Šta je novo?

Temperature

AlanFord

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
610
Posto sam kupio nov racunar zanima me temperature maticne ploce i procesora do kojih moze da dodje,a da ne bude ostecenje.
Maticna je ASUS A7N8x a procesor je AMD XP 1700+ 0,13 "B" koji momentalno radi na 1830 Mhz
Temperaturu pratim na ASUS PC PROBE
Hladnjak je devetka
Pozdrav

Pa sto nisi napisao koje ti temperature ocitava da mozemo da komentarisemo da li je mnogo ili nije. Postoje zvanicne specifikacije po kojima procesor moze da izdrzi do odredjene temperature (neki su cak navodil i do 82C za neke primerke 🙂), ali je pitanje koliko ce to dugo da radi 😀
Zlatno pravilo je sto ladnije to bolje, ali ne treba se zabrinjavati ni ako se malcice zagreje. Za to tvoje cudo bi bilo lepo da radi ispod 50C kad ga upregnes do maximuma, mada je pozeljno oko 40C, jer kad dodju letnje vrucine to ce da se popne i do 10-20C, a ja bih uzeo kao neki krajnji maximum 55-60C, ali bih u tom slucaju potrazio bolje hladjenje.
Naravno, u leru kad ne radi nista temperatura treba da je dosta niza od maximalne...

Nisam jos do sada posebno nista radio na racunar,odnosno da sam ga upregao 🙂 inace sinoc dok sam bio na netu Asus Probe mi je ocitavao 41C CPU Temperature a 34C MB Temperature.
Mislim da ce hladnjak ovaj sto imam (Vulcano 9) biti dovoljan i preko leta.

Nesto ti tu nisi dobro montirao; taj procesor s tim kulerom ne bi smeo da ide preko 30C. Ili ti ploca ne iscitava temperaturu kako treba...

Pozdrav

Taj Asus Probe je 0(citaj:nula 🙂) proveri lepo temperaturu u biosu trebala bi da je tacnija(mnooogo)

Moze li mi ko objasniti kako se to cita u bios-u temp,neznam ni kako da dodjem do biosa ctp; ja sam pocetnik u ovim stvarima

Ovako kada upalis komp, odradi post, izbroji memoriju, u svakom slucaju ti mozda umesto toga vidis znak asus a7n-8x, nije bitno. tu na samom pocetku pretisnes "del" na tastaturi i usao si u bios. Sad ASUS ima neki glupi medalion bios koji je podeljen na kartice pa koliko se ja secam to ces procitati na advanced tab-u pa monitoring u dnu ekrana ili nede na power tabu, tako nesto nesecam se stvarno.

Nazad
Vrh Dno