Šta je novo?

Temperature?

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poena
375
Da li je ovo normalna temperatura procesora?
Trenutno je samo surf internetom.
Da li treba neki bolji kuler na procesoru ovo je onaj sto je dosao fabricki sa procesorom?
Inace procesor i ploca su kupljeni krajem decembra 2021 godine.

Prilozi

• Speccy.jpg
    Speccy.jpg
    56 KB · Pregleda: 64
O kom kuleru govorimo?

Inače, sumnjam da su te cifre tačne, Speccy nije baš pouzdan za te stvari. Skini i koristi HWinfo za očitavanje temperature procesora...

Evo i temperatura iz HWInfo - a iste su kao i u Speccy - u.
Kuler je fabricki evo i slike.
Komp izduvavam kompresorom.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    108.9 KB · Pregleda: 52
  • 2.jpg
    2.jpg
    97.4 KB · Pregleda: 18
  • 3.jpg
    3.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 12
  • 4.jpg
    4.jpg
    108.8 KB · Pregleda: 24
  • 20260124_123753.jpg
    20260124_123753.jpg
    216.1 KB · Pregleda: 48
Pa ok temp je za taj fabricki kuler, promeni kuler ako hoces bolje temp lc 120 ili tako neki

Odlične sa tom igračkom meni je redovno išao u thermal thortling.... iako sam imao K procesor na default, onda lepo uzeo Noctuuu, 1200 MHz više, a temperatura 30c manje... toliko o tome...

Pa daaaa fabrički kuler ništa neobično. Ili stavi bolji culer ili povećaj promaju u kućištu da smanjiš temperature.

Imao sam 10400, ne vuče više od 65W, fabrički kuler bi trebalo da se izbori sa tim. To je malo veća temperatura samo za surfovanje...

@alex1974

Koje kućište imaš, sa koliko ventilatora?
Kad si zadnji put zamenio pastu na procesoru?

Sva tri mi uvlace vazduh a te kod diskova nemam gde da prikacim na struju,danas sam narucio racvu za molex pa kada stigne da prikacim i ta dva ventilatora.
Da li da preokrenem neki od ova tri ventilatora pa da izvlaci vazduh?

Ja bih proverio i pastu, za svaki slučaj.
Ako se osušila ili ne pokriva procesor lepo, možda je ona uzrok.

Takođe, nemoj da ti taj ventilator pozadi ubacuje vazduh, okreni ga da izvlači, ostali neka ubacuju...

Koju pastu bi ste preporucili?
Ja i nemam problema sa kompom nego sam negde naleteo na neki oglas gde je bila prikazana temperatura procesora koja je mnogo manja od mojeg pa sam mislio da li je mozda kod mene to mnogo i da ne valja?

Nazad
Vrh Dno