Šta je novo?

Temperatura graficke

D_Radenkovic

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
304
Koji program moze da meri temperaturu nVidia graficke kartice.
U pitanju je Sparkle 6600GT.

Riva tuner meri super nVidia kartice, a šta za ATI?

Meni sam program (softwere) za nvidiu daje temperature?

To je normalno, iz NV Control Panela mozes videti temperaturu graficke. Problem je (bio) kod AGP 6600GT kartica prve generacije koje, iako su imale temp. senzor, nisu mogle da prikazuju temperaturu jer je ta opcija bila disable-ovana u BIOS-u graficke. Ovo se lako resava, moduje se BIOS kartice i kartica se flash-uje novim BIOS-om. Nije neka nauka ali ne preporucujem pocetnicima jer mogu tako da zeznu nesto.

Vreli Čipovi!

Da ne otvaram novu temu sa sličnim naslovom. U pitanju je ASUS X800GTO 256Mb. ATI tray tools mi prijavljuje temp. 60-65C što i nije tako strašno na ovu vrućinu ali problem je što ja mislim da to nije realno stanje stvari jer su četiri memorijska čipa sa druge, gornje strane, vrela na dodir, bukvalno da se opečeš. Zanima me gde senzor na graf. meri temp.? Ako je meri sa one strane gde je ventilator onda to nije realno stanje i da li bi ta 4 memorijska čipa sa druge strane na koje ne duva vent. mogla da pregore ili je normalno da oni budu toliko VRELI??

Poslednja izmena:
Pazari u Desku ili Imtelu ramsinkove. Nece ti mnogo pomoci, ali ces uraditi maximalno za svoju mirnu savest. Ma mnogo filozofiramo, ako je fabrika pustila takav proizvod , znaci da je sve testirano i provereno. Ista je bila prica i za 9800pro. Uvek sam se pitao kako je moguce da tako mali hladnjak uspe da ohladi gpu?

Ne znam sta je fabrika predvidela za ati x850xt, ali ja bas ne volim kad kartica izlazi do 90 stepeni... 🙂

Btw, koliko sam procitao po forumima, ventilator na njoj radi na 5% snage sve dok ne dostigne 94 stepena, onda pali na 100%.
Zalman je resio problem 🙂

Nazad
Vrh Dno