Šta je novo?

Termalna pasta

Egzotik

Cenjen
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
169
Posto uskoro planiram da temeljno ocistim grafu iz potpisa, mozete li mi preporuciti neku dobru pastu? Gledam po netu sve su neke bzv. i jako je mali izbor, u principu se sve svodi na Thermaltake, Cooler Master, Titan..

Kupi ti lepo Noctua NT-H1 za nekih 700-800din i da si miran! ja je koristim na oba kompa, na starom je prvo bila titan nano grease i kad sam stavio nt-h1 temperatura se smanjila za 5 stepeni! inace nt-h1 i arctic cooling mx5 su najbolje paste

Ima mnogo boljih ali za to mora da se pretrazi ebay malo i naravno ako mozete da narucite odatle...

Hvala vam na brzom odgovoru, uspeo sam da pronadjem ovu NT-H1, tako da cu nju najverovatnije pazariti.

Ako nije problem gde ima?

Proveriću 😉

Ja mx4 uzeh u e..i-ju pre neki dan. Malo je bolja od Noctuine a i jeftinija je

Zar nije cela fora sa Noctua-inom pastom sto je ima vise - odnosno vece je pakovanje ? Ja sam svojevremeno uzeo 2 pakovanja coolink-ove paste dok je jos bilo kod nas ... oni veliki spricevi ... Pre nje sam na kompu imao ArticSilver ... Koristio dugo vremena ovu jeftinu coolink za servise ... I u jednom momentu reko - aj zamenim svoj AS za ovo i da vidim razliku ... Razlika je ... ~2-3c i to je pitanje ... Ako se pravilno nanese ... Naravno postoji ona varijanta - lapovan cpu/cooler pa da se vidi razlika , kao i kod najboljih kulera/cpu-a koji su veliki proizvodjaci toplote ... Ali za prosecnog korisnika/prosecan komp ... Taj titan ce ti raditi identican posao kao noctua ili mx5...

Pojavila se pasta deep cool z3 kod nas, trebalo bi da je dobra, ima cestice srebra i 6.5g je spric. Bitno je to da nije skupa.

Gde moze da se kupi i koja je cena, gledao sam u dve najvece prodavnice kod nas i nemaju....

Pojurite tecni metal. Iz inostranstva ako imate nekog preko.

Da na nju sam mislio, ja iskreno nisam stavljao na CPU ali sam citao da se poneki zale na taj problem.

Ako ti cpu nije pod garancijom nema boljeg izbora.

Daj sta se izivljavate, ajde da jurite neke OC rekorde pa i da razumem, ali stavljati tu pastu, a pola masina vam je ili na def ili u blagom oc-u, to je kao da u Stojadina sipate ulje sto koriste u F1 sampionatu...

4.8ghz nije "Blagi" OC tako da kome treba treba, a kome ne, nista.

http://www.tomshardware.com/reviews/thermal-paste-performance-benchmark,3616.html

A flawed application typically impacts thermal performance much more than the difference between pricey and value-oriented pastes ever could.

Iskreno ne znam čemu toliko cimanje, par C gore dole. Ajd ne kupujte neki krš, ali sad baš da jurim neku tačno određenu i da jurim po celom gradu ne ispati mi se. Mnogo je bitnije koliko se lako primenjuje i koliko dugo traje, nego tih par C.

Ako nekom par C čini razliku između stabilnog i nestabilnog OC-a, prvo treba da razmisli o boljem hladnjaku, a ne samoj pasti.

Sve to stoji ali svako radi kako misli da treba, pricam generalno. Nekome je stvarno bitno tih 2-4~ stepena cak i nakon zamene hladnjaka. "Normalnim" korisnicima ne.

Upravo i skrecemo paznju na to sto "svako misli da treba", koju god temu sa termalnom pastom da otvoris zavrsi se na Coollaboratory pasti, misle ljudi ako stave neku jeftiniju koju imaju maltene ispred kuce da kupe da ce ih to uvrstiti u "normalne" korisnike, nece biti pro...

Bogami dobra pasta, umesto originalne žvake, mi skinula 5 - 6c sa NB i VRMa. Na CPU sam je ostavio smo jednom i za to se pokajao što nisam sačekao jedan dan da nabavim pravu pastu. Kad se radi o "žvaci" vs. "prava" pasta = no contest, Dobra pasta vs. "obična" = ne baš toliko.

Ne reaguju svi metali isto sa svim pastama a zavisi i od obrade.

negde sam pročitao,ima test da ove jeftine bele paste se ponašaju mnogo bolje kod slabo opterećenih procesora i da daju dosta niže temperature...a vrhunska dolaze do izražaja kod velikih zahteva i opterećanja,gde je mnogo niža temperatura,ali u idle im je dosta viša od ovih jeftinih...tako da treba birati pastu i prema nameni,nekad mnogo skuplje može da da lošiji rezultat...
jedan zanimljiv link
http://i.imgur.com/tLAWRqZ.png

Ne znam o cemu pricate kad pocnete da se gadjate sa smanjenjem temperatura raznih termalnih pasti...Isti efekat Cooler Master v1 bela,Noctua pasta i Arctic Silver 5.Sve sam ih probao i bile su skroz identicne temperature...stoga,nemojte lagati sami sebe...toliko.

Gde moze da se uzme mx4,nt h1 ili ceramique ?

edit : nasao sam sve sto me zanima

Poslednja izmena:
Sve to stoji ali svako radi kako misli da treba, pricam generalno. Nekome je stvarno bitno tih 2-4~ stepena cak i nakon zamene hladnjaka. "Normalnim" korisnicima ne.
Tako je zbog toga se te paste i prodaju.

Ljudi, gde mogu da nadjem neku kvalitetniju pasti npr Arctic Silver 5 i slicno?

Nazad
Vrh Dno