Šta je novo?

temperature na nv40

vladabgd

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2004
Poena
620
gledam po forumu temperature ovih 6600gt-ova koje idu i do 80-90 ºC. pa kolika je onda normalna temperatura za nv40, odnosno 6800le ? meni je u idleu 49 ºC u full loadu negde oko 56 a ispod ovih 49 nece da ode makar je downclockovo i povecao broj obrtaja fana na max. da li je to neki bug sa ochitavanjem ili shta vec ? ove vrednosti su iz speed fana i nisam siguran koliko su tachne. videh da ove 7800 imaju opciju u okviru drajvera (forceware) da ochitavaju temp pa moze li to i na nv40 ? skinuo sam coolbits i on mi je dodao par mogucnosti, izmedju ostalih i oc, ali od temperatura ni traga. u speedfanu ispod temperature gpu-a imam i josh neku od ~39 ºC pa pretpostvaljam da je to za memoriju. koja je bezbedna temperatura do koje mogu da je teram ?

Sto se tice mogucnosti ocitavanja temp sa graficke preko drajvera, moze da bude i stvar do njenog biosa. Na primer, na bivsoj Asus 5900XT nije bilo ocitavanja temp sa fabrickim biosom, a kada sam uflesovao od Leadek 5900 modela, ocitavanje u drajverima se pojavilo. Ovo samo znaci da vecina kartica ima temp senzore ugradjene, ali ih proizvodjac namerno iskljucuje (kao sto iskljucuje pajpove da bi napravio razlicite kategorije modela).

Nazad
Vrh Dno