Šta je novo?

Temperature Q8400@GA-EP45-DS3

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
danas sam sastavio ovu kombinaciju i imam sta da vidim. Tamperature su posle par sekundi LINX-a, procesor je na defaultu, a kuler je box.

Sta tu nevalja?

Jedino sto primecujem je VDROP ploce od oko 0,05V i razliku u temperaturi jezgara i do 6 stepeni

Prilozi

• q8400 temp.jpg
    q8400 temp.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 150
  • q8400 temp2.jpg
    q8400 temp2.jpg
    104.3 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
sta ne valja... box kuler :)

i to je jos i dobro s'obzirom da linx nije ni krenuo...to ide na 100c kao iz shale...i uvek cekiraj svu memoriju a ne samo deo ;)

Zar je moguce da box nemoze da ga ohladi ne klokovanog?

"Stari" q6600 mogli su se lepo ohladiti box-om na defaultu.

Kako ne moze ? Pusti test do kraja i odradice ga na default-u.

Mada to bi zaista bilo stresno :d

I AMD i Intel te box cooler-e daju korisnicima tek da ne bi sam procesor prodavali. Mora kutija necim da se napuni...

Bas sam neki dan otvarao drugov racunar (koji ima jelte q6600 sa boxom) i jako sam se razocarao tim intelovim boxovima koji mi izgledaju smesno,bar mi se cini da ih AMD mnogo bolje odradjuje.Npr ovaj moj box na phenom 940 ima 6hp's i ladi ko besan 3.5ghz 1.398v full load 65c temp.
OnTopic: pogledaj dal si dobro postavio cooler mozda ne prijanja 100%

ovo je najnize sto sam uspeo da ga nateram i sa naponom i sa temperaturom:d

Nije toliko strasno ali stresno svakako jeste.

Prilozi

• q8400-3.jpg
    q8400-3.jpg
    135.4 KB · Pregleda: 112
Zar je moguce da box nemoze da ga ohladi ne klokovanog?

"Stari" q6600 mogli su se lepo ohladiti box-om na defaultu.
ali nema nikakav software na svetu koji ce ti u realnom radu opteretiti cpu kao linx :)

Bas sam neki dan otvarao drugov racunar (koji ima jelte q6600 sa boxom) i jako sam se razocarao tim intelovim boxovima koji mi izgledaju smesno,bar mi se cini da ih AMD mnogo bolje odradjuje.Npr ovaj moj box na phenom 940 ima 6hp's i ladi ko besan 3.5ghz 1.398v full load 65c temp.
OnTopic: pogledaj dal si dobro postavio cooler mozda ne prijanja 100%

Gde nadje tolike heatpipe-ove? AMD BOX za PII ima cetiri pajpa.... A i cuje se kao avion kad je opterecen :D

Da,upravu si,4hpa preracunao sam se ;),jeste da zvizdi ko belsav na max opterecenu al i radi fino :)

Nije ni cudo sto zvizdi kad se vrti na 6k RPM :d Kao da je uragan u kucistu *** :D

Poslednja izmena:
Podeli sa nama, koji? :)

Vec sam pricao o njemu....to je Cinemacraft Mpeg2 encoder. Klokovani racunar koji sa njim prodje i 2 sata neprekidnog rada moze se nazvati uspesno klokovanim. Desavalo se da Prime i Linx vrte OC-ovanu masinu satima bez problema i da jednostavno ubacim fajl na renderovanje u CCE i posle 20-30 sekundi rada racunar pukne, toliko o merodavnosti ovih programa za testiranje.

A mi koji klokujemo duzi niz godina i iz ere prime-a pa do danashnjeg linx-a ne primecujemo nikakve anomalije posle 75 kruga [linx-a] i dalje nemamo stabilan sistem ?

Ja za taj program u zivotu nisam cuo i ne verujem da cu ga ikada koristiti tako da ne da nije merodavan nego je suvisno i spominjati ga.

Kao kada bi na klokovanom celeronu digao 20 virtualnih masina i rekao - ovo ne valja puca...

