim, koliko se secam to moze i sa remote control editorom koji se dobija uz karticu, a ako ne onda skini najnoviji program sa terratec sajta
i prosto podesi daljinac u Terratec Remote Control Editoru. (Command sets ->Windows standard pa klikni na ikonicu sa kljucem (edit) -> Next->Command type-System command, Command-Shutdown)

Sve je to lepo, samo sto taj Windows Standard profil ne radi ni sa najnovijom verzijom softvera (i drajvera)!
I u jos nekim programim "brlja" kako god da se namesti, npr. u dijalozima za otvaranje fajlova (recimo otvaranje fajla sa filmom u playeru i mapiranje <TAB> i kursorskih tastera - jednostavno ne radi to sto treba!)!
I da, jel' zna neko da li i kako moze da se ubrza pomeranje kursora preko daljinskog?

p.s. Ja sam to (shutdown) za sada resio precicom, napravio sam profil za Benchmark Shutdown, pa to radim iz njega!

E sad, polako krecem na resavanje problema i to za sada komplikujem sebi zivot! :)
Pravim kombinaciju Terratec softvera i Girder-a i to tako sto kada su mi potrebne Windows komande iz Terratec softvera pozivam Girder! E ono sto mi pravi problem je da bih hteo da na jedno dugme (na daljincu!) mogu da ugasim Girder i da vratim kontrolu Terratec-u!
Privremeno resenje mi je komanda TaskSwitcher iz Girdera na jednom dugmetu, pa nadjem Girder i onda Alt+f,x na drugom. To mi se naravno ne svidja, jer kao prvo ne mogu to da odradim "u cugu", a kao drugo moram da ga drzim minimizovanog, a ne mogu u System Tray-u!

p.s. Znam da sam ga zakomplikovao, ali kada resim taj problem to ima da radi kao ludo! :) Razlog je taj sto za podesavanje Girdera treba bas puno vremena!

Nema terratec drajveri za girdera?
ta kombinacija orig soft+girder zna jako da se ubija... ja sam koristio jedno vreme sa hauppauge, dok nisam dobio orig drajvere... ipak je home made senzor zakon... uzmem duplo veci daljinski i uzivam |]

btw evo vec 2 godine podesavam girder |))) i treba ovih dana jos da odlucim da li cu da koristim zoom 4 ili bs player za pustanje divxa u kuhinji, pa cu i to da namestam... tako da nikad kraja |)

Ma ima drajvera, jedino se Girder prilicno sporije podesava od Terratec-ovog programa.
Ajd, ako ti nije problem, sibni na mail to podesavanje koje si pravio (*.GML), verovatno ce mi biti lakse da ga prepravim nego da pisem sve iz pocetka! Jedino mi reci koju verziju koristis (moja je 3.3.1c) i ako koristis neke dodatne plugin-ove (softverske) sibni i to!

[email protected]

Pozdrav i hvala unapred!

ogi je napisao(la):
Moze, ja to radim, koliko se secam to moze i sa remote control editorom koji se dobija uz karticu, a ako ne onda skini najnoviji program sa terratec sajta
i prosto podesi daljinac u Terratec Remote Control Editoru. (Command sets ->Windows standard pa klikni na ikonicu sa kljucem (edit) -> Next->Command type-System command, Command-Shutdown)

E skinuo sam update za ovaj softver i kad ga instaliram javlja mi se greska i ne mogu onda uopsta da gledam tv!!! sta ne valja?

ICE je napisao(la):
E skinuo sam update za ovaj softver i kad ga instaliram javlja mi se greska i ne mogu onda uopsta da gledam tv!!! sta ne valja?

Koju verziju programa koristis?
sw 3.50 i drivers 2.3.0.9 kod mene rade super.
Prethodna verzija me je zezala.

Sasha je napisao(la):
Koju verziju programa koristis?
sw 3.50 i drivers 2.3.0.9 kod mene rade super.
Prethodna verzija me je zezala.

Jel, a kad prebacujes kanale (naravno sa ovim novim software-om), jel sve OK ili se desi da slika postane nekako zrnasta? Meni se desava da slika postane zrnasta ili bolje receno mrezicasta prilikom menjanja kanala!? Sa predhodnom verzijom to nije slucaj, ali sa njom mi se izgubi zvuk kad brzo prebacijem kanale sto je opet u ovoj novoj ispravljeno!?

