Šta je novo?

Terminator 4 the movie!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
matrix revolutions je najgori kraje SF filma
Ne slažem se uopšte, ali ovo nije tema o Matrix-u, pa neću sada da razglabam o tome.

Kraj T4 je prokleto predvidljiv i užasno emo.
Bilo bi ok da su odradili to kao recimo na kraju prve sezone Dark Angel-a, kada Zack gleda svoju sestru na operacionom stolu i ukapira da je Max neophodno srce da bi preživela, kaže lekarima "I have a heart for you" i prosvira sebi mozak bez ikakvih forsiranih tear-inducing momenata.

Ne slažem se uopšte, ali ovo nije tema o Matrix-u, pa neću sada da razglabam o tome.

pa dobro, evo ja cu da ti kazem, pa da prochitash i slozish se samnom -

Neo je anomalija, jer je njegov mozak, koji se ukljuchuje u matriks takav, da odskache od originalnog programa.

Mozak se moze smatrati kao biomehanichka jedinica, i moze se smatrati kao mashina, sa izvrshnim programom.

i SVE u filmu ima smisla, chak i pricha sa dizajnerom - do trenutka kada Neo van matriksa zaustavi mashine -

ceo film zasnovan na potencijalnoj nauci, i potencijalno izvodljivoj tehnologiji, sve ima smisla - do trenutka kada jedna osoba pochinje da radi chuda van matriksa. i tada film iz SF-a prelazi u bajku. Neo postaje Gandalf - shto je uzasno. i nema veze sa naukom, i kompjuterima, i nema veze sa logikom, na kojoj je prvi deo zasnovan, osnosno potencijalna ostvarivost priche kroz SF.

Slažem se da im taj momenat nije bio potreban. Ja sam tu isto bio razočaran što su pribegli takvom rešenju... ali s druge strane ono nije ništa bizarnije od ideje da je potrebno koristiti ljude kao izvor električne energije.
Njegov uticaj van Matrix-a bi mogao da se objasni recimo kao vrsta čudnog evolutivnog pomaka u funksionisanju ljudskog mozga, gde je postao sposoban da detektuje i indukuje daljinski elektromagnetna polja (kao što delfini i slepi miševi koriste sonar efekat). Malo nategnuto, ali ako progutaš gomilu drugih stvari u filmu, možeš da svariš i to, a uostalom to i nije poenta filma :)

Dobar je T4 ali nije na nivou Iron Mana i Death Knighta.

Mada ja i nisam zaludjenik za Terminatora, T2 jeste jedan od najboljih SF filmova ali su mi Alien i Robocap (originalni) ipak bolji.

Za ubijanje vremena nije los,i meni je T2 bolji.

Za ubijanje vremena nije los,i meni je T2 bolji.

Da je ovo tema koji je Terminator bolji onda uopšte ne bi bilo diskusije :D
Pitanje je gledati ili ne? :)
Fora bi bila da pogađamo šta će biti u sledećem delu, da li će klonirati samog Konora pa neće znati koga da ubiju ili šta :d

Ja mislim da bi bio mnogo bolji film da su zadržali prvobitan kraj filma u kom Konor umire, a Semu kače konorovo lice na njegovo cyber telo. Ne bi bilo tužno al' bi bilo QL ;)
Ali čim je scenario procureo u javnost, napravili su novi... ***

Ma još jače bi bilo da se u stvari otkrije da je u Konoru Alien a u Švarciju Predator pa da se ispostavi da je to novi nastavak AVPa :D

^^^^^^^^^^^^^^^
In the early script drafts, John was a secondary character. Producer James Middleton explained "Ben-Hur was influenced by Jesus Christ, but it was his story. Much in that way, this [new main] character will be influenced by John Connor."[50] The original ending was to have John killed, and his image kept alive by the resistance by grafting his skin onto Marcus' cybernetic body.[51][52] However, after the Internet leak, Warner Bros. decided to completely change the entire third act of the film.[53] McG and Nolan did continue the Christ element of John's character though, in which he has some followers who believe what he knows about Skynet, and others who do not.

T4 posle gledanja ostavlja osećaj da je T5 već snimljen ali da će da provede u montaži još neko vreme, kao što je bio slučaj sa Matrixom, dok nama raste želja za nastavkom. A i ovako "prekinut" T4 je vredan ponovnog gledanja. Ima sve: hrabru malu devojčicu koja ne govori, Konora koji nema ono mesto u "otporu" koje smo očekivali, "mad-max" atmosferu, Majkla Ajronsajda, robota sa srcem ...
Čak su za momenat ubacili "You could be mine" od Gansa.

vrlo dobar 4+

procureo je neki leak, dase sad Konor ponovo vraca u proshlost - i to u london. da zaustavi skajnet na pochetku. ekstra :)

Alo bre, pa ima nas koji još uvek nismo gledali film :D

Dolazim u BG 30. tj. u utorak jel se jos daje T4 ? Koji je najbolji bioskop u BG, koji bi ste mi preporucili ?

Sta znam, u Koloseju (TC Usce) su obicne sale iste kao u Rodi (Banovo Brdo) ali zato za 100 kinti vishe mozes da gledash T4 u 3D varijanti. Ster (Delta City) je nesto bolji ako cesh gledati standardnu varijantu. Tuckwood i slicne varijante ne preporucujem (nije valjao ni kad su ga tek napravili ne valja ni sad).

pa zar 29og ovog meseca ne izlazi R5?

Pa necesh valjda da gledash blockbuster sa ekstra efektima na R5?

