Šta je novo?

Temperatura MSI 6600 GT?

positive

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2005
Poena
319
Interesuje me kako da vidim temperaturu VPU na 6600 GT? U pitanju je MSI 6600 GT VIVO AGP karta 128 mb.
Da li treba neki poseban program i ako treba koji je najbolji?

Nemoze da se vidi jer nije ukljucena ta opcija u biosu kartice.Mozes to da editujes pa da reflashujes bios ali neznam sta ces posle sa garancijom!?

Poslednja izmena:
Znaci, ne moze bez update bios-a i gubljenja garancije?
Mislio da sam da novije karte, pogotovu GT modeli imaju po defaultu upaljeno pracenje temperature. Hvala na brzim odgovorima.

Ne !

He ! Neznam ! Ali Moja MSI NX 6200 AX (64 Bit) Ima taj Sensor !

positive je napisao(la):
Znaci, ne moze bez update bios-a i gubljenja garancije?
Mislio da sam da novije karte, pogotovu GT modeli imaju po defaultu upaljeno pracenje temperature. Hvala na brzim odgovorima.

A otkad je update bios-a gubljenje garancije? Ti bi ionako flesovao isti taj bios ali sa ukljucenim monitoringom temperature sto nikako nije stetno po karticu, kao sto bi bilo dizanje voltaze ili promena tajminga za memoriju. Pre flesovanja tog modifikovanog biosa sacuvaj kopiju originalnog i kasnije ga mozes vratiti. Samo u slucaju da usled flesovanja biosa dodje do neke nepredvidjene situacije (nestanak struje, kvar na flopiju ili cd sa koga flesujes) pa kartica postane neupotrebljiva tada bi ti u servisu naplatili popravku (flesovanje originalnog biosa), tj. ne bi ti priznali garanciju.

Vuk nisi u pravu.Samim tim sto ukljucujes opciju za temp. ti si modifikovao originalni bios i on vise nije original.Monitorig temp. nije stetan.Ja sam na mojoj MSI6600GT flashovao bios ali sam pre toga zvao uvoznika i prodavca da pitam da li smem to da uradim.Naravno stavio sam originalni bios samo noviji u kome takodje nije ukljucen monitoring temperature.

A sta te sprecava da ukoliko moras da nosis karticu na reklamaciju jer je pocela da pokazuje znake neispravnosti (pojavljuju se artefakti pri nominalnim klokovima, pregreva se itd.) da vratis originalni bios? Time sto si ukljucio jednu od mogucnosti tog cipa (koju je MSI iz samo njima znanog razloga iskljucio :smash: ) nisi ni u kom slucaju u mogucnosti da izazoves kvar.
Imao bi problema samo u slucaju da kartica totalno prestane sa radom i da nisi u mogucnosti da vratis originalni bios, mada takav kvar obicno ne krece sam od sebe.

E sada, ko se plasi da izgubi garanciju neka i ne cacka nista.

Pozdrav

Ja sam lepo pitao i ljudi mi lepo rekli.A i sta ce ti taj monitoring temperature.On niti ubrzava niti bilo sta drugo radi nego pokazuje temperaturu koja je takva kakva je.Ako je veca nego sto treba da bude karta ce pokazivati neke znake nestabilnosti.Ja to proveravam na dodir kulera(lol).A kada prodje garancija sigurno cu to uraditi.Uzeo sam skoro ovu a pre toga mi je crkla jedna GT tako da ne zelim nista da rizikujem.

positive je napisao(la):
Interesuje me kako da vidim temperaturu VPU na 6600 GT? U pitanju je MSI 6600 GT VIVO AGP karta 128 mb.
Da li treba neki poseban program i ako treba koji je najbolji?
Evo resenja :banana: .Upravo sam dobio mail od tehnicke podrske.Kazu da preko "MSI Core Center"-a moze da se prati temperatura GPU-a.Takodje moze da se prati preko "3Dturbo Exprerience" i kazu da pokazuje tacne podatke.Da bi ovi programi funkcionisali mora biti instaliran MSI vga driver,znaci sa obicnim nvdia driverima nece raditi.
Probaj pa javi.

