Šta je novo?

Temperatura GPU OK ili ne

• Začetnik teme Začetnik teme amkan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

amkan

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
304
Posjedujem Leadtek AGP A6600GT TDH graficku 🙂
Prilikom izvršavanja 3Dmark03 temperatura GPU mi se penje i do 95°C. 😡
Je li to normalno?

GPU nisam clockao, jedino sam memoriju digao sa 900 na 1000 MHz ipak je to Samsungova 2.0 ns memorija.

pa nije bash trebalo bi oko 80 ali kad kloknuto verovatno ako bi zamenio pastu bilo bi bolje jer ti verovatno na gpu ne naleze dobro hladnjak mada sve ispod 100 je temperatura koju ce nv43 da trpi bez ikakvih problema (normalno i mnogo vishe temperature) ali shto da se muchi malisha bezveze 🙂
Poz!!!

Pa malo je sumnjiva bas tolika temperatura u ovim oktobarskim danima. Da je leto ili da si u neki toplijim krajevima, pa 'ajd nekako, ali ovako... :trust:

Napisao sam vec u drugom thread-u, da je meni max tempa 82C (Leadtek 6200 na 550/700MHz, znaci isti klok za GPU kao na tvom GT-u, ali sa dosta slabijim kulerom), "isprovocirana" 30-minutnim loop-om 4. testa 3DMark03 (greje GPU 3-4C vise od svega ostalog).

p.s. Ako NV43 moze da radi stabilno na tih 95C, onda nemam nameru da bacam pare za kuler. 9800-tka je bila mnogo osetljivija na tempu.

Visoka, ali ne i kriticna.

Hmmm, gledajuci ove grafove ovo je malo previse. Pregledat cu malo kako lezi hladnjak. U kucistu imam dva 80mm ventilatora tako da protok zraka ne bi trebao biti problem. Vidit cu kako se ponasa u igrama. U svakom slucaju karta je nova, pa je mogu reklamirati ako bude potrebno. :d

I ja sam na mojoj skidao hladnjak i stavljao AS5 pastu (nije fora da bude Silver, vec sam nju stavio kad je vec imam).

Hvala Vam na odgovorima. Tokom vikenda sam riješio problem. Malo sam prearanžirao kablove u kučištu i otvorio sa staznje strane otvore na kućištu za prazne PCI slotove. Valjda sam sa ovim povećao protok zraka. Trenutno mi je idle tem: 42°C, a load 50-70°C zavisno od igre. Jedino nakon sat vremena 3Dmark05 temperatura se penje do 75-80°C.
Mislim da se sad lakse dise. 🙂

PS Takodjer sam sada napajanje karte spojio direktno preko jednog molex-a a ne zajedno sa napajanjem CDRW uređaja. Inače napojna mi je 350W no name.

jako je opasno se druziti sa no name napajanjima, jer moze da ti sredi ostale, kvalitetnije komponente, ako se to desi onda je kasno za bilo sta sem da onda otvoris djep, moja preporuka kupi neko NAME napajanje

Sve u rachunaru pada u vodu,ako nedaj boze,dodje do strujnog udara a napajanje ti nema zastitu ili lako gore kondenzatori(malo mikrofaradejcica).Ja necu da lupam o ovom napajanju ali prvi put chujem,sto ne znachi da je loshe.vidi oscilacije po granama u voltazi.Turiraj ga igricom i ukljuci snimanje npr.Sandre.Mozes proveriti i dali ti se greje i koliko PSU.Ja npr.imam sondice a ti mozes i bilo kojim meracom koji priones na njega.preko 50c nije dobar pokazatelj(prema licnom iskustvu).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno