Šta je novo?

Temperatura pri O/C! Čime Hladiti!

Swimmer

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2000
Poena
619
Imam A7V8X + XP1700+ B + Speeze Falcon Rock I (onaj veliki sa bakarnim dnom)! Bez O/C temperatura u Sandri mi je 42 C kad ga kloknem na 12.5*185 na 1.7V i posle igranja dostigne mi i do 66 C! Merim ga iz Sandre zato što mi ovaj iz BIOS-a i ASUS Proba pokazuje neku smešnu cifru od 25 C! Stavio najnoviji BIOS, tako da nije do toga!
Cime ga VI hladite i koja je temperatura kod Vas!

Nemoj se uzdati u temperaturu sto ti pokazuje sandra a posebno asus probe.Poznato je da asus uopsteno dodaje puno a sandra cita iz ploce tako da ti je to to posto ti je B jezgro nebi trebalo da se greje jedini siguran nacin je pipni telo kulera ako nije vrelo samo igraj.

Asus uglavnom pokazuje ok, problem je u tome sto svaka Asus AMD ploca dodaje napon procesoru (npr. postavis 1.75 dobijes 1.85), narocito vazi za A7V266-c i A7V8X. Ocigledno nemogu da naprave ljudsku plocu pa postizu stabilnost na kvarno.

Da ploca mi dodaje nekih 0.05V to znam, ali i kuler mi je bas topao da nekazem vreo! Izgleda da cu morati da menjam kuler za TT Volcano 7+ nema mi druge!

Isti CPU sa istim kulerom o/c na 2200+ drzi 31 C, bez dizanja napona, znaci na 1.5V. Taj kuler definitivno odlicno hladi, ali ti ploca dodaje napon i greje ga. U igrama je 34, sa zatvorenim kucistem i dva sistemska vent.
Zaboravio sam da dodam da je ploca GA7VAXP

Taj isti ASUS Probe je kod mog ortaka na A7V266c+XP1800+Tt7 prijavljivao idle temperaturu od oko 65-68C :D Pogledaj koliko mu jeodstupanje od temperature u BIOS-u kojem,ja licno,najvise verujem

Qilvin je napisao(la):
Taj isti ASUS Probe je kod mog ortaka na A7V266c+XP1800+Tt7 prijavljivao idle temperaturu od oko 65-68C :D Pogledaj koliko mu jeodstupanje od temperature u BIOS-u kojem,ja licno,najvise verujem

Zaboravio sam da si rekao da ti BIOS prijavljuje nenormalno nisku temperaturu :oops:
Probaj SpeedFan,jeste da je kao za kontrolu obrtaja cooler-a,ali meni tacno ocitava sve temperature

A Sandra meni prijavljuje prosecnu temperaturu od oko 78C

Uzmi MBM5 (Motherboard Monitor).
Za Thoroughbread-B ti je to ubedljivo najtacniji monitor.
Temperaturu mu ocitavaj sa interne diode iz procesora i ne cudi se ako dobijes 10 do 20 stepeni vecu nego u AsusProbe ;)

Nazad
Vrh Dno