Šta je novo?

Temperatura 6600GT

AM(D)ir

Slavan
Učlanjen(a)
10.04.2006
Poena
304
Imam problem sa svojom leadtek A6600GT TDH. Temperatura mi se pod opterecenjem penje preko 90°C. Cistio sam kuler, mijenjao pastu (Artic Silver) ali nije pomoglo. Kuler sto posto dobro lezi. Na netu sam gledao recenzije ovaj fabricki kuler je sasvim dovoljan da hladi moju grafu.
Je li moguce da me moj kinez od 350W zeza, da ne daje adekvatne napone, pa da mi se grafa zbog toga zagrijava?

Da li si siguran da ocitava dobru temperaturu. Jesi li pipao rukom? Ako se istina toliko greje, moguce je da napajanje zeza!

90c je nista za 6600gt moja je znala da predje i 95 club3d
radila je normalno bez bugova i slicno,
tako ako nemas nekih bugova vozi i ne misli.

Cime si merio temperaturu?
Mene je znao da *****a smart doktor na staroj Asus6800le.
Izmeri temp. preko RivaTunera.
Poz.

cini mi se da je to malo visoka temperatura imao sam msi i gainward 6600gt pri taktu 560/1140
temp u idle je bila na msi 54 step.( na gainwardu jos niza) pod opterecenjem nije prelazila ako se dobro secam 70-ak step. kakvo ti je provetravanje kucista?

Prilozi

• temp.png
    temp.png
    99.1 KB · Pregleda: 74
moja Asus 6600gt uvek otvoreno kuciste,temp je idle 52-55,na load 82-86 uvek je tako radila od prvog dana....

6600 i 6800 su prave grejalice za hladne zimske dane:)

ako ti to sve radi stabilno,ne obracaj previse paznju na to

Moja gigabyte 6600gt ide od 41-45 a kad se optereti ide maksimalno do 63-65 stepeni.Tako od prvog dana.Kuciste mi je chieftec dragon big tower i dobro je provetreno,mozda je i tu razlog zasto se temperatura ne penje mnogo.Ko ce ga znati.Inace nemam dodatnih kulera za hladjenje.Jedino je kuler na grafickoj bucan,radi ko traktor i to od prvog dana ali sam se vec navikao na buku.
Pozdrav.

Temperaturu mjerim iz riva tuner-a. Ma znam da se inace 6600-ice griju ali na netu kad pogledam testove ova moja karta je jedna od natisih i najhladnijih (kod mene prvo vazi ali drugo ne bih rekao). Doduse nemam artefakata... Sto se tice rucnog ocitavanja kuler nije toliko vruc, jedino je kulercic za AGP bridge povruc - vrel (da nije senzor blizu ovog drugog?):D

Ја сам имао Pixelview 6600Gt и цркла је после 1.5 годину, а температура је прелазила и 100 степени када су велике врелине.

zato moja 5700 neprelazi 40c load:D
i kad je leto

ali zato geforce 6600 i 6800 se greju ko lude

imao 2xasus 6800gt, obe ddr1 jedna sa 256mb a druga sa 128mb, a imadoh i jednu club 3d sa ddr3 mem.

Sve tri su bile ladne. ako me secanje ne vara, pri opterecenju nisu prelazile 65c. Doduse club 3d je prelazio 90c, al sam skinuo zvake sa coolera i naneo pastu, onda i na njoj temp nije prelazila 65c. yatvoreno kuciste. A nigde na netu nisam nasao da su 6800 grejalice.

a citao sam dosta o tome da je normalna temperatura za 6600 90c. po mom misljenju je ipak to prevelika temp. Nikolat je sve lepo rakao.

malo glupo pitanje, al jesi li siguran da si dobro ocistio zvake sa gpu. Na mom gpu se dosta zapeklo i nije bila zvaka, kao sto mnogi kazu, vec jako tvrda zuta masa. trebalo mi je vise od sat vremena da je skinem, kombinacijom acetona (male kolicine i vrlo precizan zahvat, jer aceton przi sve zivo sto nije metal) i greb greba.

Poslednja izmena:
Ma sto posto sam dobro ocistio GPU kombinacijom stapica i alkohola. Moze se ogledat na njemu. :D Mada sam primjetio da se manje grijao prije instalacije TV Tunera (instaliran je podalje od graficke tako da sumnjam da fizicki utice na njeno grijanje - jedan ventilator puse po grafickoj i odvodi vruc zrak kroz otvore na zadnjem dijelu kucista). Zbog toga i sumnjam na napojnu.

Nazad
Vrh Dno