Šta je novo?

Temperature 7600gs

• Začetnik teme Začetnik teme diab10
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pozdrav, imam leadtekovu 7600 gs heatpipe, i malo sam zabrinut sa temperaturama, u idle ide od 60-70, a u igricama nakon nekoliko vremena pici na 90-100...nemam dodatno hladjenje, jer sam upravo uzeo ovu karticu da mi ne bi kojekakvi ventilatori zujali...da dizem uzbunu ili je to ok?

pa bas i nije 🙁 ja imam MSI 7600GS pasivnu i isla je preko 50 u idle, sada sam stavio jedan 8cm vent pa je oko 46.,.. zatvoreno kuciste...

leadtek, 7600gs
idle oko 60-65, dodao jedan 8cu na bocnu stranicu koja duva na nju i bude oko 50ak stepeni

nije to puno za ovu kartu, tako bar kazu 🙂

overclockovao sam je na 451/992 mhz, igrao malo call of duty i bila je 57 temperatura, ok je to 🙂

@Slaven

Hoćeš reći da ti se temp. povećala za samo 7°C. Nema šanse!

I meni se cini da je razlika izmedju 2D i 3D moda suvise mala 🙁 ...moracu da probam sa RivaTunerom...

Takodje sam skoro kupio 7600GS sa pasivnim hladjenjem. U pitanju je MSI 7600GS i uz 2x8cm u kucistu temperature u idle je 52C dok je pod maximum opterecenjem oko 70C. Moram da napomenem da mi je jedna ista takva vec crkla ali posto je bila pod garancijom dobio sam drugu 🙂

leadtek 7600gs, heatpipe, oc na 475/475, jedna 12-ka na 1000rpm duva sa strane (na bocnom otvoru) i u idle temperatura je 51 stepen, pod opterecenjem ide do 74. Temperatura u sobi oko 28 - 29 stepeni. Bez 12-ke je bila oko 10 stepeni visa u 2D, za 3D pojma nemam 🙂
pozdrav

heh svaka vama cast za dodatne kulere, ali da sam to htio uzeo bi onu sa kulerom, ne bi se smarao sa domacom izradom. nije mi bas promaja u kucistu, i juce sam ostavio riva tuner i picio far cry jedno pola sata i sa nekih 50tak stepeni temperatura se popela na oko 80.
i kad izadjem iz igrice naravno ne hladi se brzo, tako da tek padne nekoliko stepeni dole za nekih par minuta. Doduse imam dvije godine garancije, pa iako crkne dobicu novu :d

Pasivan sistem je dobar onoliko koliko je dobra promaja u kucistu. Ako ti je zablindirano kuciste bez i jednog ventilatora - onda ti je temp 80c.

milanbb je napisao(la):
Pasivan sistem je dobar onoliko koliko je dobra promaja u kucistu. Ako ti je zablindirano kuciste bez i jednog ventilatora - onda ti je temp 80c.

Tacno tako, nema pasivnog hladjenja bez ventilatora bar da izbacuje vreo vazduh. Inace meni ova 12-ka pored graficke hladi i tv tuner i ss2 a ne cuje se .. sve u svemu dobro!

ok, da li ventilatore montirate direktno na karticu (i kako) ili na unutrasnju stranicu kucista? Da li bi mi pomogao ZALMAN, ZM F2, 92 mm da li je on previse bucan?

I najgori ventilatori nisu "bucni", vec buku stvara strujanje vazduha preko lima. Kod mene ventilator stoji na 5-6 cm od kartice i samo duva preko nje...

ZALMAN bi definitivno puno pomoglo,neki sa foruma su vec imali slicna iskustva (pogledaj u temi x1600pro).

diab10 je napisao(la):
ok, da li ventilatore montirate direktno na karticu (i kako) ili na unutrasnju stranicu kucista? Da li bi mi pomogao ZALMAN, ZM F2, 92 mm da li je on previse bucan?

Ja sam svoj stavio na adapter 12 na 8 cm i tako montirao na bocnu stranu (donji otvor). Udaljen je samo dva-tri cm od kartica...

Pre par dana sam uzeo asus 7600gs 512 mb silent, klokovi su 400/270, ide do 475/325, u leru je 52c, full load ide do 70c, to sve sa jednom 8-icom modovanom pomocu regulatora napona sa 12v na 8v (da silent ostane silent 😀 )

Poslednja izmena:
od 52 na idle do 70 stepeni u full load. xfx 7600gs 500/900.

pasivno hladjena dve zalman dvanaestice na 1000 obrtaja jedna napred, jedna nazad u kucistu.

videcu da montiram jednu osmicu da duva direktno u pasivni hladnjak kartice, pa da vam javim ima li razlike.
pozdrav.

Poslednja izmena:
club3d 460/700, aktivno hladjenje - 46/61 idle/load (oblivion posle cele noci!, farcry posle sat vremena...)
bez dodatnih ventilatora i bez bocne stranice, temp u sobi kao i napolju.

ako je kuciste iole kvalitetno ( cvrsto ), ventilatori koji rade na 1000 do 1500 obrtaja nece mnogo narusiti tisinu. jos ako su neki kvalitetno ventilatori u pitanju. neces ni znati da ti komp radi u sobi. a kartici ce mnogo prijati takav povetarac😉 .

Nazad
Vrh Dno