Šta je novo?

Temparatura raste CPU-a kada igram igrice

BreKiLa

Poštovan
Učlanjen(a)
11.06.2014
Poena
59
Igram SAMP i sad ne laguje mi neko vreme pa laguje kratko vreme i sve tako se ponavlja promenio sam termalnu pastu al opet nista bre je doguralo do 90 a sad kada sam promenio dogura do 70 spusti se
AYehgV9.png

Ne znam sta da radim kako da resim to pregrejavanje procesora

Da li imas klimu u sobi? Po ovim letnjim temp. Normalno je ako s nema klima u sobi da skoci i temp kompa.

Tebi su hardovi 44c. Kod tebe je prevruce u sobi a kamoli u kompu.

eventualno da stavis 12cm/14cm izduvni vent neki da bi resio buildup temperature unutar kucista,ali prosto sto rekose,prevruce je pa otud i ovolike temperature.

Otvori kuciste za pocetak. Ako ti je hard na 44 znaci da je kuciste bas lose provetreno.

Nemam klimu u sobi imam ventilator i grejalicu koja ima mogucnost da duva hladno mozda s tim moze da se iskombinuje.
Necu da ga nosim u dnevnu sobu bice prevelike guzva inace tamo imam klimu.
Da li cu postici manju temaraturu otvaranjem gornjeg dela kucista, sta da preduzmem?

Imas li nesto od ventilatora na kucistu?
Ako nemas, onda jedan napred da ubacuje i jedan pozadi da izbacuje vazduh.

Nemam nista
Mozes li mi poslati neku sliku kako to izgleda i kako se to ubacuje fiksira objasnjenje

prosto je,minimum dva ventilatora pozeljno 12cm ili 14cm odes kupis,jedan u dnu na prednjoj strani stavis da ubacuje vazduh,jedan pri vrhu zadnje strane da izbacuje,skopcas na maticnu i to je to.slike bi trebalo da budu u menjualu kad kupis ventilator koje ti sve objasne sta kako montiras,pa dodjes i reportujes ovde temperature i da se vidi sta si sklopio i dal ima potrebe za jos ventova.

Nemam nista
Mozes li mi poslati neku sliku kako to izgleda i kako se to ubacuje fiksira objasnjenje

Trebaju ti bar dva obična ventilatora za kućište, a tačna dimenzija zavisi od tvog kućišta (8, 9, 12 ili 14cm).

ARCTIC_F12_Series_F01_1.png

Dobiju se i šrafovi uz ventilator, tako da je ugradnja jako prosta.

670px-Connect-Case-Fans-Step-1Bullet1.jpg

Može se priključiti na ploču ili napajanje, pa obrati pažnju i na tip konektora (3-pin, 4-pin PWM, Molex).

Znaci tako i ja da uradim ?
Na ta dva otvora za kucistu da stavim?

Znaci tako i ja da uradim ?
Na ta dva otvora za kucistu da stavim?

Zavisi kakve otvore imaš na kućištu. Mislim da je "najekonomičniji" setup da ventilator sa prednje strane uvlači vazduh, a sa zadnje izbacuje (moraš paziti na orjentaciju ventilatora), mada ima i drugih kombinacija gde se ventilatori stavljaju gore, dole i sa strane.

2.png

Vrlo je prosto namestiti, samo vidi koji ti ventilatori trebaju.

OVo mi je sa desne strane na ovoj slici iznad ovo plavo
0Te593e.jpg
Ovo je zumirani deo
rIyaFc5.jpg

E sad ja ne znam kako da ubacim tu taj ventilator kako da razdvojim taj deo od kucista?
----------------------

Ovo mi je otvor sto je prikazan levo ovo zuto
7YzBUQH.jpg

----------------

Sad ne znam kako ja to da okrenem po ovoj slici onda kako da razvodjim ovaj desni deo racunara od kompa ovaj prvi deo slika ?

Poslednja izmena:
E-BOX-KUCISTE_slika_O_20466309.jpg

E ovakvo mi je kuciste ja stvarno ne znam odakle da krecem da odvrcem?

Polako i pazljivo, izvadi procesor iz podnozja i vrati ga...Promeni pastu, stavi kuler i to je to.
Kuciste je nekadasnji Frontier i u kombinaciji sa pasivnom grafickom, dize poprilicno temperaturu, svega unutra. Ventilatori, napred i pozadi ce pomoci, ali je ceo stos u samom procesoru,tj.u njegovim kontaktima u podnozju.
pozz

Kad ga gledas od napred treba dole da ima rupa u koju mozes da stavis prste i povuces. Ako ne, skini obe stranice i pogledaj ima li zabica koje drze prednji panel.

Pa nzm gde kako

Pa razgledaj malo, jer mi ne možemo da detaljno pregledamo tvoje kućište.

Neka kućišta imaju šrafove za prednju masku, neka plastične jezičke (svaki moraš "otključati" pre povlačenja maske), a neka metalne žabice (samo se malo jače povuče maska).

Пази само да не поломиш ако су жабице

Ja sam kupio termalnu pastu od 100 dinara da li da kupujem ventilatore za ovo ili da kupim neku skupljude pastu?

takodje stavi neki ventilator da duva na graficku, vidim da imas pasivno hladjenu grafcku, a leti one postaju veoma vrele i dodatno greju maticnu plocu i cpu

Probao sam nesto i sa speed famom al ne radi ovo 100% kako god da podesim i na 0 kuler isto stoji istom briznom se pomera i na 0 i na 100%
cpZOskF.png

Skini AIDA64 i okaci sliku pod stavkom overclock.

Vrh Dno