Šta je novo?

temperature

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
Koje su temperature kod nekih rasprostranjenijih procesora plafon. tj koje visine ne treba prelaziti...zanima me za celerone P4-prave i neke amd-ove! naravno kod OC-a 🙂 meni je konstantna temeratura posle duzeg vremena igranja igrica nekih 45 stepeni!

A da malo koristis search?

ma daj postoji 100000 topica na tu temu?! ko ce ga naci?

A da odes na sajt proizvodjaca tvog cpu i vidis sta oni tamo kazu sta je preporuceno a sta je maximalna temperatura.

Za AMD moze do 80 stepeni(nije preporucljivo i nece mozda bas stabilno raditi ali moze da gura,inace 45 je sasvim ok temperatura a AMD moze da se drzi slobodno na 55-60s)

nesto preko 50 st. je normalna temperatura za athlon sa losijim kulerom koji uz to radi na oko 2700 obrtaja. svi procesori preko 2000+ moraju da imaju mnogo bolji kuler, npr. u spire pakovanju (fan & qler).

e a slusajte trip? Znaci ja dignem fsb na 120 i znaci takt procesora mi bude 2400 mhz-a okruglo! 🙂 ali win radi ko lod bas osetno brze u odnosu na 2000 🙂 aliii integrisana zvucna prsne..ponasa se ko da ne postoji a temp. procesora je oko 48-49 kad ne radi puno...kad ga forsiram onda je oko 51-52...ali opet zvucna vrisne...kad vratim na bar 2200 opet radi...mozda je oko nekih napona!? sta vec?

Na 120 MHz PCI ti je 40MHz, zvučna očigledno to ne može da podnese. Vidi da li može CPU da izdrži 133MHz.

sta bi se desilo u slucaju zvucne ako dignem fsb na 133? mislim jel bi se PCI poveco smanjio? ne kapiram!

Onda bi delilac za PCI bio 4 i PCI bi radio na 133/4=33MHz što mu je normalna frekvencija. Proveri da nemaš ručno menjanje tog delioca, mada sumnjam.

W12 je napisao(la):
Za AMD moze do 80 stepeni(nije preporucljivo i nece mozda bas stabilno raditi ali moze da gura,inace 45 je sasvim ok temperatura a AMD moze da se drzi slobodno na 55-60s)

Imam Ga 7N400L, i prikazuje mi temp u idle 50C, a pod Looping 3d mark-om 03
izgura i preko 60c

proba sam Skive Stream2, Whisper Rock2,Zalman3100, I zadrzah se na Spire Fridge Rock-u (koji drzi gore navedene temperature).Ostali su samo"gori".
Pasta je neka zalmanova...

Da li da menjam dalje Cooler-e ili mozda laze dijagnostika na ploci?
Komp se ne glavi,radi bez zaglava ili sl.

Nazad
Vrh Dno