Šta je novo?

temporary internet files

sirius

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2002
Poena
619
Kako da podesim ACDSee,da mogu da vidim gore navedene fajlove
posto to sada ne mogu.XP je u pitanju a ACDSee je verzija 4.0

Pa ja koliko znam, nema tu sta da se podesava...
samo udjes u taj dir i gledas :rolleyes:

A evo gde ti je taj folder u XP-u......
c:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files\

Pa, ako se logovao kao neki user (a ne Administrator) (sto je vrlo velika verovatnoca) onda treba da trazi pod njim.

Dakle, kako rece Apolon, samo sto tamo gde stoji Administrator, treba da stoji tvoj username

apolon je napisao(la):
A evo gde ti je taj folder u XP-u......
c:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files\

pa u tom folderu kada ga pregledavam iz ACDSee-a nema nista.A kada ga otvorim u exploreru u njemu postoje ti fajlovi

U pravu si. Ne znam da li je ovo bug, al` lici.
Pretpostavljam da koristis 5icu, cini mi se da se kod verzije 3.x ovo nije desavalo.

Pogledaj da nisu hiden files

Sigurno je podeseno da ne prikazuje hiden fajlove, inace mora da iz ACDSee-a vidis Temporary Internet Files jer ih vidim i ja. Samo klikni ALT+O da udjes u options, nadji opciju Show Hiden Files i cekiraj .

DS9 je napisao(la):
U pravu si. Ne znam da li je ovo bug, al` lici.
Pretpostavljam da koristis 5icu, cini mi se da se kod verzije 3.x ovo nije desavalo.

Meni se prije cini da se to nije desavalo u 98-ci i u 2000.Mozda je XP razlog?

Vrlo verovatno, nisam probao 5icu na 98ici.

Btw, ovo se desava iako je chekirano (i pod Folder Options u win exploreru, i u ACDsee) da se vide Hidden files. Takodje, koliko vidim za folder Temporary Internet Files ne moze (u win exploreru) da se promeni atribut "hidden" (dechekiran je), a to ne moze da se uradi ni za pojedinacne fajlove koji se nalaze u njemu.

Hm, zanimljivo ponasanje pod winXP (fat32) - ACDsee ne vidi fajlove (u temp. intern. files) od usera koji je logovan, ali ih vidi od administratora.
Verovatno zato neki ljudi prijavljuju da mogu da vide fajlove.
Oni koji ne mogu da ih vide, od fajlova, pod acdsee vide samo desktop.ini

Ne znam koje je pravo resenje, a nisam sasvim siguran da je mozda i samo promena nekog setovanja u pitanju. U svakom slucaju, kod mene je overeno da se vide svi fajlovi, pa ipak acdsee nikako ne moze da vidi fajlove u temp. in. f. koji pripada mom useru.

Mislim da postoji delimicno resenje - promeni viewer (nemoj odma` da se nerviras, citaj dalje)
IrfanView ne pravi problem - `ladno vidi sve fajlove u tempor... Po meni to je generalno najbolji viewer grafickih fajlova, iako je besplatan. U nekim stvarima je i mocniji od onih koji se placaju. Jedina "mana" bi mogla da bude nemogucnost da store-uje thumnailove, pa svaki put kad udjes u neki folder, trebace mu nesto vremena dok generise sve thumnailove za fajlove u datom folderu - mada ne verujem da neko oko toga pravi problem, sa danasnjim brzinama procesora, hd-ova, kolicinom ram-a.

Velicine je oko 1MB. Cak i ako nemas nameru da ga dosta koristis, obavezno ga probaj. A i covek koji ga je pravio je iz nasih (Balkanskih) krajeva i stvarno se potrudio da ga upicani, pa je tesko naci mu neku bitniju manu.
http://www.irfanview.com/

DS9 je napisao(la):
Vrlo verovatno, nisam probao 5icu na 98ici.

Btw, ovo se desava iako je chekirano (i pod Folder Options u win exploreru, i u ACDsee) da se vide Hidden files. Takodje, koliko vidim za folder Temporary Internet Files ne moze (u win exploreru) da se promeni atribut "hidden" (dechekiran je), a to ne moze da se uradi ni za pojedinacne fajlove koji se nalaze u njemu.

Hm, zanimljivo ponasanje pod winXP (fat32) - ACDsee ne vidi fajlove (u temp. intern. files) od usera koji je logovan, ali ih vidi od administratora.
Verovatno zato neki ljudi prijavljuju da mogu da vide fajlove.
Oni koji ne mogu da ih vide, od fajlova, pod acdsee vide samo desktop.ini

Ne znam koje je pravo resenje, a nisam sasvim siguran da je mozda i samo promena nekog setovanja u pitanju. U svakom slucaju, kod mene je overeno da se vide svi fajlovi, pa ipak acdsee nikako ne moze da vidi fajlove u temp. in. f. koji pripada mom useru.

Mislim da postoji delimicno resenje - promeni viewer (nemoj odma` da se nerviras, citaj dalje)
IrfanView ne pravi problem - `ladno vidi sve fajlove u tempor... Po meni to je generalno najbolji viewer grafickih fajlova, iako je besplatan. U nekim stvarima je i mocniji od onih koji se placaju. Jedina "mana" bi mogla da bude nemogucnost da store-uje thumnailove, pa svaki put kad udjes u neki folder, trebace mu nesto vremena dok generise sve thumnailove za fajlove u datom folderu - mada ne verujem da neko oko toga pravi problem, sa danasnjim brzinama procesora, hd-ova, kolicinom ram-a.

Velicine je oko 1MB. Cak i ako nemas nameru da ga dosta koristis, obavezno ga probaj. A i covek koji ga je pravio je iz nasih (Balkanskih) krajeva i stvarno se potrudio da ga upicani, pa je tesko naci mu neku bitniju manu.
http://www.irfanview.com/

Upravo sada sam ga skinuo i vec ga probao.Radi upravo ono sto meni trebaSto se tice generisanja u thumbnailove nemam prolema i to radi istom brzinom kao i bilo koji drugi program za pregledavanje slika.

Hvala ti mnogo ,naravno i ostalim ucesnicim zahvaljujem na postovima.

POZDRAV

Program je stvarno mocan, i stvarno nema sta da mu se zameri. DS9, odlicna preporuka.

Nazad
Vrh Dno