Šta je novo?

Temperatura na NF7 - S

Stojcha

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Mozda tema nije bas za ovaj forum, al je vezana za 'prezivljavanje' procesora u oc. stanju.

Interesuje me ako neko od ljudi koji koriste ovu plochicu zna kako ploca ocitava temperaturu procesora.
Navodno ocitava samo iz soketa ispod procesora sto se nikako ne slaze sa onim sto sam do sad imao iskustva.
Inace imam sondu zalepljenu uz jezgro procesora i namazanu termalnom pastom zbog kontakta sa procesorom. Ta sonda mi posle par sati u Prime95 daje oko 47C dok soket temperatura ode i na 53C (u pitanju je XP2500@2,2GHz).

Sonda koju koristim na procesoru je prilicno precizna i brzo reaguje na promene temperature pa nekako njoj uvek vise verujem nego soket temperaturi.

Inace sam negde citao tehnicke karakteristike ploce (al' bas ne' da se setim gde) gde je pisalo da NF7-S ocitava neku kombinovanu temperaturu soketa i diode na procesoru, sto je po njihovim recima 'najbolji' nacin do sada.

Eh, pa ima vas toliko koji koristite NF7-S i bas niko nezna (ili nece :D ) da me obrazuje ??? :(

Stojcha je napisao(la):
...Inace sam negde citao tehnicke karakteristike ploce (al' bas ne' da se setim gde) gde je pisalo da NF7-S ocitava neku kombinovanu temperaturu soketa i diode na procesoru, sto je po njihovim recima 'najbolji' nacin do sada.

Koliko sam shvatio citajuci poruke na tu temu po stranim forumima, ploca koristi podatke sa diode procesora samo za internu zastitu od pregrevanja dok korisnik moze da ocitava temperaturu procesora samo preko onog senzora/jezicka ispod.

pozdrav

Nazad
Vrh Dno