Šta je novo?

temperatura grafe 4850

kali

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2007
Poena
319
poz
uzeh i ja 4850 i to gigabajtovu na 1GHz
e sad nije mi jasna temperatura catalylst control center mi pokazuje GPU temperature: 63C ono sto mene buni je sledece
GPU activity je 0 C
znaci ne igram trenutno nista jedinu aktivnost koju imam je skidanje igrice preko torenta
i da kako to da resim ako mi ovo gore nije uredu:)

Vrhunska ta grafa na 1ghz, ocu ja jednu takvu :D

BTW temperatura ti je super kakva moze inace da bude ;)
Ako hocesh da bude hladnija ili ubrzaj fan (ali cesh onda ogluveti) ili kupi neki drugi cooler ;)

:wave:

Super je 63, kod mene je idle bio 81 na automatic fan...

Kupuj drugi kuler :)

Vrhunska ta grafa na 1ghz, ocu ja jednu takvu :D

BTW temperatura ti je super kakva moze inace da bude ;)
Ako hocesh da bude hladnija ili ubrzaj fan (ali cesh onda ogluveti) ili kupi neki drugi cooler ;)

:wave:

na ovoj tempertauri komp mi se ne cuje da ne radi ne bih znao da je ukljucen:)

na ovoj tempertauri komp mi se ne cuje da ne radi ne bih znao da je ukljucen:)

eto mene opet
imao sam instalirane drajvere 8.7 (takvi su dosli sa grafom)e sad sam ja skinuo 8.11 i instalirao sam ih
ono sto mene muci je to sto mi sada CCC pokazuje za 10C vece temp nego ranije
a jos me vise iznenadjuje sto i sad preko everesta i EXPERT Toolsa pokazuje isto vece temperature
zar nisu to nezavisni programi u odnosu na CCC
fan speed je podesen na 50% ako to ima neke veze

napunio ti se vent prashinom

Kod mene je temp nakon igranja COD5 nekoliko sati, 61C. ASUS ATi 4850 Glaciator.

eto mene opet
imao sam instalirane drajvere 8.7 (takvi su dosli sa grafom)e sad sam ja skinuo 8.11 i instalirao sam ih
ono sto mene muci je to sto mi sada CCC pokazuje za 10C vece temp nego ranije
a jos me vise iznenadjuje sto i sad preko everesta i EXPERT Toolsa pokazuje isto vece temperature
zar nisu to nezavisni programi u odnosu na CCC
fan speed je podesen na 50% ako to ima neke veze

Istu situaciju sam imao i ja. Odgovor je jednostavan: novi drajveri drze default brzinu na 20%. Iako vidis da ti je slajder na 50%, fan ipak radi na 20%.
Problem se resava tako sto kliknes na onaj katanac. Tada mozes primetiti da na mestu gde si video da stoji 50% vise nije sve u senci nego se promenilo (postalo aktivno).

Otvori prozore !!!
Mozes da kupis after market cooler

Poslednja izmena:
2 x 12cm ventovi + OCZ Vendetta 2...ima promaje ;)

Istu situaciju sam imao i ja. Odgovor je jednostavan: novi drajveri drze default brzinu na 20%. Iako vidis da ti je slajder na 50%, fan ipak radi na 20%.
Problem se resava tako sto kliknes na onaj katanac. Tada mozes primetiti da na mestu gde si video da stoji 50% vise nije sve u senci nego se promenilo (postalo aktivno).

sve sam ja to uradio sto ti kazes otkljucao sam katanac i mogu da pomeram klizac da promenim % ali nisam dirao
kazi mi na koliko je najbolje da podesim ,koliko da stavim % da mi radi,na koliko si ti stavio i dali se temp grafe smanjila?

sve sam ja to uradio sto ti kazes otkljucao sam katanac i mogu da pomeram klizac da promenim % ali nisam dirao
kazi mi na koliko je najbolje da podesim ,koliko da stavim % da mi radi,na koliko si ti stavio i dali se temp grafe smanjila?

Stavi onoliko koliko ti ne smeta buka koju proizvodi, kartici će svakako više prijati niža temp, to što je trenutno tiha se ogleda u visokoj temperaturi jer ti fan radi jako sporo. Ja sam rešio probleme kupovinom VF900 - nije da je nešto vrhunski hladi, ali sad bar ne mislim o buci i imam par C niže temperature nego sa stock ventom na 100% koji se čuo kao usisivač. Pregledaj malo teme ovde ako se rešiš da kupuješ, ima pristojnih rešenja za hlađenje već od 1000 i nešto din (Coolviva, pa još kad se stavi neki tihi fan...) Ako ti ne smeta buka, bar dok se igraš, pogledaj ovaj thread http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=169415 gde imaš detaljno o tome kako podesiti fan da ubrzava sa porastom temp. :wave:

EDIT: Pod onim 'stavi koliko ti ne smeta buka' nisam mislio zakucaj fan na15% i prži je dok ne umre pod opterećenjem. Meni je za stock fan 45-50% bilo OK u idle i 100% na loadu jer nataknem sluške pa ne čujem ništa inače. :D

Poslednja izmena:
Au bre, ubiste me u pojam s tim temperaturama. I ja imam promaju (5x12 cm, 1x20 cm) pa opet tuče oko 60 stepeni u idle. Izgleda ću morati da skidam onu žvaku i stavim neku normalnu pastu.

Vrh Dno