Šta je novo?

Temperatura procesora?

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Koja je optimalna temp. za rad za cpu iz potpisa, pokazuje mi u biosu cpu oko 64 stepeni a mb oko 41 stepen. Procesor jer overklokovan, pa me je strah danisu visoke temp.

Hvala!!!

Koja je optimalna temp. za rad za cpu iz potpisa, pokazuje mi u biosu cpu oko 64 stepeni a mb oko 41 stepen. Procesor jer overklokovan, pa me je strah danisu visoke temp.

Hvala!!!

Jel to iddle ili load temp?
Kupi neki bolji cooler jer ta temp je visoka ako je iddle.:wave:

Kako to da proverim?
Nerazumem pitanje.
Kada ti procesor ne radi zahtevne stvari vuce manju struju i manje se i zagreva to je idle temp a kada radi zahtevne stvari ( igrice , render i sl) vuce vecu struju vise se zagreva to je load temp.
Kazes da si ga oc.Na koliku vrednost si stavio napon za procesor? Da to mozda nije preveliko? Koji kuler imas? Cime meris temperature?:wave:

Ja sam hladnjakom 212 + umanjio temperaturu za skoro 10 stepeni. (C2D E7200 nije klokovan( a graficka mi je divljala pa sam skinuo hladnjak i promenio pastu i sada je temperatura manja za nekih 8-9 stepeni.Skoro da nije bilo paste nagrafickoj. (EAH2850 Magic).Hteo sam da kupim onaj hladnjak na sva zvona ishvaljen Zalman ZM-VF900 ali ga kod nas nema ni od korova.
Nego me zanima jedna stvar pri merenju temp everestom temp na dva cora mi je konstantno 37 stepeni a ono zajednicko merenj oba je promenjivo u zavisnosti od opterecenja i temperature u sobi.Pa da li neko zna sta tu nije u redu sa tom slikom
TEPMEVEREST-1.jpg

Prva 3 su HDD,plava je graficka naredna 3 procesor a poslednja maticna.

64 stepena nije previše zdravo za procesor za svakodnevni rad,a pogotovo u idlu.Vidim klokovao si ga na 3GHz,uredu,ali nisi naveo pri kojoj voltaži si to postigao,kao ni koji kuler koristiš za hlađenje.Ako želiš da ostaneš na tom kloku od 3 GHz onda obavezno promeni pastu,stavi neku kvalitetniju i drugi naravno bolji i efikasniji kuler i za relativno mala ulaganja možeš oboriti temperaturu čak i za 15 i više stepeni.Preporuka za paste Arctic silver 5 ili ista sa oznakom ceramic,kuler hyper 212 + ili neki iz TX serije,naravno reč je o Cooler Masteru.

64 stepena nije previše zdravo za procesor za svakodnevni rad,a pogotovo u idlu.Vidim klokovao si ga na 3GHz,uredu,ali nisi naveo pri kojoj voltaži si to postigao,kao ni koji kuler koristiš za hlađenje.Ako želiš da ostaneš na tom kloku od 3 GHz onda obavezno promeni pastu,stavi neku kvalitetniju i drugi naravno bolji i efikasniji kuler i za relativno mala ulaganja možeš oboriti temperaturu čak i za 15 i više stepeni.Preporuka za paste Arctic silver 5 ili ista sa oznakom ceramic,kuler hyper 212 + ili neki iz TX serije,naravno reč je o Cooler Masteru.
+1
Pa ako u idlu mu je 64 onda load ima preko osamdeset sigurno a to je vec blizu da termicka zastita procesora reaguje - neznam na koju vrednost mu je to postavljen u biosu.

Da se nastavim na ovu temu, sa čime god da merim temperaturu (dal everestom ili coretemp) pokazuje mi da je procesor 16-20C, što nije naravno tačno, jer u biosu mi piše da ima oko 40. Skinuo sam neki CPU Thermometer, taj pokazuje da je temp 44C (i to stalno je 44, čak i kad ga opteretim). Zašto mi ne pokazuje realnu temperaturu u windowsu. Koji program bi mogao to pokazati ili šta može da bude problem za to što se dešava.

@ the bra1n

hvala na linku, ali i ovaj mi pokazuje ta je temperatura oba jezgra na 18C. Jel možda treba ploču da flashujem ili nešto, nemam pojma.
.

HAHA, flashovao sam bios, stavio sam najnoviji koji daju za ploču. Sad mi temperatura u windowsu 8C.

Brate aj prodaj mi taj proc, mozda je neki extra giga hladan model, pa moze da se klokne i na 5ghz :D:eyebrows:

Brate aj prodaj mi taj proc, mozda je neki extra giga hladan model, pa moze da se klokne i na 5ghz :D:eyebrows:

''BRATE'' ne čitaš post od početka, kažem lepo da mi u biosu pokazuje normalno temperature od 35-40 u idle-u, samo iz windowsa ne mogu da očitam temperature.

A "brate", pa ja se samo malo *****avam, naravno da sam procitao od pocetka...:p

Pozdrav.

Imam Phenom 2 X4 965, koristim mašinu za video montažu, temperatura pri maximalnom opterećenju procesora odnosno prilikom renderovanja ide mi na 61 stepen. Nisam bas spokojan kada to vidim u CoreTemp-u a mašinu ostavljam da renderuje po više sati.
Pitanje je da li vredi kupiti ove sisteme za hladjenje procesora sa cenom od 2.000-3.000 dinara i da li bi mogao klokovati procesor ako stavim tako neki hladnjak sa vazdušnim hladjenjem.
Šta vi mislite? I da li se overklok uopšte može uraditi sa vaudušnjim hladjenjem na ovom tipu procesora?

Pozdrav.

Imam Phenom 2 X4 965, koristim mašinu za video montažu, temperatura pri maximalnom opterećenju procesora odnosno prilikom renderovanja ide mi na 61 stepen. Nisam bas spokojan kada to vidim u CoreTemp-u a mašinu ostavljam da renderuje po više sati.
Pitanje je da li vredi kupiti ove sisteme za hladjenje procesora sa cenom od 2.000-3.000 dinara i da li bi mogao klokovati procesor ako stavim tako neki hladnjak sa vazdušnim hladjenjem.
Šta vi mislite? I da li se overklok uopšte može uraditi sa vaudušnjim hladjenjem na ovom tipu procesora?

Naravno da vredi- i sa vazdusnim hladjenjem se moze raditi oc.Tako da investiranje u bolji cooler od stocka je itekako isplatljivo.:wave:

Nazad
Vrh Dno