Šta je novo?

Temperatura Intel Core 2 Quad Q6600 procesora

FMW SLaUGhter

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Ukratko - ogromne su ili bar mislim da jesu. Ovo je stanje 5 minuta po paljenju racunara:

11ucadf.jpg

Kompjuter sam u proteklih par godina jako retko gasio, a pre nekih godinu i po dana je kuler poceo da se muci pri radu, sto sam ja nemarno pripisao zahtevnosti aplikacija. Sada vidim da u trenucima velikog napora temepratura zna da predje 100 stepeni i uzasava me pomisao da je procesor vise od godinu dana po nekih 6-10 sati dnevno radio pod takvim temperaturama.

Sad me zanima, koliko jos mogu da ocekujem da ce mucenik moci da radi i da li mi se u ovom trenutku uopste isplati da razmisljam o kupovini kulera ili da pocnem da stedim pare za novi procesor?

Cudo da ti radi ... Celo kuciste je u haosu,cim vidim temp hardova sve mi je jasno ;) Povadi sve,lepo izduvaj,ocisti,usisaj ;) Vrati i kupi/stavi 3-4 Venta 12-ice nek ubacuju/izbacuju vazduh ;) Naravno bilo bi pozeljno i kupiti bolji cpu hladnjak

100 stepeni? 1. Ima li ta ploča ikakvu meru temperaturne zaštite? 2. Ni sa box kulerom koji je dobro postavljen ne možeš da dobiješ toliko, na def. taktu.
Posted via Mobile Device

Očisti dobro od prašine i proveri pastu na procesoru. Na ovoj frekvenciji mora temperatura i sa box kulerom da bude u redu.

Cudo da ti radi ... Celo kuciste je u haosu,cim vidim temp hardova sve mi je jasno ;) Povadi sve,lepo izduvaj,ocisti,usisaj ;) Vrati i kupi/stavi 3-4 Venta 12-ice nek ubacuju/izbacuju vazduh ;) Naravno bilo bi pozeljno i kupiti bolji cpu hladnjak

Bruke i sramote... sve sto je trebalo da uradim je da usisam kuciste i da temperature padnu za cetrdeset stepeni. Ovo su trenutne temperature pod punim opterecenjem:

2nq9qma.png

Graficka se jos uvek zestoko greje, tako da se nadam da ce temperatura biti jos niza kada ugradim 465 gtx.
U svako slucaju, hvala ti sto si mi ukazao kolika sam svinja :)

RazbojNick je napisao(la):
100 stepeni? 1. Ima li ta ploča ikakvu meru temperaturne zaštite? 2. Ni sa box kulerom koji je dobro postavljen ne možeš da dobiješ toliko, na def. taktu.

Ocigledno nema, prosto ne mogu da verujem da se komp nije gasio ili bar upozoravao na visoku temperaturu. Sad su temperature kudikamo manje, nadam se samo da nisu ostale neke trajne posledice.

Poslednja izmena:
OMG :smackbum:

Pa koliko si ti to imao prasine kad su ti i hard diskovi hladniji za nekoliko stepeni?

Kad se vec ovde pominju HDD-ovi, da napravim maleni off:
Meni 5000AAKS radi na 35-40 stepeni, dok sve ostale komponente imaju odlicnu temperaturu ( Athlon 30-tak idle, 49 load ; graficka 40 idle, u loadu ne preko 70) iako mislim da nije kriticna temperatura harda ipak bi trebala da bude niza...

Meni sistemski wd 500 gb aaks ima 30tak stepeni u leru. Doduše, duva 12 cm direktno u njega.
Posted via Mobile Device

hdd do 35c je ok,uvak je pozeljno nize,ubaci mu s preda intake ili odozgo

Kad se vec ovde pominju HDD-ovi, da napravim maleni off:
Meni 5000AAKS radi na 35-40 stepeni, dok sve ostale komponente imaju odlicnu temperaturu ( Athlon 30-tak idle, 49 load ; graficka 40 idle, u loadu ne preko 70) iako mislim da nije kriticna temperatura harda ipak bi trebala da bude niza...

OK je to - samo opusteno.

Kako pod punim opterecenjem kad pokazuje load 8% i jos je spustio mnozilac na 6?

Kako pod punim opterecenjem kad pokazuje load 8% i jos je spustio mnozilac na 6?

pazi stvarno nisam ni gledao lepo,jel ti znas kako se stresira cpu,uzmi everestom(njim prati i temperature) ili stresiraj orthosom. otvori i task manager da bi bio siguran da je load 100%,ako je tebi temperatura ovolika pri nikakvom loadu to je strasno,ili si mozda prekinuo stres test pa isao print screen?

Nemoguce od prasine kao da kuler nije dobro nalegao na procesor.;)

...ili si mozda prekinuo stres test pa isao print screen?

Tako nekako. Temperature levo su trenutne(u trenutku kada pocne da se hladi, jel' te), a desno su maksimalne(kad je bio pod opterecenjem). Testirao sam renderom u 3ds max-u.

Poslednja izmena:
probaj prime95 small ffts ili linx

probaj prime95 small ffts ili linx

E, ovo je već nešto.
Ovo su temperature posle 13 minuta rada, od tog vremena 11 minuta drži prikazane temperature.
o6ima0.png

Da li treba da brinem? Mislim, temperature su ogromne, ali ovaj test se iživljava sa procesorom na naćin na koji ja verovatno nikada neću ni moći u radu, sve i da hoću. Čak ni prilikom renderovanja, kada je iskorišćenost procesora 100%, temperature su bile niže za dvadesetak stepeni.

Treba da se brines, te temperature su prevelike! 70C pod Prime95 je visoka temperatura za Q6600 g0, a sta onda reci za tvojih 100C!

Nesto ti definitivno nije uredu sa kulerom i pastom. Proveri ih pod hitno!

Poslednja izmena:
Ma tebi je izgleda ukljucen i C1E, a i pored toga je temp previsoka.

kako da temperature ne budu previsoke kada ti cooler radi na samo 800 obrtaja,koji ti je to kuler daj molim te kazi mi.Pa ja imam standardan box za 775 sa kontrolom obrtaja i radi od tih nekih 800 pa do 3200rpm.
Dok je temperatura ispod 40c radi mi na 1200 obrtaja ,tako sam namestio u biosu i temperature su uvek ispod 40,sa stresom jedva nekako dodju do 54c

I ta graficka ,jel pasivno hladjena ili ima neku turbinu. Imam 8500gt pasivno hladjenu i temperature su bile te(70-80c) pod loadom i igrama,ubacio fan osmicu i sada je 40-46c

Vrh Dno