Imam problem sa ti 3d turbom. Prvo i jesam instalirao original drajvere za graficku i 3d turbo. I postoje mesta gde bi trebalo da pisu i temperatura i clockovi za proc i memoriju i ostalo, ali su oni prazni! Tj. sta god da kliknem oni ne reaguju. Probao sam i sa drajverima sa nvidia (78.01), koje i koristim i opet nece. Nesto mi tu ne stima kako treba. Ako neko ima msi 6600 gt i uspeo je da namesti da radi, bio bih zahvalan da javi.
@ExR
Hvala za info.

Poslednja izmena:
Meni takodje nije radila ta aplikacija bez obzira sto sam koristio MSI drajvere, i kao sto kaze Positive mesta za ocitavanje vrednosti su prazna. Nisam se nesto mnogo zanimao za taj problem jer aplikacija izgleda ocajno, a isto tako i radi.

Ma daj bre fleshni taj bios, to je smejurija. 2 minuta posla! Neces imati nikakav problem a uvek mozes da vratis stari. Ako vec rikne nacisto (a zbog biosa sigurno nece) onda je kvar fizicki tj. nesto crklo na njoj, tako da se do biosa nece ni doci. Mislim, clockovi su isti itd.
P.S. 3D turbo je krs, jedan od gorih!!!

positive je napisao(la):
Imam problem sa ti 3d turbom. Prvo i jesam instalirao original drajvere za graficku i 3d turbo. I postoje mesta gde bi trebalo da pisu i temperatura i clockovi za proc i memoriju i ostalo, ali su oni prazni! Tj. sta god da kliknem oni ne reaguju. Probao sam i sa drajverima sa nvidia (78.01), koje i koristim i opet nece. Nesto mi tu ne stima kako treba. Ako neko ima msi 6600 gt i uspeo je da namesti da radi, bio bih zahvalan da javi.
@ExR
Hvala za info.
Stvarno neznam ja nisam probao.A teh. podrska kaze tako i kazu da daje tacne podatke.Ne razumem zasto su mi tako odgovorili a nije tako!?
Da li si probao i CoreCenter?Probaj i njega pre nego sto se odlucis za flash(ako se uopste odlucis).
Link:
http://download.msi.com.tw/support/swr_exe/mbd_swr/CoreCenter_MB.zip

Poslednja izmena:
Instalirao sam Core centar i kad sam probao da ga pustim, kaze : Core centar doesn't support your motherboard! :trust: :trust: :trust:
Ploca je inace Abit NF7-S sa Barton-om?
Cudno da MSI daju ovakvu podrsku i programe uz nove graficke, i to iz srednje vise klase.

Pa core centar je vezan za MSI ploce a ne graficke, to je ona srebrna komponenta, kockica sa natpisom CORE CELL koju vidjamo na novijim MSI plocama.

Ja stvarno ne razumem kakva je to tehnicka podrska kada daju takve ne proverene informacije.Sada cu da im napisem mail i da ih iskrcim.
Lepo sam ih sve pitao a oni tako.
Izvini Positive nisam hteo nista lose da uradim samo da pomognem i preneo sam ti onako kako su mi rekli.
Izgleda da nema pomoci osim da se flashne bios.Ako treba pomoc za to kazi.

Nesto mi se ne fleshuje bios, uz mogucnost gubljenja garancije, samo radi gledanja temperature. Tek sam kupio kartu, i nekako mi se cacka po njoj jos uvek. Za sad lepo radi, a izreka kaze da kad nesto lepo radi, ne treba dirati... Tako za sad ga necu flashovati. (nije problem flashovanje, radio sam to dosta puta, nego ne vidim neku korist od ovog, osim u info za temperaturu)

@ExR
Hvala u svkom slucaju za pomoc. Nisi ti kriv sto MSI ima takav softver.
@Vuk
Core centar jeste vezan za ploce, nisam se setio toga....

@positive
Sefe ne cackaj mecku. Sve ti lepo radi. Ako temperatura bude presla dozvoljen limit znaces. A to ce se jako tesko desiti. Tako da mozes da se opustis i da uzivas.

BozicBata je napisao(la):
@positive
Sefe ne cackaj mecku. Sve ti lepo radi. Ako temperatura bude presla dozvoljen limit znaces. A to ce se jako tesko desiti. Tako da mozes da se opustis i da uzivas.
I ja to kazem.

