Šta je novo?

Template u wordu

• Začetnik teme Začetnik teme kdejan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Kako da namestim da mi se neki obrazac koji sam napravio kopira sam od sebe na svaku sledecu stranicu koju napisem u dokumentu?

Zanimljivo pitanje. Bilo bi od pomoci da preciznije objasnis sta u stvari zelis.
Ukoliko npr. napravis tabelu u wordu koja je je vrlo dugacka, onda bi verovatno zeleo da na svakoj strani postoji isto zaglavlje tabele. Za taj slucaj postoji objasnjenje u word-ovom helpu:

Repeat a table heading on subsequent pages
When you work with a very long table, it must be divided where a page break occurs. You can make adjustments to the table to make sure than the information appears as you want it to when the table spans multiple pages.

Repeated table headings are visible only in print layout view or when you print the document.

Select the heading row or rows. The selection must include the first row of the table.
On the Table menu, click Heading Rows Repeat.

Note Microsoft Word automatically repeats table headings on new pages that result from automatic page breaks. Word does not repeat a heading if you insert a manual page break within a table.

Napravio sam obrazac sa okvirom i i svim potrebnim poljima koji treba da se pojavljuju na svakom listu. Snimio sam ga kao template dokument. Kada hocu da otkucam nesto na vise strana, taj obrazac se pojavljuje samo na prvoj strani dokumenta dok je svaka sledeca prazan list papira. Sta da uradim da bi se taj okvir automatski iscrtavao na svakoj sledecoj stranici dokumenta, tj. da se template izgled odrzava na svakoj stranici?
Da bi bilo lakse za razumevanje poslacu i sam obrazac pa ko hoce i ima volje moze da vidi kako je napravljen i o cemu se radi...
U zadnjem redu obrasca potrebno je prvo pritisnuti end pa tek onda enter, da ne bi doslo do rastavljanja samog okvira.

kdejan je napisao(la):
Sta da uradim da bi se taj okvir automatski iscrtavao na svakoj sledecoj stranici dokumenta, tj. da se template izgled odrzava na svakoj stranici?

Ne znam postoji li neka regularna fora, ja sam svojevremeno to rešio tako što sam pola obrasca smestio (možda bolje reći prikačio) u zaglavlje, a pola u podnožje.

Zakačio sam ti "primer" (videćeš zašto navodnici kad pogledaš fajl 😉

I prijateljski savet: mani se YUSCII fontova.

View>Headers and Footers

Nisam pogledao kako je Caslav to resio, al sad kapiram sta hoces.

U sustini ti (koliko sam shvatio) hoces da su ti header-i i footer-i (to su tvoja zaglavlja) isti na svakoj strani. Za tako nesto treba "samo" da u header i footer uneses tabelu kakva tebi odgovara, i da prilagodis okvir cele strane da se ravna sa tabelama hedera i futera. Malo ces se nazezati oko toga, ali mislim da ces time resiti stvar.

U word-ovom helpu:
Create the same header or footer for each page

On the View menu, click Header and Footer to open the header or footer area on a page.
To create a header, enter text or graphics in the header area.
To create a footer, click Switch Between Header and Footer on the Header and Footer toolbar to move to the footer area, and then enter text or graphics.
If necessary, format text by using buttons on the Formatting toolbar.
When you finish, click Close on the Header and Footer toolbar.

Tips:
The text or graphic you enter in a header or footer is automatically left aligned. You may want to center the item instead or include multiple items (for example, a left-aligned date and a right-aligned page number). To center an item, press TAB; to right align an item, press TAB twice.

You can also use buttons on the Header and Footer toolbar to enter text into the header and footer area.

Caslav je napisao(la):
Ne znam postoji li neka regularna fora, ja sam svojevremeno to rešio tako što sam pola obrasca smestio (možda bolje reći prikačio) u zaglavlje, a pola u podnožje.

Zakačio sam ti "primer" (videćeš zašto navodnici kad pogledaš fajl 😉

I prijateljski savet: mani se YUSCII fontova.

he he he ODLICAN "primer"!!! 🙂
Hvala!
Izgleda da jos uvek nisam naucio osnovnu stvar koju nam serviraju na masincu! Bolje je krenuti sve iz pocetka nego stalno traziti greske 🙂 U suprotnom bi mi mozda i pala na pamet ideja slicna tvojoj, a ne sto sam se ubio prelistavajuci sve moguce opcije u wordu trazeci nesto kao "use template on each page" ili nesto slicno tome 🙂

DS9, mislim da nece biti bas preteranog zezanja jer je "primer" 99% resio problem. Ostalo je jos samo da mu malo doteram margine i da ne zaboravim da promenim ime i broj indeksa 🙂

kdejan je napisao(la):
he he he ODLICAN "primer"!!! 🙂
Hvala! Izgleda da jos uvek nisam naucio osnovnu stvar koju nam serviraju na masincu! Bolje je krenuti sve iz pocetka nego stalno traziti greske 🙂

Eh šta ti se tamo sve neće servirati 😉

Ostalo je jos samo da mu malo doteram margine i da ne zaboravim da promenim ime i broj indeksa 🙂

Ovaj Časlavov templejt je stvarno dobro urađen, skoro ko oni kod Pere 🙂 BTW nedavno je promenjen logo fakulteta, mada još nisam video da je zaživeo na memorandumima i sl.

ivo.r je napisao(la):
Eh šta ti se tamo sve neće servirati 😉

Ovaj Časlavov templejt je stvarno dobro urađen, skoro ko oni kod Pere 🙂 BTW nedavno je promenjen logo fakulteta, mada još nisam video da je zaživeo na memorandumima i sl.

Ako je do Pere Derikoze, nece se jos dugo ni menjati! S obzirom da je resio da dogradi i cetvrti sprat na svoju kucicu, novi logo ce zaziveti tek kad rasproda svoju trilionsku zalihu starih papira po novoj ceni od 2 dinara po komadu 🙂 Jebi ga, biznis je biznis...

Nazad
Vrh Dno