joskaananas
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.03.2004
- Poena
- 619
E, drugari, poshto sam juche sredio ispitni rok, otishao sam odmah i kupio cooler master nano fusion pastu i cm hladnjak 8-icu. Posle promene paste temperatura CPU-a je odmah pala za 25 stepeni, tako da je u idle-u oko 31 a kad radi orthos onda je 47 (sve je mereno u TAT-u bez instaliranja te dodatne 8-ice koju sam kupio). Onda sam ubacio tu 8-icu,chime se nije znachajno promenila temperatura cpu-a ali je pala temp ploche za nekih 15 stepeni. Inache taj vent je legao tachno uspod grafichke, tako da izbacuje topao vazduh koji potiche od grafichke...
Znachi problem je bila pasta koji nije bila dobro nanesena i zbog toga cooler nije dobro nalegao na CPU. Hvala svima na odgovorima i komentarima.
ps... inache oni naponi su ostali isti, tako da do njih nije problem. Izgleda da su to zaista default naponi za ovaj procesor ...
Znachi problem je bila pasta koji nije bila dobro nanesena i zbog toga cooler nije dobro nalegao na CPU. Hvala svima na odgovorima i komentarima.
ps... inache oni naponi su ostali isti, tako da do njih nije problem. Izgleda da su to zaista default naponi za ovaj procesor ...