Šta je novo?

Temperature posle promene termal paste..

terzazak

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
805
Procitao sam ovaj Tutorial: Kako Promeniti Cooler-e i Termalnu Pastu- I resio da promenim i ja onu fabricku pastu sa TX2.Jedinu koju sam nasao je Coolink CAI02LP.Neka pasta sa 30% srebra.Skinem kuler,ocistim proc i kuler od stare paste i stavim novu,vratim kuler.Malo viska paste kad sam vracao kuler je bilo sa strane,ali sam je obrisao.(nadam se da nisam stavio mnogo paste). Dobijem sledece temp:u idle 31-34 C, aposle 20 min Orthos 50-53 C..
Pa me interesuje jel su ove temp dobre??
Nisu mnogo nize od onih koje sam imao pre menjanja paste..

Prilozi

• sshot-6.webp
    sshot-6.webp
    108.6 KB · Pregleda: 132
  • sshot-7.webp
    sshot-7.webp
    74.7 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Ovako...ova pasta koju sam kupio je pakovanje od 2gr.Ja sam stavio otprilike 1/3.Kad sam montirao kuler i stisnuo ga sa onim zabicama(kako se vec zovu),sa zadnje strane(suprotno od ventilatora) je malo iscurela pasta.E to sam ja obrisao.Nije mnogo, kao jedna tanka linija.Verovatno sam na tom delu namazao za nijansu deblji sloj nego sto treba.Inace TX2 je stvarno malo nezgodan za montiranje,centriranje na proc.
Ja sam ocekivao da se odmah manifestuje sa manjom temp.Koliko sam mogo da primetim u idle je temp otprilike ista kao ranije,a pod opterecenjem za koji stepen niza.Ako sam dobro razumeo ovim pastama je potreban odredjen broj sati rada da postignu optimalne performanse.?
Dobro je sto pod opterecenjem temp ne prelazi 55 c za jezgro.
Poz..

temperature su ti ok.nanosenjem paste ne dobijas neke velike promene,mozda 2,3 stepena nize i to je to...

Nije trebalo toliko paste, može samo kontra efekat da bude, što je možda i slučaj... Stavi samo malo na sredinu HS-a i namontiraj kuler, dooobro pritisni i zategni, pasta će se "razliti" gde treba...

Inace TX2 je stvarno malo nezgodan za montiranje,centriranje na proc.

Naprotiv, meni je ovo jedan od lakših koje sam montirao.
Fora je u tome da se skine ventilator, i onda se samo telo montira i posle se samo "navuče" ventilator sa plastikom.

Upravo tako, a i to je izuzetno lako, ne moraju nikakve zakačaljke da se čačkaju, samo se svuče sa hladnjaka i posle lepo vrati isto tako... Doduše, pre nego što ona štipaljka legne skroz, znači kad tek prođe hladnjak, onda treba centrirati kuler na procesor, pa zategnuti do kraja, tako je najlakše... Doduše, možda će biti potrebno dvoje, ja sam se nekako napatio i namontirao sam prvi put, a kasnije kad sam zajedno sa drugarom na njegov cpu, sve je bilo lakše 🙂

-Nisam bio tu ceo dan radio sam reinstal windowsa..:smash:,pa evo sad sam stigo da pustim malo Orthos 15-ak min na prioritet 9.Tem za CPU 1 51-53 C, a za CPU 2 49-50 C 🙂..
- Nije tezak TX2 za montiranje nego nezgodan, jer nisam imao pomoc,pa hoce da se mrdne malo do ga pritezem..
- Inace pastu sam stavio velicine zrna graska i nisam je razmazao nego sam stavio na sredinu HS-a i pritisnuo odozgo kuler..
Mislim da ove temp nisu velike ,izgleda da nisam ovo lose uradio..😀
Poz..

Prilozi

• sshot-1.webp
    sshot-1.webp
    160.2 KB · Pregleda: 83
Ovo je već negde bilo na forumu, ali ajde opet - zrno GRAŠKA? 😀 Zato ti je i curilo...

Treba upola manje, kao zrno pirinča ili... možda čak i još malo manje... 🙂

Negde sam skoro, ovde na forumu,procitao da treba da se stavi kao zrno graska..Zato sam i stavio toliko.Da li da skidam kuler i ponovo sve da odradim???

Ako te ne mrzi, uradi... Kažem, upola toliko stavi, možda čak i malo manje i dooobro pritisni i zategni...

Ako postavis stress CPU and RAM onda moras da drzis orthos vise od pola sata zato sto u prvih pola sata testira memoriju.

-Nisam bio tu ceo dan radio sam reinstal windowsa..:smash:,pa evo sad sam stigo da pustim malo Orthos 15-ak min na prioritet 9.Tem za CPU 1 51-53 C, a za CPU 2 49-50 C 🙂..
- Nije tezak TX2 za montiranje nego nezgodan, jer nisam imao pomoc,pa hoce da se mrdne malo do ga pritezem..
- Inace pastu sam stavio velicine zrna graska i nisam je razmazao nego sam stavio na sredinu HS-a i pritisnuo odozgo kuler..
Mislim da ove temp nisu velike ,izgleda da nisam ovo lose uradio..😀
Poz..

Kao sto rekoh neces mnogo dobiti promenom paste,ake se ne varam temp su iste kao i pre...dovoljno je da pastu nanese u vidu crte,na sredinu,podjednako udaljenu od ivica proca...mada nece nista faliti i sto si tako naneo...poz

Nazad
Vrh Dno