Šta je novo?

teorija fizike...?

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
sta mislite, moze li u sli plocu gde je ' graficka sa nVidia cipom, da se ubaci jos jedna pci-e, ali ATI, pa da se on iskoristi za fiziku, encoding i decoding muzike, videa...
znaci, samo sam naveo misao koja mi je pala na pamet. verujem da je to poprilicno neizvodljivo, al' da cujem i vas?

emaniac je napisao(la):
sta mislite, moze li u sli plocu gde je ' graficka sa nVidia cipom, da se ubaci jos jedna pci-e, ali ATI, pa da se on iskoristi za fiziku, encoding i decoding muzike, videa...
znaci, samo sam naveo misao koja mi je pala na pamet. verujem da je to poprilicno neizvodljivo, al' da cujem i vas?

Moz ti sigurno da je ubacis, a da li ce raditi... 😀
To sto si naveo kao moguce resenje, verovatno je vrlo realno izvodljivo, ali je pitanje iskljucivo DRAJVERA (i podrske BIOS-a ploce, ofkors). Tako da cisto sumnjam da ce se dva tabora tako lako sprijateljiti 😛

Poslednja izmena:
he he !
a namerno sam naveo ATI, jer oni vec imaju spremno softw. resenje za en/de-coding videa i zvuka.
a NV mi je favorit, pa...

Poslednja izmena:
To ne bi trebalo da bude moguce...mada...bilo bi gotivno 😀

Poslednja izmena:
to "resenje" je takav krs, da ga je ne bih uopste razmatrao... avivo, bljak..
dekoding h264 materijala mu je i dalje cpu zahtevniji od coreavc-a koji je cisto sw resenje, a i jedno i drugo se placa ili se "nabavi", tako da je po meni bolji coreavc...
sto se enkodinga tice, osim rekompresije za sony psp ili slicno, mislim da je software totalno neupotrebljiv za bilo sta ozbiljnije...

znaci, za sad jos ne treba razmisljati o 'koprocesoru' ?
ne mislim na physics podrsku za igrice, vec na ostalo.

Nazad
Vrh Dno