Šta je novo?

Temperatura procesora

Blabo

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
609
treba mi program koji moze izmjeriti temperaturu procesora. Da li uopce postoji takvo nesto

Najlakse i najbrze resenje je da ubacis CD koji si dobio uz plocu i instaliras programce koga sigurno mora da ima na CD-u.
Jedino ako nemas neku bas bas matoru masinu, i ploca nema senzore za temperaturu :d

ako hoces neko bolje resenje, skini s neta neki softver,ali to neka ti preporuci neko drugi jer ja bas i nisam mnogo kompetentan na tom polju :(

Ovo je dovoljno. Jos samo da pitam koliko je normalna temperatura.A koja temeratura unistava procesor

Koji procesor je u pitanju, na kojoj ploci, i koliko pokazuje kod tebe ???

Mada neka univerzalna radna temp. procesora bi trebala da bude od 40 do 50 stepeni.

Celeron 1700 ide i do 67-68 kada se igraju igrice i nista mu nije doduse tu temp pokazuje PC alert III. Kada sam vec ovde sta mislis je li ovo pretoplo za cely?

blue je napisao(la):
Mada neka univerzalna radna temp. procesora bi trebala da bude od 40 do 50 stepeni.
Pazi kod mene duron 1300 radi na nekih 22-23 stepeni. Nije sve jedno koji procesor je u pitanju, koja ploca "meri" temperaturu i naravno koji je kuler!

Nisam bas ubedjen koliko MSi-jev fuzzy logic4 i Asus-ov probe tacno ocitavaju temperaturu.Uradi sledece: igraj se koliko zelis, zatim uradi restart racunara, udji u bios i videces pravu temperaturu, koja ce sigurno biti niza od one koju ti windowsi pokazuju.

Dok ga restartujes, sve jedno ce mu pasti temperatura.
Ja obicno testiram masine tako sto pustim Cpu Cool (koji meri temp sa skoro svih ploca) i pustim CPU Stability Test (warming only). Dokle dogura za 10 minuta, to je otprilike to. Sto se tice netacnosti pokazivanja, tu nemozes nista, sem da kupis dosta skupu opremu za merenje, pa da podmeces sonde i meris rucno.

U mene je na 28 stepeni kada startujem kompjuter to je negje oko 9:00h. Radi cijeli dan i oko 22:00 h pogledam na temeraturu ona iznosi 46 stepeni.
Procesor je Celeron 850 MHz. Temperaturu mjerim s "VIA Hardware Monitor". To mi je doslo na driveru kao sto ste rekli.
Jos samo nesto da ne otvaram novi thread na koliko bi se mogao overkloknuti ovaj procesor

Neko je pomenuo celerona na 1.7 box.
Posle samo recimo dvochasovne igre on pokaze i 65-6C.
Kad ga poteram na 2.01 pkaze i 70C.
Plocha je MSI 845pe Max2 6704 ali o tome sam vec pisao.
Poshto ne verujem ovoj sondi na plochi koja pokazuje ovoliku temperaturu poshto po hladnom startu u biosu je temperatura od 42-48 stepeni a na gigabyt-ovoj plochi je oko 38, pokushao sam da jednostavnom tehnikom otvaranja kucishta i pipanjem samog kulera proverim temperaturu pa me interesuje koliko to 62-65C treba da bude.
Mozda je pitanje glupo, ali...
Prste mogu da drzim na kuleru ali ne predugo.

kod mene sonde lazu sigurno, Abit BE7-RAID, P4 [email protected]
pri hladnom startu je oko 50-ak stepeni, kad kompresujem nesto, ide do 60max, kada pipnem telo hladnjaka, samo je mlako.
da bih se uverio u ovo, drzao sam otvorenu terasu ceo dan, morao sam da obucem jaknu u sobi (hladna svedska) i temperatura nije pala ispod 45-50 stepeni na leru iako je telo hladnjaka bilo skroz hladno. Temp sistema je bio oko 30 sto je po meni nemoguce u skoro zaledjenoj sobi

slicno

kod mene [atlon 1800+ sa speez-om (ne znam kojim) na GA 7 DXE] je tek sa 2 xtra ventilatora spuscio na 55 - kad se sigram, ali i kad miruje ne spusta se ispod 50-ak!!!
+
sve to gledam u biosu
strucnjaci sta kazte?!?

Nazad
Vrh Dno