Šta je novo?

Temperature grafickih karti u letnjem periodu

Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
320
Imam XFX GeForce 9600Gt XXX temperatura mi prilikom igranja GRID-a dostize 81C. a u normalnom je 60C. Da li je to normalno ili ne?

81 C nije strasno, ne bi skodilo da je manje, a i ovako je ok ...
Ja sam na 8800gt stavio TT DuOrb i temp mi ide od 51 do 64. Mozda bi ti pomoglo da malo provetris kuciste...

Nabaci jos koji vent u kuciste jer ti karta ostavlja mnogo toplote u samom kucistu pa nastaje pakao.Stavi 1 - 2 venta da izbacuju napolje ako nisi vec to uradio

sutra mi stizu kuleri.Imam jednu 12-icu nazad mada imam mesta za još jednu odozgo i tri od 92mm sa desne strane da uduvavaju.Mislio sam da stavim obe 12-ice da izvlače a tri mala da uvlače vazduh onda bi trebalo da bude dobra promaja inače je kućište Chieftec CX-05B-B.Šta misliš o tome.

Samo namesti da izduvavalju a ne da uduvavalju.Treba da izbacis vruc vazduh napolje.
(I privezi kuciste da ne poletiiii !) :beat::beat::beat:

Poslednja izmena:
Sasvim ok, stavi 12-ice sa zadnje strane i na vrhu da ti izduvavaju, i jos koji da ubazuju vazduh i bice mnogo bolje.

Imam XFX GeForce 9600Gt XXX temperatura mi prilikom igranja GRID-a dostize 81C. a u normalnom je 60C. Da li je to normalno ili ne?

Ja se nebih brinuo za temperature na grafickoj sve do nekih 100C je izdzljivo mogu cak one i jos da izdrze ali aj da kazemo da tek tad mozes da se zabrines ali ako te nervira postavi te kulere koje vidim planiras da stavis.Ja imam osmicu na stranici kucista koja direktno duva u graficku + jednu 12ticu pozadi koja duva u Cpu a napajanje je LcGp koji ima 14ticu koja to sve izduvava kuciste je zatvoreno a cpu je oc+naravno kad se igram i Gpu overklokujem a temp su pristojne u idle 54C za gpu i nekih 36 do 39 za cpu dobro ima jos jedna 12tica napred koja hladi Hard cisto kad nabrajam.

Ja sam juče pazario XFX 8800GT Alpha Dog, i malo sam se štrecno kad sam video da je temperatura u Idle 67°C (u ne klimatizovanoj prostoriji, posle kontam pa i ja sam se istopio juče koliko je bilo toplo:p), ali sam pokrenuo Riva Tuner i ubrzao fan sa 30% na 60%, malko se više čuje ali je temp. 58°C, kada igram 71-73°C i zadovoljan sam.
Trenutno držim kućište otvoreno dok ne ubacim još neki cooler da izvlači vazduh...:D

Meni u gridu ide i do 98 al joj nista ne fali (ps nemam kuciste i jedan nidec 9 ka na 2000 duva direktno na fan i naponsku atija) :)

Meni u gridu ide i do 98 al joj nista ne fali (ps nemam kuciste i jedan nidec 9 ka na 2000 duva direktno na fan i naponsku atija) :)

Ja sam svojevremeno na mojoj pasivnoj 7600gs video 112. E tad je bilo previse :)
Poodavno je hladi jedna 12 i da kucnem u drvo, ziva je i zdrava. Sad ne prelazi 75. Neverovatna razlika.

Ja imam pasivnog 2600xt. Temp brojke ne smem ni da pominjem, ali radi mali ko zmaj. :d

pozdrav,
da ne otvarm novu temu ,everest 4.50 mi ne prepoznaje asus 4850 ?
ima li neku update za everest ?

Koliko sam ja video Everest i Riva jos nemaju podrsku za 48xx, ocekuju se svaki dan ...

Imam Gigabyte 9600GT pasivna + 8 cm kuler duva u nju,temperature 48C idle,a oko 62 full load.
Clockovana na 750 za GPU.

kako se postavlja vent da duva u karticu?sa strane njenog kulera ili sa druge strane?

a kako da pricvrstim dodatni ventilator na karticu?na kojoj udaljenosti mora da bude ventilator od kartice?

Postavio sam fan ovako smanjuje 7c u idle rezimu, sada u igrama ne prelazi 72, setovao sam fan da ubrza na 75 tako da sada radi tiho.
Soba je klimatizovana 25c.

Prilozi

• 14082008(006).jpg
    14082008(006).jpg
    486.3 KB · Pregleda: 99
znaci da ga stavim da duva na karticu sa strane?da hvata i gornju i donju stranu kartice ili samo da duva sa donje strane preko coolera na kartici?i kako da ga zakacim u tom polozaju ?nekom zicom ili sl?

Postavi ga kao na slici, ja sam ga zalepio pistoljem HOT GLUE GUN extra drzi a lako se skida kada zatreba.
Malo eksperimentisi pomeraj fan i ustanovi gde daje najbolje rezultate, zavisi od velicine kucista i ventilacionih otvora.

Mozes i da koristis onu duplo lepljivu traku, pa kasnije mozes lako da ga skines, a drzace ok

a da li bi otvaranje kucista rjesilo problem sa temp.? inace imam klimu u kuci ?!

Pomoglo bi donekle, ali bi onda napravio problem sa prasinom :)

stavio sam modifikovani bios i on doduse obara frek idle na 160/500 ali je pocetna brzina ventilatora podesena na 15 %?! da je bar stavio na 30-35 posto bilo bi bolje?!

Bice bolje ako dignes broj obrtaja ventilatora, ali onda cooler postaje dosta bucniji, ako ti to ne smeta stavljaj na vise...

Gainward 8800GT GS overclockovana verzija sa hladnjakom sa heatpipeovima + BIOS vmodovana:

Idle:50 C - fan 30 %
Load: 62 C ( ati tool ) - fan 65 %

Temperatura u sobi 30-33 C :)

^^
Pa kad pokrenesh Ati Tool i pustush chuoavu kocku nek se vrti i eto ti full load.

A ako ocesh u igri onda ovako:

Pracenje Temperature grafichke u igrama:

-Pokrenite Riva Tuner
-kliknite na trougao oznachen na slici pa onda na ikonicu memorije sa lupom:

-otvorice se novi prozor
-idete na setup

-otvorice se novi prozor
-kliknete na core temperature
-pa na setup

-o5 ce se otvoriti novi prozor
-oznachite "Show core temperature in-on screen display"
-kliknete na run server

-pored sata ce se pojaviti nova ikona
-desni klik na nju pa na setup

-u novootvorenom prozoru oznachite "Run at Windows Startup"
-oznachite OSD on

To je to, sad cete prilikom igranja videti temperaturu grafichke kartice
Ja sam sebi namestio i GPU Clock i memory Clock i izgleda ovako:

That's my 2 cents :)

evo moje palit sonic 8800gt vecerasnji screen

Hladjena je Accelero-m i jedna 12-ca CM na istom koja se vrti na oko 600rpm.

U full-u ne prelazi 60C.

8800gtvr6.jpg

evo i postupka

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=155241&highlight=8800gt

Poslednja izmena:
poshto se fan ne chuje kad se puca ili vozi ja ga "odvrnem" pre ulaska u igru i moj 8800 gts 'ladan kao shpricer.

idle mu je oko 45 a u igrama nisam video da je preshao 65

Nazad
Vrh Dno