@ ICE nesto da te pitam vidim da si iz NS pa posto me interesuje ta kartica... Na kakvu antenu ti je prikacena, ako je kablovska u pitanju ajde reci na koju mrezu si zakacen i dali primas sve kanale (ako ne koji opseg ne mozes da uhvatis u poredjenju sa TV-om) i reci nesto o kvalitetu slike

PS: I koju SW koristis za gledanje, snimanje itd

PPS:Ima li teletext kartiza

Pozdrav i hvala

To mogu i ja da ti odgovorim! ;)

1. Prijem je vrlo blizu onom na TV-u i najbolji je koji sam video kod TV kartica. Recimo da sam probao kod sebe (za sada obicna antena) Pinnacle PCTV sa digitalnim tjunerom i da uopste ne mogu da se porede.

2. DScaler za gledanje, njegov Terratec TV za snimanje, posto me iuVCR nesto zeza.

3. Ima teletext

Pozdrav covek!

Zahvaljujem na odgovoru. Kad vec koristis obinu antenu koja je ona riblja kost ili neka druga. I jos jedno podpitanje: kako se kartica povezuje sa zvucnom? Da li preko obicne 3.5 mm bananice (to jeo naj spoljasnji budz sa jos jednim kablom u gomili) ili se moze povezati preko onog kablica kojim se cd povezuje na zvucnu (nekad bilo) jer ima na SB-u onaj aux-in?

PS:U koji format snimas direktno a ukoji kompresujes, ako za tim ima potrebe i koliko zauzima npr. 1 sat direktno snimanja

PPS:Jesi dobio loptu sa karticom? Kakva je? :rupa: :p

Poslednja izmena:
1. Najobicnija mala loga sa par polomljenih i iskrivljenih rebara (od strane nagojenih golubova!:)), koristio sam je uz neki mini crno-beli TV.

2. Nazalost, taj glupi spoljni kabl.

3. Za sada sam se samo malo igrao sa snimanjem. XVid, CBR 2000kbps daje sasvim pristojne rezultate ~15Mb/min. Ali uvek je najbolje prvo snimiti, pa tek onda kompresovati, jer tada se dobija mnogo jaci kvalitet upotrebom VBR-a i multi-pass kompresije.

4. Lopta i nije neka, ali nije ni toliko losa! Plastificirana je, ali moze da posluzi.

Uostalom, ako te zanima kako radi, mozes i da navratis, znas gde zivim! Pozdrav!

Skinuo sam sa neta sw 3.50 i drivers 2.3.0.9 i sve radi ok ali nikako ne mogu da namestim da mi dugme na daljinskom za open/close funkciju to isto i obavlja??? Saveti...i da...namestim za neki taster da mi se gasi komp ali sledeci put kad startujem program za gledanje tv-a taj taster mi nema funkciju vec se vrati na default. Pozdrav

I ja sam imao slicne probleme pa sam na kraju odustao i totalno se "presaltao" na Girder, sto i tebi toplo preporucujem!

Recite mi cime snimate? Prilicno sam ne upucen u ovo pa ako bi neko mogao da mi malo objasni kako snimati...da li prvo kompresovati i kako ili prvo snimiti(ali taok jako puno zauzima kolko vidim)? Hvala

Za gašenje kompjutera kao što je rakao Ogi sa tim što treba da edituješ komande za tv a ne windows ako hoćeš da gasiš komp dok gledaš tv. Izaberi neko dugme koje ne koristiš i edituj ga da ti služi za shutdown.
Što se tiče snimanja, pogotovu u boljim rezolucijama, najbolja ti je varijanta preko programa WinDVR koji si dobio uz karticu. Snima u mpeg, pa posle možeš da ga kompresuješ.
Koristim 3.80 software i sve radi kao sat...

pa sad za dve godine je verovatno software pomalo uznapredovao...

danijel00 je napisao(la):
pa sad za dve godine je verovatno software pomalo uznapredovao...
Jel da? A koji ti to napredni software koristiš, reci i nama da znamo?
Eno imaš WinDVR 3 za 80$ (ovaj koji se dobija uz Terratec je 2), a što se tiče samog snimanja, koliko sam ja video, isti je kao dvojka.

Prevod onoga sto ti je danijel00 na fin nacin rekao, al' ti ne kapiras:

Dizes thread star 2 godine iz mrtvih i pronalazis toplu vodu... :S:

a i osim toga ovaj topic je bio o girderu, a ne windvr-u |>

Moja greška :d , ne znam da li sam se ja zabagovao ili forum, pošto otvaram postove na new posts... Pozdrav.

Poslednja izmena:
Za gasenje racunara preko daljiskog:
Napravis skracenicu za novi program, shutdown.exe -s -t10 (broj sekundi za koliko ce da se iskljuci), dodelis da se aplikacija poziva preko nekog broja i to je to.
Najjednostavnije i prevereno radi. :wave:

Vrh Dno