Šta je novo?

Temperatura na E6300

Dejan32

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2006
Poena
301
Pozdrav!
Kupio sam nedavno sledecu konfiguraciju:intel core 2 duo E6300 box,asus P5B,MSI 7600GT,WD 160GB,2x512mb kingstone 677,pioneer 111d,codegen 450w nap/kuciste.
Moram da napomenem da sam ja nov u svemu ovome ali cu se truditi da sto bolje opisem moj problem.Vec prvog dana kada sam doneo racunar kuci je crklo napajanje.Racunar nije ni radio ali je bio ukljucen u struju(stand by?) kada sam cuo da je nesto puklo.Pretpostavio sam da je napajanje jer ona zelena lampica na ploci nije svetlela sto su mi potvrdili i ovi iz prodavnice.Odmah su mi zamenili za ovo codegen od 450w i od tada(mesec dana) radi.Medjutim,temperatura cpu-a je na "ler-u" 59-60 C u biosu i na asus probe-u.Na speed fan programu takodje a na core temp 41C(ne kontam ovu razliku u ocitavanjima).Pretrazivao sam forume i cini mi se da su ove temp.dosta visoke za ovaj cpu sa obzirom da ga nisam klokovao,a ne bih ni znao.U prodavnici mi rekose da su to sasvim ok temp.Da li su u pravu ili treba da se zabrinjavam?Inace,kuciste mi je otvoreno jer nisu ni stavljali onu zastitnu markicu pa sam mislio da cu tako donekle smanjiti temp.Mogu li jos nesto uciniti?Hvala unapred na savetima,

Core temp bi trebalo da je merodavan sa pokazivanjem temperature. E sad neznam da li je problem do biosa ali ljudi sa asus p5b deluxe plocama su u idle imali oko 3x stepeni temperaturu (ja sa bad axe uvek oko 10 vise; tj. ide od 40 u idle do 50 kada je opterecen, a inace procesor radi na 2800). Bilo kako bilo i tih 4x ili 6x je stvarno velika temperatura i licno mislim da kuler nije dobro namesten!

O.K.Hvala vam na odgovorima.Probacu i taj dual prime ali ako, kako kaze Proday,kuler nije dobro namesten,time necu ostetiti procesor?Pitanje je mozda glupo ali stvarno sam totalni pocetnik. 🙂

Kod mene je na leru ~46-50c, Ringlica mala 🙂 , a zalman na 1200 o/m.
Okruzenje je sigurno preko 25c |toplo mi je u majci|

Posle par minuta prime-a ide na 60c i tu ostaje u narednih 10-15, minuta nisam merio dalje.
Sve na difoltnim klokovima 🙂
edit, evo i slicica!

Prilozi

• untitled1.webp
    untitled1.webp
    38 KB · Pregleda: 123
  • untitled2.webp
    untitled2.webp
    14 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Meni ne ide preko 45 i to kad ga unishtavam...Po core temp-u,dakle Hyper 6+ sa 12-icom na njemu:-devil-:

Na 2.8 idle oko 40Cc, a full ne prelazi 53,54c, sa thermaltake mini typhoon; zatvoreni chief sa 4x8cm. Bios - 1.36v.
Poz

a evo i na 2550 o/m pod orthos opterecenjem

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    14.1 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:

Prilozi

• przenje.webp
    przenje.webp
    174.3 KB · Pregleda: 95
  • Results.txt
    Results.txt
    13 KB · Pregleda: 47
Tat kod mene ocitava malo vecu temp. procesora u odnosu na core temp, 2-3 c.
Vako, trenutno
bios 1.25
win 1.216

Kod mene je na leru ~46-50c, Ringlica mala 🙂 , a zalman na 1200 o/m.
Okruzenje je sigurno preko 25c |toplo mi je u majci|

Posle par minuta prime-a ide na 60c i tu ostaje u narednih 10-15, minuta nisam merio dalje.
Sve na difoltnim klokovima 🙂
edit, evo i slicica!

koliko je na 3.2ghz?

Kokos: hvala za dobar test program. Samo da potvrdim da radi na 6300 (neshvatam sto si kontao da nece da radi). Inace evo i slicica stanja posle nesto vise od 10 minuta przenja.

Prilozi

• TaT Proday.webp
    TaT Proday.webp
    48 KB · Pregleda: 103
attachment.php
koliko je na 3.2ghz?

na 3.2GHz, pod orthos opterecenjem, mereno core tempom 68 c, u idle cini mi se da je 50 c svi kuleri na maksimumu 🙂

Poslednja izmena:
Najverovatnije da nije stavjena termalna pasta tako da to obavezno reklamiras kod prodavca ili sam stavis pastu, takav slucaj je bio kod mene.
Postoji cak mogucnost da je box kuler felerican i nenaleze dobro ali temperatura nebi bila tolko visoka kao sto je kod tebe znaci samo tetmalna past je u pitanju.

Evo ja sam najzad stavio big typhoon i skinuo 10-12 stepeni,kad je u pitanju prelazak sa box coolera.Sa box temp. se kretala od 58 idle do 72-74 pod opterecenjem. 😉

:smash:

Meni su tako svojevremeno (2001, PIII 733) zaboravili da skinu nalepnicu sa procesora. Temperatura isla preko 80c!

Nazad
Vrh Dno