Šta je novo?

Termo lepak

Vertygo

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
619
Treba mi neki termo lepak kako bih zalepio kuler na čipset jerbo je stari crkao...

Pročitah skoro da na buvljaku ima neka tuba za 800 dinara, ali s obzirom na to da mi treba prilično malo, i da ne želim da dam više od 100-200 dinara za ovo, ima li negde neko manje pakovanje i inače šta se predlaže u ove svrhe?

Zahvalan unapred. 🙂

postoji fora koju su ljudi preporuchivali (ja nisam to radio), kapnesh po malo superlepka na coshkove, a u sredinu termo pastu klasichnu i to je to...

Ja radio pre godinu dana i preporucujem isto.

Samo napred sa tim super lepkom pa kad ti crkne i taj kuler pitaces a cime sad da odlepim :d

Deda Mraz je napisao(la):
Samo napred sa tim super lepkom pa kad ti crkne i taj kuler pitaces a cime sad da odlepim :d
:laugh:

Upravo zbog tog razloga su ljudi pravili razne smese epoxy + thermal paste da kasnije ne bi ischupali pola ploche prilikom skidanja kulera.
Neki kazu 1:1 odnos, drugi nesto drugo itd... Proveri ti bolje po netu malo sta se tacno radi. Ja samo prenosim nesto sto sam citao ranije na nekom stranom forumu.

Nisam probao!!!

Pozdrav! :wave:

pa dobro neće da turi pola kile šta ti je...
po pola kapljice na svaki ćoškić, to se lako odvali, a nije ni čip tako labavo pričvršćen za ploču, trpi to dovoljno sile da može da se skine stavi itd...

Deda Mraz je napisao(la):

Ne, tada ću da zamenim kuler na hladnjaku.
😀

Citao sam svojevremeno test paste i lepka, cini mi se Artic Silver... Ljudi nisu hteli da koriste termoprovodni lepak nego, da bi lakse mogli skidati kulere za slucaj da se "predomisle", koristili su 1:1 mesavinu tog "specijanog" lepka i "obicne" termoprovodne paste. Ja sam svojevremeno koristio obican Neostik ili Tigar lepak, doduse za nVidia Vantu gde sam aktivan kuler zamenio sa veeeeeeeeeeelikim pasivnim. Radilo je. Cini mi se da sam kod Desk-a u ponudi video neki slican lepak.

Ili narucite lepo ZM-NB32J pasivni hladnjak uz koji idu 2 sprica sa 2komponentnim lepkom. Zadovoljstvo kosta svega 5-6 EUR. Pa lepite do mile volje !!!
Pozdrav.

Vertygo je napisao(la):
Ne, tada ću da zamenim kuler na hladnjaku.
😀

Cisto jedna zamerka:
kuler (cooler)==hladnjak
fan==fentilator!=kuler

onda mi bas nije jasno sta je kad zamenis kuler na hladnjaku |>

danijel00 je napisao(la):
Cisto jedna zamerka:
kuler (cooler)==hladnjak
fan==fentilator!=kuler

onda mi bas nije jasno sta je kad zamenis kuler na hladnjaku |>

Moja greška, meni je hladnjak - hladnjak, a kuler - fan 🙂 .

Nego, odradio sam sa pastom i super lepkom i normalno radi...

Nazad
Vrh Dno