Budi realan...i zaista mi ne pada na pamet kako racunar ne pukne ako je na default-u kada radish to renderovanje. Rekao bih da je tu nesto drugo u pitanju a ne klok, tj definitivno nisi stabilizovao masinu. I da skratim pricu, lepo idi na xtremesystems forum i lepo reci sirokom auditorijumu i "obori Linx" kao program stabilnosti i ja ti skidam kapu.

Lako je ovde pricati te price...

Ja za taj program u zivotu nisam cuo i ne verujem da cu ga ikada koristiti tako da ne da nije merodavan nego je suvisno i spominjati ga.

To sto ti nisi cuo za program ne govori o njegovoj merodavnosti, vec iskljucivo o tvojoj neupucenosti.;)

Inace Cinema Craft Encoder (CCE) sluzi za renderovanje video materijala u MPG2 format, zauzima 100% resursa racunara slicno kao i LINX, a smo renderovanje zna da potraje i nekoliko sati u zavisnosti od broja prolaza i duzine materijala. Periodi 100-postotnog optrerecenja mogu da potraju i duze od bilo kog kruga Linx-om.
Za testiranje stabilnosti procesora se ne koristi verovatno sto ga je problem podesiti i pripremiti za rad, zahteva instalaciju kodeka, koriscenje video materijala itd, dok je Linx dovoljno samo instalirati.

Mislim da Storm nije ni pokusao da ospori links vec je samo naveo program koji u realnom radu opterecuje procesor namanje kao i links.

Zato mir, braco mir,)

:wave:

Total Run Time (y: d:h:m:s): 6:098:14:57:36
podelite to sa 4 (zbog 4 jezgra) i dobijete koliko radi pod opterecenjem, znam sigurno da mi je racunar 100% rock stable

ja kada sam rekao da nicim ne mozete opteretiti cpu kao linx nisam mislio na ceo racunar, vec na cpu. storm kada radi taj software koja ti je temperatura procesora? ista kao i kada pustis linx? ne verujem da taj program koristi sve tranzistore u cpu za to sto radi.

To sto ti nisi cuo za program ne govori o njegovoj merodavnosti, vec iskljucivo o tvojoj neupucenosti.;)

Inace Cinema Craft Encoder (CCE) sluzi za renderovanje video materijala u MPG2 format, zauzima 100% resursa racunara slicno kao i LINX, a smo renderovanje zna da potraje i nekoliko sati u zavisnosti od broja prolaza i duzine materijala. Periodi 100-postotnog optrerecenja mogu da potraju i duze od bilo kog kruga Linx-om.
Za testiranje stabilnosti procesora se ne koristi verovatno sto ga je problem podesiti i pripremiti za rad, zahteva instalaciju kodeka, koriscenje video materijala itd, dok je Linx dovoljno samo instalirati.

Mislim da Storm nije ni pokusao da ospori links vec je samo naveo program koji u realnom radu opterecuje procesor namanje kao i links.

Zato mir, braco mir,)

U je..

Znaci sada treba da posrcem sav internet da bi merodavnost datog podatka bila osporena mojoj upucenosti ????

Kome to treba, on ce znati a kome ne treba - ima kada da nauci.
Specificne operacije zahtevaju specifican sklad hardware-a, a to se nikako ne moze uzeti kao paralela stabilnosti sistema.

To mi je odmah palo na pamet, ali lezi na procu celom povrsinom, vidi se po pasti.

Meni je Box kuler sa E8400 pod maksimalnim opterecenjem isao do 40 stepeni na 3.0GHz-a, znaci ili je nozica iskocila na kuleru, ili ne prijanja kako treba, ili ako si menjao pastu mnogo stavio, ili nemas nikakvo hladjenje za kuciste a grafa ti se mnogo greje pa sva toplota ode na procesor...

ovo je q8400 :)

A jel si probao update biosa? ili barem gledao na sajtu sta donosi novi? Ja sam imao isto problem sa temp sa q8400+ip35pro abit i posle update biosa sada temp ok

Vrh Dno