Znaci sa jedne strane 400 kinti troska za kartu i gledash 3D movie a sa druge budjavi R5 sa katastrofa zvukom. Mislim stvarno...

ja lično nijedan R5 koji sam gledao nisam skoro nikakvu razliku primetio u odnosu na DVD-rip.
ovo za 3D mi zvuči primamljivo, samo ja u Beograd ni mrtav ne idem.

Onda nemash dobar zvucni sistem. Razlike u slici nema ali u zvuku je ogromna (MP3 vs 5.1 AC3).

Pa necesh valjda da gledash blockbuster sa ekstra efektima na R5?

Znaci sa jedne strane 400 kinti troska za kartu i gledash 3D movie a sa druge budjavi R5 sa katastrofa zvukom. Mislim stvarno...

Tri puta sam išao da gledam film i stalno neke ispale pa sam sebi obećao da ga neću ni gledati u bioskopu iz inata, a kao što je rekao čo'ek, skoro da nema razlike jer su riperi doveli isto do vrhunca :)

A kao što sam ranije napisao, da sam čuo da u bioskopima preskaču scene zbog loših projektora (rolni) nešto me i ne vuče da gledam tamo, jedino 3d bi bio zanimljiv trip ali ništa posebno...

ja odgledah TS, jer mi se gledao terminator, i uz par modifikacija klipa je sasvim solidan za gledanje.

not piracy, educational info:

sa TS snimcima, samo povecajte exposure, to moze iz kodek filtera da se uradi, i niste svesni kolko TS kvalitetnije izgleda.

Sta znam, u Koloseju (TC Usce) su obicne sale iste kao u Rodi (Banovo Brdo) ali zato za 100 kinti vishe mozes da gledash T4 u 3D varijanti. Ster (Delta City) je nesto bolji ako cesh gledati standardnu varijantu. Tuckwood i slicne varijante ne preporucujem (nije valjao ni kad su ga tek napravili ne valja ni sad).

Malo si ovo nekako komfuzno napisao, koji je najbolji bioskop u Beogradu ? Hocu da pogledam film u punom sjaju i naravno 100 kinti nisu problem.

Poslednja izmena:
Roda Cineplex (Banovo Brdo), Kolosej (TC Usce) i Ster Cinemas (Delta City) su tri najbolja. Ova prva imaju skoro iste sale sto se tice udobnosti, Ster je nesto bolji po tom pitanju. Ako hocesh da gledash 3D jedini izbor je Kolosej. Izguglaj na netu svaki od njih pa vidi koje ti vreme odgovara (ne brini za mesto bioskopi su prazni :D).

@zendraqla Iskreno zavidim vama sto kazete da su DVD ripovi vrh. Ja na primer primecujem ogromnu razliku izmedju savrsenog DVD Ripa i BRRipa. I ako te brinu zezanja oko trake odesh na 3D projekciju koja je digitalna i nema tih zezancija.

@zendraqla Iskreno zavidim vama sto kazete da su DVD ripovi vrh. Ja na primer primecujem ogromnu razliku izmedju savrsenog DVD Ripa i BRRipa. I ako te brinu zezanja oko trake odesh na 3D projekciju koja je digitalna i nema tih zezancija.

Naravno da se primeti, postoji velika razlika u kvalitetu izmedju (cak i loseg) BD Ripa i kvalitetnog DVD-a..

Mislio sam BRRipove koji imaju istu rezoluciju kao DVDRip (720x304 npr). BDRip nije isto sto i BRRip ali mislim da to i sam znas.

Нисам знао, хвала на информацији :)
Значи све исто, само х264 vs MPEG2 (или XviD).

Ufff tezak off ali posto je clubbing valjda nije problem.

BDRip - encodiran direktno sa Blu-Ray diska, moze u XviD ili x264 (bolja varijanta), rezolucija originala
BRRip - (re)encodiran iz .mkv fajla (BDRip), obicno u XviD, rezolucija moze biti original ali je cesce 720x304 (zbog velicine izlaznog fajla) - BRRip je u sustini ekstrakvalitetan DVDRip koji mozes da pustas na non HD TVu ali nije ni blizu dobrom BDRipu (iako po netu tvrde da su slicnog kvaliteta).

Edit: Ako su postovi problem ili prebacite u u temu Filmovi vredni HD rezolucije ili brisite (ako vas mrzi da prebacujete).

Poslednja izmena:
U svakom slučaju čekamo BDrip filma, u 19x10 ;)

Ko je rekao da su vrh? Rekao sam da su dovoljno kvalitetni da se mogu gledati, a šta imaš od toga što ćeš videti da li švarceneger ima bubuljicu na levom bicepsu? Bolji si fan švarcija ili te čini više kompetentnim za neku diskusiju o filmovima? Lepo je sve to imati, videti, iskusiti i slično, ali budimo realni ako je to moguće!

Roda Cineplex (Banovo Brdo), Kolosej (TC Usce) i Ster Cinemas (Delta City) su tri najbolja. Ova prva imaju skoro iste sale sto se tice udobnosti, Ster je nesto bolji po tom pitanju. Ako hocesh da gledash 3D jedini izbor je Kolosej. Izguglaj na netu svaki od njih pa vidi koje ti vreme odgovara (ne brini za mesto bioskopi su prazni :D).

OK. G@W hvala sada je jasnije. :)

BACK ON TOPIC.
Meni samo nije jasno sledeće, zašto u drugom delu nisu poslali T1000 da ubije oca od Sare Konor, ili Saru kad je bila mala??? :d :p

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno