Šta je novo?

temperatura TMPIN2 128 stepeni pomoc

ivan_z

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2009
Poena
154
Konfiguracija je sledeca:
AMD Athlon(tm)II X4 620
Maticna Asus AM2+ M2N68-AM SE2
HP nVIDIA GeForce GTI130 768MHz
HDD 500 GB
Pokazuje mi temperaturu TMPIN2 128 stepeni treba li da brinem racunar normalno radi i sta je uopste TMPIN2?

Prilozi

• Temperatura.jpg
    Temperatura.jpg
    131.1 KB · Pregleda: 189
Trebalo bi da je chipset na ploci.
Skini Everest pa proveri sa njim temperature.

fake,tako je svima,tj vecini na am2 i am3 plocama :) Tj ni ne ocitava temp,vec samo ispise 128C,bilo je raniej reci o tome :)

nije bas tako svima, to je stvarna temperatura, nekima ide i do 200c.
Mora da se skine i ocisti, stavi dobra pasta i komad barkarnog lima, to mu moze dobro smanjiti temeraturu ispod 80.
Ako ne, sledeci koraci su ti proglemi sa wifi, ledjenje ekrana, crni screan na boot-ovanju i na kraju crkne chip. Nakon toga upadas u masinu kvazi servisera koji produvavaju chip za 50-100e (pod pricom da su zamjenili i stavili polovan) i koji radi 3mjeseca.
Ocisi coolere, stavi pastu i prodaji dok je zima.
Ako kojim slucajem imas garanciju ili mogucnost produzenja garancije, optereti ga maksimalno, jakim igricama pa ces doci do prethodno navedenih koraka, a onda izreklamiraj, dace ti novu ploca koja ce raditi dugo kao i ova stara.

Ubuduce HP NIKAD!!!
(Mada problem je u nVidiji)

To je greška u ocitavanju. Meni ta temoeratura varira od 80 do 82C ali kada uplim i vidim temp, ona se ne mjenja.

U everestu takodjer. To je jednostavno greska. To je mislim ocitavanje ukupne temeprature procesora pored ocitavanja jezgri.

Moze biti da je to sa am3 platformom greska u ocitavanju. Kod mene je ga 770 ta ud3 sa 965BE procesorom.

A jezgre su super.. da je temperatura preko 100C vidio bi velike probleme jer navode da max treba ici do nekih 70C. A 128C je bas puno.

Zanci, koje temperature ne variraju po opterecenju one su onda najvjerovatnije jednostavno greska.

Od ostalih ocitavanja u toj grupi, prva je aux, druga je ploča i treca je ta.. ubagovana.

Poslednja izmena:
Da li je geska ili nije, pasta ispod chipa (kao smola) se rasiri svugje oko chipa i izgleda kao da je gorio. Juce sam imao laptop kome je sa donje strane ploce plastika na limu istpoljena.
Svakako temperatura mora biti preko 100 stepeni da bi to istopila.
Pokusavao sam i da radim mjerenja, ali ne mogu da nadjem adekvatno mjesto da pricvstim termpar.
Linux drajveri za nvidiu ocitavaju iste takve vrijednosti, a imao sam jedan dravjer za win nvidia koji ocitava (meni je ocitavao 108 stepeni) podesen da gasi komp na 130 stepeni.

128 je poslednja granica pred crkavanje.

Poslednja izmena:
Da ali ove temperature se ne mjenjaju. Jednostavno se ne pomjeraju. Bilo kakkao opteretio procesor. 80C je jako puno ..kao sto kod mene stoj iali nista ne smeta. Jednostavno pogrenso ocitano.

To topljenje moze biti problem i naravno da zvuci ozbiljno jer mislim da se na 200C tope lemovi. Onda bi se odlemili dijelovi.

I koliko vidim ..spominjes cipset a ovo je temp procesora. Temperatura ploce mu je oko 37C.. to je ova srednja.

Poslednja izmena:
Ok, onda jeste greska ucitavanja.
Tacka topljenja klasicnog olovnog tinola je 183 stepena a bezolovnog (koji odgovara RoHS preporuci) je 217 stepeni (kod trenutno najrasprostranjene varijante bezolovnog tinola).

Kod vecine latpopova sa nvidia grafikom go i 8600 upravo ovaj problem proizvodi crkavanje chipa.

Ne cimajte coveka, ocitavanje je fake, a to mozes i prst metodom da razjasnis...
Mada, nije kod svih AM2/AM3 ploca, recimo na mojoj MSi ocitava 35°C :)

200c na chipu? zanemari tih 128C jer do sada bi vec drzao plocu aparat za gasenje pozara

Pa ne bas. Meni je bio CPU na 109C ili tako nesto na starom 478 kompu. Zaqprljao se hladnjak. Nije nista stradalo. A takodjer 200C nista strasno ne utice na komponente kada su recimo graficke karte izlozene na 10min. Ne znam koliko vam je poznato "pecenje" grafickih i spasavanje istih ali ..to je sada druga tema.

Poslednja izmena:
Vrh Dno