Šta je novo?

Teorijska fizika - Otkriven Higgs Boson

E moj Djurkash, pothitno skini neki survival tutorial sa interneta, i sedi jedan :)

Beli luk je najmagicnija biljka na zemaljskoj kugli, iz vise razloga:

1. Kao najjaci prirodni antibiotik, sadrzi preveliku kolicinu raznovrsnih antioksidanasa koji ubijaju bukvalno sve zivo - Stafilokoke (uzrok 20 bolesti), upalu pluca, grip i manje vise sve osim side i raka.

2. njegov prirodni aktivni sastojak Alicin, ubija skoro sve poznate viruse, kao da je dizajniran protiv njih, i pritom je toliko gotivan taj alicin da za razliku od modernih antibiotika, ume da dejstvuje i protiv gljivicnih infekcija (ne postoji laboratorijski lek sa tako sirokim opsegom dejstva)

3. raste i moze se gajiti manje vise u svim uslovima na svakom kontinentu.

Debata dal ima boga ili ne, nije za ove forume (iako potvrdjivanje higsovog mehanizma pokrece ogromno pitanje fine tuning-a, al necemo o tome) ali meni ovaj beli lukac deluje kao da je genijalno, savrseno dizajniran sa jednom jedinom svrhom - da leci ljudsku rasu. Ako ikad krene worldwide shit, prvo sa cime cu da se opremim je oruzje (vec jesam), nakon toga - beli lukac.

Apropo smaka sveta, ne treba nam nikakva prirodna nepogoda, dovoljni smo sami sebi, na svetu postoji hiljade nuklearnih bojevih glava, i kad tad ce se upotrebiti, a ima ih dovoljno da mnogo puta uniste celu planetu, e to je katastrofa koja samo ceka da se dogodi.

Mali off

@ Vgagi

Uvek mi je zanimljivo da citam tvoje postove, i na jos jednom forumu sam ih s paznjom citao, vidi se da sve drzis u malom prstu. Bi li nam otkrio tvoje zanimanje?

Drzite se teme

narodski, uz simpaticnu animaciju:

[youtube]9Uh5mTxRQcg[/youtube]

[youtube]ASRpIym_jFM[/youtube]

Garancija, hvala na linkovima, odgledaću ih čim se skinu na moj hard disk. Gde ovo iskopa svaka ti čast. ,)

^

neko je ostavio linkove na prethodnim stranama ;)

20kda42.png

Gde je tu LHC : energija protona u snopovima dostizhe 7 TeV = 7x10[sup]12[/sup] eV, sto je dovoljno za stvaranje quark-gluon plazme.
To je josh uvak veoma daleko od onog shto priroda chini: Oh-My-God chestica, zabelezhena 1991 god., je imala energiju od oko 3x10[sup]20[/sup] eV odn. imala je efektivno 50 x vecu energiju od protona u LHC.

potvrdjivanje higsovog mehanizma pokrece ogromno pitanje fine tuning-a
Ne pokrece, i nema direktne veze.
Multiverse teorije praktichno stavljaju pitanje fine tunnning-a ad acta.

Znanje energije Higgs-a omogucava dalju rafinaciju teorija u sklopu BB teorije, narochito onog dela koji se tiche inflacione epohe, imajuci u vidu da je Higgs primarni kandidat za inflatonsko polje.

@ lanmi86

Hvala.
Na ? ne bih da odgovorim. :trust:

Provalio sam, Higsovi bozoni su zapravo tamna materija, ako Higsovi bozoni imaju masu koju dobijaju iz interakcije sa samim sobom (s Higsovim poljem koje one zapravo i čine) to znači da vakuum ima masu. Što dovodi do zaključka da su Higsovi bozoni (odnosno polje koje one čine, a koje prožima ceo univerzum) zapravo tamna materija. Ne interaguje sa ostalom materijom osim preko gravitacije. A Higsovo polje je verovatno tamna energija.

A sada ću uzeti moju Nobelovu nagradu. Hvala, hvala... :D

Poslednja izmena:
Provalio sam, Higsovi bozoni su zapravo tamna materija, ako Higsovi bozoni imaju masu koju dobijaju iz interakcije sa samim sobom (s Higsovim poljem koje one zapravo i čine) to znači da vakuum ima masu. Što dovodi do zaključka da su Higsovi bozoni (odnosno polje koje one čine, a koje prožima ceo univerzum) zapravo tamna materija. Ne interaguje sa ostalom materijom osim preko gravitacije. A Higsovo polje je verovatno tamna energija.

A sada ću uzeti moju Nobelovu nagradu. Hvala, hvala... :D

Sledeći put najavi spoiler. Taman sam bio nadomak istog zaključka :)

Vrh Dno