Zeha
... ispod radara ...
- Učlanjen(a)
- 01.09.2007
- Poena
- 785
Moja oprema
- CPU & Cooler
- i5 13600K, Deepcool AG620 - CPU hladnjak
- Matična ploča
- Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
- RAM
- Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
- GPU
- Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING
- Storage
- Sasmung NVME 990PRO 1TB, Sasmung NVME 970EVO plus 2TB, Seagate hdd 16TB IronWolf Pro, Seagate Archive HDD 8TB
- Zvuk
- Sound Blaster Z, Sennheiser HD 599SE, Logitech X-230
- PSU
- FSP Hydro PTM PRO Platinum 1000W
- Kućište
- Fractal Design Define 7, 4x Be Quiet SILENT WINGS 4 140mm PWM high-speed
- Monitor
- Dell Alienware AW2723DF
- Miš & tastatura
- Logitech MX Master 3S, Logitech MX Keys S Graphite
- Ostale periferije
- HP LaserJet P1006
- Laptop
- Lenovo Legion 5 (82JN003EYA)
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy S21 Ultra
- Pametni uređaji
- LG 43UM7600PLB LED
- Pristup internetu
- Optički internet
Koje su normalne, pozeljne, preporucene, podnosljive, visoke i previsoke temperature CPU, MBO, VRM, Chipset, DRAM ?
Info mi je potreban da bi znao kako podesiti ventilatore u kucistu da dobro i tiho hlade plocu i sve ovo na ploci...
CPU je Intel i5-13600K
MBO je ASUS Z790 ploca (Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO)
RAM su Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
Podesavam "u sitna crevca" da bi dobro hladilo a bilo tiho, jer kad predju 900rpm venttilatori pocinju da se cuju i vec ispod 1000rpm se baš čuju...
Gornji prednji ventilator i izduvni ventilator kao i oba ventilatora na hladnjaku od cpu sam "upario" sa temporeaturom CPU.
Prednji donji je za sada sa temp cpu uparen. On duva preko HDD sa jednom polovinom (hdd u kavezu na dnu kucista u tunelu) a drugom polovinom je otvoren ka kucistu. U startu zboh hdd radi na 40% i postavljen da se sporo podizu obrtaji...
Donji, horizontalno postavljen ventilator koji duva iza napajanja, iz tunela, kroz mrezicu krova tunela, bi da uparim sa gpu temp...
U igrama se dize tem i cuju seventilatori kad odu preko 900rpm .
Moram iz utisati, smanjiti im obrtaje radi tisine a opet mi treba da znam koje su pozeljne i sigurne temperature ploce i svega ovog po ploci.
Prema cemu da podesim temperature sem prema cpu?
Da li prema temperaturi gpu, vrm, maticnoj, dram?
Info mi je potreban da bi znao kako podesiti ventilatore u kucistu da dobro i tiho hlade plocu i sve ovo na ploci...
CPU je Intel i5-13600K
MBO je ASUS Z790 ploca (Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO)
RAM su Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
Podesavam "u sitna crevca" da bi dobro hladilo a bilo tiho, jer kad predju 900rpm venttilatori pocinju da se cuju i vec ispod 1000rpm se baš čuju...
Gornji prednji ventilator i izduvni ventilator kao i oba ventilatora na hladnjaku od cpu sam "upario" sa temporeaturom CPU.
Prednji donji je za sada sa temp cpu uparen. On duva preko HDD sa jednom polovinom (hdd u kavezu na dnu kucista u tunelu) a drugom polovinom je otvoren ka kucistu. U startu zboh hdd radi na 40% i postavljen da se sporo podizu obrtaji...
Donji, horizontalno postavljen ventilator koji duva iza napajanja, iz tunela, kroz mrezicu krova tunela, bi da uparim sa gpu temp...
U igrama se dize tem i cuju seventilatori kad odu preko 900rpm .
Moram iz utisati, smanjiti im obrtaje radi tisine a opet mi treba da znam koje su pozeljne i sigurne temperature ploce i svega ovog po ploci.
Prema cemu da podesim temperature sem prema cpu?
Da li prema temperaturi gpu, vrm, maticnoj, dram?