Šta je novo?

Temperatura proc???

nikad_prvi

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2006
Poena
319
Kako vam se čini ova slika i temperatura procesora????????

Prilozi

• TEM.jpg
    TEM.jpg
    191.6 KB · Pregleda: 446
Nije to nista... :d

Prilozi

• Image3.jpg
    Image3.jpg
    82.3 KB · Pregleda: 417
KOji su ovo programi i gde bih mogao da ih skinem???

@proki
Pa zar nevidis :trust:

Ako imaš Asus ili Abit ploču onda možeš da koristiš te programe, drugačije ti neće raditi, Asus 100% neće, a mislim da ni Abit!

:D Zaboravite na prženje jaja... još malo pa biste mogli da topite olovo. :d

ma kakva jaja , ne treba im ni grejanje ... koji ''heat pipe'' do komsije i da naplaciuju grejanje ... :)

Ja sam se danas igrao sa nekim screen saverima (onim što idu uz Win), u jednom isključio hardversku akceleraciju i počeo da mi pišti MSI CoreCenter zbog pregrevanja CPU. Pogledam istog sekunda, fan 2900 RPM, temperatura ispod 40°. Nemam pojma šta se pobrkalo, grafikon u Core Centeru pokazuje zaista ogroman skok temperature, ali da je to tačno ja bih čuo kako se fan ubrzava, osim toga ne bi tako brzo temperatura mogla da padne na manje od 40 (CC je po defaultu podešen da svira na 80°). Temperaturu motri i SensorsView ali njegov alarm se nije oglasio (mada je podešen na 70°).

Pa posto je tema o temperaturama procesora cisto me zanima koje su granice koje Intel D915 moze da podnese sa BOX kulerom (sad je 40 min a max ide do 58 kad nista nije klokovano) a da ne rikne.Ide leto pa ce predpostavljam i ove temperature da skoce sa porastom spoljnih .

Sve do 70 celzijusa je normalna radna temperatura, a s`obzirom da imas gomilu case coolera i veliko kuciste ne treba da uopste razmisljas o temperaturama.

Jer to znaci da ce sam da se ugasi kad dostigne kriticnu temperaturu (u biosu namesteno na 70 c)ili ce da se zadimi .
@Luckies : vidim da imas isti procesor pa me zanima kako se kod tebe ponasaju temperature jer ovo kad kloknem na 3.5 ( bez dizanja napona ) temperatura brzo ode na 62-63 tako da dalje nisam ni pokusavao. Hvala

ovde je najverovatnije fazon u tome da je podesen program da pokazuje imperial format merenja tj americki pa meri u farenhajtima temperatutu procesora ...

da upravu si nisam obratio paznju na to...ne znam onda ili on meri u 1 jedinicam a pokazuje u drugim ili je tu pobrljavio senzor,...ja koristim abit eq vec duze vremena i nikad nisam imao problema osim kad sam uporedoi s njim instalirao everest,tad jee pokazivao neke totalne gluposti....

temperatura proc pentium 4 660 3.6ghz

da ne pocinjem novu temu problem je sledeci tempreatura procesora 660 u biosu pre podizanja sistema u klimatizovanoj prostoriji iznosi 75 stepeni celzijusa kuler se obrce na nekih 4600 obrtaja i pravi neverovatnu buku mene interesuje da li je to procesor neispravan
ili je nesto drugo u pitanju :konfiguracija je sledeca mb ga-945plm-s2 ,1gb rama i vga 7300gs
e sada ja sam nasao na intelovom sajtu da je max case temperature 70.8 stepeni celzijusa
probano na drugoj ploci i memoriji isto se ponasa
savet.....

napajanje kina

Poslednja izmena:
Pre boota jeste veca T jer ne radi win system idle proces
A 70C je mlogo i za boot, opet prescott je to.

Za pocetak ocisti i podmazi kuler,ocisti hladnjak,promeni pastu,pa ako i to ne pomogne promeni kuler.A procesor ti je verovatno ispravan.Samo kuler sredi...

Poslednja izmena:
Za pocetak ocisti i podmazi kuler,ocisti hladnjak,promeni pastu,pa ako i to ne pomogne promeni kuler.A procesor ti je verovatno ispravan.Samo kuler sredi...

100% se slazem najverovatnije je potrebno da podmazes kuler da ne bi tandrkao,da ocistis prasinu jer sprecava protok vqazduha i dapromenis pastu jer ona vremenom stvrdne i gubi efekat....

zaboravih da kazem da je procesor nov skroz odnosno otpakovan danas , e sad uradjeno sledece ubacena jedna 12-ca vent da vuce vazduh napolje i temp. pala za 7stepeni , zaboravih da napomenem da je ona grafika pasivno hladjena tako da i ona dosta kumuje visokoj temperaturi , e sad sta staviti a da nebude bucno a kuciste je malo mislim kakv hladnjak coler

Godinama (3god) sam koristio Logitech Cordeless Click! Plus, a od pre mesec dana Logitech MX1000

Nazad
Vrh Dno