Zar neko veruje tehnickoj podrsci?!? :wall:
Hoces li ti pljuvati ono sto prodajes ili ces mazati svima oci ako vec zivis od toga? :eyebrows:
Kako hoces... Nije taj temp. monitor tako korisna stvar, vise je zanimljivost u pitanju. A cesto je i bolje da ne znas kolike su temperature u pitanju jer ces se hvatati za glavi ali to je najnormalnije za GPU. Ma i bolje da ne znas, ja to iz licnog iskustva! 😉 Moja ide i do 96c!!! A limit je 145c! Zvuci mnogo ali sve radi i to je normalno... Aj POZ :wave:

Zamolio bih vlasnike 6600GT da urade mali test...

1. Otvorite podesavanja drivera i idite na stranicu sa temperaturom. Pomerite prozor negde u cosak ekrana tako da bude stalno vidljiv.
2. Startuje CS:Source 1.6 u windowed modu (1024x768) i podesite graficke detalje po zelji.
3. Pokrenite server sa mapom mini_assault (ili assault_mini?). Pre toga podesite pocetnu kintu na 10000.
4. Izaberite CT forces i kupite snajper (Slona)
5. Udjite u skladiste i na spratu cete primetiti heat efekat (vreo vazduh) pored sobe sa taocima.
6. Nanisanite snajperom na heat efekat i pogledajte temperaturu graficke.
7. Zumirajte samo jednom u heat efekat i ponovo pogledajte temperaturu.
8. Zumirajte duplo heat efekat i po treci put pogledajte temperaturu graficke.

U jednoj masini na poslu koja ima Club3D 6600GT PCI-X temperatura skace ~35C za svega par sekundi i to samo za vreme zumiranja.

Idle: ~50
CS normal: 65-70C
CS Zoom L1: 85-90
CS Zoom L2: 95-... Nisam vise mogao da gledam pa sam iskljucio igru. Ukratko...
Masina se zapucavala posle 15 minuta igranja i pretpostavljam da je temperatura prelazila 100C. Cim se zoom iskljuci temperatura pada na 65-70.

Ako vas ne mrzi, okacite vase temp. benchmarke.

Nemogu da verujem

Pazite sta MSI Tehnicka podrska predlaze da se uradi da bi se dobio temp. monitoring.Moje pitanje je bilo da li mogu da mi obezbede bios sa tom funkcijom.

Dear Sir,

Thank you for contacting MSI Technical Support.

With regard to your concern, NV43 series GPU has an internal temperature sensor, so NX6600GT-VTD does. But we do not enable the function that showed GPU temperature in the BIOS. Would you please refer to the following link for How to enable temperature monitoring on Nvidia GeForce 6600 cards? Maybe it could help you in some.

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=2379&st=0

Please feel free to let us know if you have any concern.

Best regards,

MSI Technical Support.

Znaci kazu da ga prepravim sam i ukljucim monitor temp. menjajuci parametre u biosu.Neznaju za Nbitor!
Postavio sam jos jedno pitanje u kome pitam za garanciju i kazu da to treba da vidim sa dobavljacem.Malo mi je smesno sve ovo. A Vama???

Lepo si pitao i oni su ti lepo rekli sta da radis i pritom su znalacki oprali ruke!
Je*es tehnicku podrsku!!! Slusaj `vamo... Ili flesuj to ili prekini da se trudis da nadjes neku alternativu.
@ yooyo Zar je 100 stepeni cudno? Moze to jos. Pa ta isparenja su efekat koji "muci" grafiku i normalno je da kad ona radi svom snagom dize temperaturu!

@kurajber:
Znam da je to "normalno". Normalno je i da se masina ugasi za vreme mucenja. Nezgodno je sto se to desava u sred igre.

Izgleda da "render to texture" (RTT) povecava temperaturu graficke, jer ako heat efekat nije vidljiv na ekranu, onda se moze direktno rederovati u backbuffer, ali ako heat uleti na ekran onda se mora rederovati u texturu pa posle toga primeniti neki offset pixel shader.

Ustanovio sam da pregrevanje kartice u CS:S ne zavisi puno od rezolucije i AA/AF podesavanja (razlika je +/-5C).

Nazad
Vrh Dno