Šta je novo?

Terminal service iz BiH

mickeyrs

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D + Corsair H100i PRO XT
Matična ploča
Asus ROG Strix B850I Gaming
RAM
Kingston Beast 2x16GB 6000@CL30
GPU
MSI Ventus 2080Ti
Storage
Kingston KC3000 1TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
Corsair SF1000
Kućište
FormD T1 2.0 Black
Monitor
Dell U2724DE + Dell U2724D + Alienware AW2724DM
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S +MX Master 3S
Laptop
Lenovo T14s Gen2 + Anywhere mouse 3S
Mobilni telefon
Sony Xperia 5 IV
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi mala pomoć, nova firma u kojoj sam počeo da radim ima udaljene poslovnice u nekoliko gradova u Srbiji i BIH. U Srbiji svi imaju ADSL preko kojeg koriste Remote desktop za pristup posebnom terminal serveru i tako rade, ali su mi problem ovi u BIH pošto nemaju mogućnosti za ADSL. Banja Luka i Sarajevo su u pitanju, prvi nemaju sigurno mogućnost za ADSL, a Sarajevo treba da proverim, trenutno su i jedni i drugi na wireless-u, ali je veza loša, prekida se tako da oni ne koriste remote pristup. Šta mi predlažete od alternativa za povezivanje? Pretpostavljam da su iznajmljene linije overkill za ovo što mi treba (128-256kb), ali nemam baš iskustva sa svim tim pa mi treba malo dodatnih informacija. :S:

Pa ako nema ADSL , a mislim da bi u tim vecim mestima trebalo da bude , onda probaj neki kablovski net da nadjes .
Inace za povezivanje na remote lokacije se koristi VPN ( preko bilo koje konekcije na net , ili direktno ) ali s obzirom na to da kazes da nemas iskustva podesavanje VPN-a bolje prepusti nekom drugom .

VPN bi podesila firma koja je i do sad to radila, a ja kad se malo uhodam ću to preuzeti, za sad mi treba samo pomoć oko izbora neke stabilnije internet konekcije odande. Gledao sam kablovske operatere, ali me zaintrigirala i mogućnost iznajmljene linije ako je moguća, jeste skuplje, ali mi je bitno da radi. Brzina nije presudna, 256-512kbps mislim da je dovoljno samo nisam baš u priči šta treba da gledam. Guglao ja o tome, ali sve je u nekom teoretskom domenu, kako šta radi, treba mi nešto praktičniji savet da li uopšte da razmatram tu varijantu kačenja na net ako imaju tehn.mogućnosti (parice i šta sve još treba)? :S:

Hvala ti, pregledao sam sve to već, ljudi iz Telekoma su mi rekli da nema mogućnosti (ima i provera na sajtu za željeni broj) i da standardno ne znaju kada će biti instalirana oprema. Predložili su mi ISDN koji može trenutno a za iznajmljenu liniju reče žena da mora da proveri... i tako sad čekam reply i zovem ih svaki dan. U Sarajevu je sve OK, ima od skoro ADSL mogućnosti na lokaciji tako da tu nije problem.

BTW, onaj BHTelekom site je blagi užas... a ponudu neću da im komentarišem. :D

Poslednja izmena:
Hvala ti, pregledao sam sve to već, ljudi iz Telekoma su mi rekli da nema mogućnosti (ima i provera na sajtu za željeni broj) i da standardno ne znaju kada će biti instalirana oprema. Predložili su mi ISDN koji može trenutno a za iznajmljenu liniju reče žena da mora da proveri... i tako sad čekam reply i zovem ih svaki dan. U Sarajevu je sve OK, ima od skoro ADSL mogućnosti na lokaciji tako da tu nije problem.

BTW, onaj BHTelekom site je blagi užas... a ponudu neću da im komentarišem. :D

Ma nemoj uzimati ISDN. Uzmi ili wadsl od blic.neta ili kablovski net ako imas mogucnosti.

Uzmi Blic wireless u Banja Luci, na 5ghz, mislim da radi ok. Ne znam kakav wireless interent trenutno koristis.
Ili Elta kabel - preko kablovske.

Nazad
Vrh Dno