Šta je novo?

Temperatura IBM DTLA :)

BeastMaster

Čuven
Učlanjen(a)
24.03.2002
Poena
650
ha sta kazete na ovo :p i samo ga pomenem da jos uvek radi:D a da bi i dalje radio obezbedio sam mu i hladjenje, ali o tome neki drugi put. pa posle kazite da GXP 75 brzo i lako crkavajuboom :D

Ma nije ti 46C baš mnogo...Ja znam kada sam pustio mog AS-a da celu noć radi jedan poslić (konstantna uposlenost diska 100%), kada sam ga ujutru uzeo u ruku bio je toliko vreo da sam morao da ga ostavim da se ohladi da bih ga smontirao nazad u kućište...Elektronika odozdo je bila vrela, a i ceo oklop...

Moj maxtor juce pokazao 51 stepen, ocitavam iz siguardian 1.5...Ma nije to nista strashno:)

ako, ja mu za svaki slucaj namontirao hladjenje i sad je ovakva situacija:D

Sada cu ja opet da tupim: shvatite da je dodatno hladjenje veoma potrebno za 7200 rpm diskove. Olaksajte im rad bar malo.

Gedza je napisao(la):
Sada cu ja opet da tupim: shvatite da je dodatno hladjenje veoma potrebno za 7200 rpm diskove. Olaksajte im rad bar malo.
shvaceno i uradjeno:D

da, ali cime ga hladiti? gedzo imas li neku stvarcicu koja ih dobro hladi? ipak pad za 10 stepeni kod gospodara zveri je dosta...

e i to je na neki naci self made:D napravio sam drzace za HDD tako ba je zakacen ispod onih 3.5 inch drzaca a ispod diska je i 8cm kuler od napajanja koji duva u njega pod malom kosinom na rastojanju od oko 2 cm od diska:D :D zvuci cudno, ali delujecheers

Ja sam na IBM 75GXP stavio onaj HDD kuler sto ga je Max opisao u rubrici "Na prvi pogled". Nemam pojma kolika je temperatura posto je zakacen na raid kontroler, pa ne moze da se ocita, ali je na dodir onako prijatno mlak, dok je bez tog kulera bio pec-pec vreo :)

ma i ja sam mislio da uzmem onaj sto je bio u testu, ali nemam kako da ga zakacim za kavez harda, a kuler ne moze da udje u kavez sa hardom :(

izgleda da cu morati sa nekim zicama da ga pricvrstim... ima li neko ideju? :)

samo sam zaboravio da napomenem da je veliko ucesce u idejnom resenju hladjena mog diska imao i delimir koji je ustvari i dao ideju, a ja je realizovao:D cheers

Nadam se da uživaš u nosačima za HDD koje sam ti dao :D . Javi se na mail, ne radiš valjda po ceo dan gore :)

Uh, ko kaze 34800 poena u Sandri... Ja! :D

Eto zato lepo kupite Chieftec koji ima mesto za vent u fijokici za diskove i ne mislite :)

Kod mene IBM DTLA 307030 i MAXTOR D740 su jedva mlaki,....

milanbb je napisao(la):
Eto zato lepo kupite Chieftec koji ima mesto za vent u fijokici za diskove i ne mislite :)

Nadam se da ću u narednom periodu postati vlasnik jednog Chieftec Scorpia...kupiću ga, verovatno.

delimir je napisao(la):
Nadam se da ću u narednom periodu postati vlasnik jednog Chieftec Scorpia...kupiću ga, verovatno.

ko zivi u nadi i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru.......:p :p :p

gde bese moze da se nadje kuler za HDD (onaj iz testa)

nemogu sad da nadjem opis...

BTW posto je?

Imas ga kod PinSoft-ovih dfistributera, mislim da je 6-7€

Vrh Dno