Šta je novo?

Temperatura ploche,procesora,sistema,hdda,ma svega bre!

Jaka Faca

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2001
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovako.....Imam durona na 800,plochu Abit KT7e,i novo DTK kucishte 74 PFC,sa napajanjem od 300w.Zanima me kolika bi temperatura ploche,procesora i svega trebala,barem odprilike da bude.Plocha mi je uvek u rasponu od 32 do 36 stepeni,a procesor od 34 do 47.Da li je to OK,il' bi trebelo da bude 'ladnije?Ajde,ako imate vremena,da procaskamo malo o temperaturama komponenti.Mislim da je to aktuelno s' obzirom na "vanjske" uslove:)

Temperature su ti sasvim OK.

Otkud ti ideja da ovakvo pitanje stavis u "male oglase" ???

ej bre koleza pa tebi je mozak skroz na skroz otisao.. izadji malo napolje :)

A sta ovo radi u Malim oglasima ???

Mislio sam da prodajes temperaturne sonde il' tako nesto... :D FX

Thread je pomeren u Maticne ploce i procesore....

Sve je OK, samo sto nisi napisao koji kuler imas? Mozda najvazniju stvar si izostavio.

Izvinjavam se zbog nepazhnje,i stavljanja ovog treda u male oglase.Bilo je vec "debelo" iza 2 posle ponoci,pa sam odlutao mislima,i totalno omashio sobu,il' kako se to vec zove.Sada je vidim sve na svom mestu,na srecu:)
Shto se kulera tiche,imam FOP 38 na procesoru,i dva 80*80 kulera u kucishtu,a stavio sam i HDD kuler pre neki dan,kuler na napajanju se valjda podrazumeva.....

Jaka Faca je napisao(la):
Shto se kulera tiche,imam FOP 38 na procesoru,i dva 80*80 kulera u kucishtu,a stavio sam i HDD kuler pre neki dan,kuler na napajanju se valjda podrazumeva.....
???...sa Duron-om 800 ? WOW, ovo je OVERKILL !!! boom

(...ja sa slicnim stvarima hladim XP 1600 :) - jedino mi je malo sumnjivo onih 47C, uzimajuci u obzir gore navedeno...)

47 je max. koji sam izmerio pre par dana kad je napolju(a boga mi i unutra):) bilo oko 40 stepeni.Inache,obichno je temp. procesora oko 42-43.Mada je dok ovo pishem 38.
Znachi to je OK,il da dodajem josh hladnjaka,kulera,ventilatora i shta ti ja znam chega?:)

Jaka Faca je napisao(la):
47 je max. koji sam izmerio pre par dana kad je napolju(a boga mi i unutra):) bilo oko 40 stepeni.Inache,obichno je temp. procesora oko 42-43.Mada je dok ovo pishem 38.
Znachi to je OK,il da dodajem josh hladnjaka,kulera,ventilatora i shta ti ja znam chega?:)

ma opusteno...gledaj samo da ti HDD ne bude vruc...meni je na tBird-u @1400 temp. max 57 na toj ploci...al je HDD mlak ;)...DTK kuciste (ono sa 4 mesta za 5.25") sa jednom 'uduvnom' (ispod hdd-a) i drugom (iznad kulera) 8-icom na nekih 3k obrtaja. Takodje, takva ista 8-ica je i u napajanju jer je ona 'originalna' preslaba (doduse ona bi trebalo da povecava broj obrtaja na vecoj temperaturi, ali to nisam znao kad sam ga menjao, pa me sad mrzi da vracam).
Sto se ploce tiche, pa recimo je onaj fan iznad CPU-a dovoljan, s obzirom da malo pomaze i jaci fan u napajanju.

Ma mene tu najvishe brine temperatura ploche koja se stalno vrti oko 35 stepeni.Nekad ode i do 37,a nekad padne do 33.Da li je to normalno za ovaj chipset,il' da nabudzhim neki jachi ventilator na plochu?

Nije mi samo jasno kako trpiš tog FOP38!? :( Ja muku mučim sa FOP32, jer me užasno nervira zbog buke koju stvara (a SpeedFan ne radi na mojoj novoj ploči :( ). Sada svaki put jurim po netu te kulere i gledam šta da uzmem, ali da je tiho...

Ma kad sam ga uzimao pojma nisam imao da je toliko buchan,chuje se kao fen za kosu,stvarno strashno.Al' skoro sam promenio kucishte,pa je sad neshto podnoshljivija buka,al' i dalje je iznad normale:(Kad budem menjao procesor(nadam se uskoro),menjacu i kuler,nema mi druge.

Ja imam duron 900 Mhz i PentaAlpha Silver Tornado kuler. Max temperatura koju sam do sad video je 50 C u vreme najvecih vrucina (oko 40 C u sobi). Mislim da i nije tako strasno, a vi ? E da, na ploci (asus a7v133-C) se krece u intervalu 30-35 C

Imam abit kt7-a, T-b 1,2, i TT Vulkano 7, otvoreno kuciste.

Temp. procesora se krece od 39-44 a sistema 37-38.

A sto se tice hdd-a imam 2 raidovana maxtora (daimond max plus 7200 ata 100) ali ne znam njihovu temperaturu niti imam neko posebno hladjenje za njih!

Nazad
Vrh Dno