Šta je novo?

Temp maticne 122 stepena??

Kadi

Cenjen
Učlanjen(a)
23.04.2013
Poena
180
Danas mi sklopili racunar,ploca je asus h81m-k,procesor je intel i3 4160..odmah nakon paljenja racunara instalirao progrma za ocitavaje temp,maticna je na 122 procesor normalno vrti oko 3o stepeni,instaliroa jos par programa,hwinfo,speccy i neke druge isto???radi normalno ,meni nije jasno to..sta moze biti u pitanju?

Skini ASUS AI Suite sa Asus-ovog sajta pa proveri sa njim, bice da ti progami brljave ili lose iscitavaju senzore...

Samo ako bi mi pomogoa da mi das link tacan za to jer nisam bas strucan po tom pitanju

ma ja sam to instalirao ali ne pokazuje temp maticne vec samo procesora ??

Teško da bi matična radila da je temperatura zaista 122ºC, a praktično nema šanse da joj temperatura bude veća od procesora ako imaš proluftirano kućište :trust:

Ako ti nisu uključeni ºF umesto ºC, možda je u pitanju brljavi senzor na ploči od 40 EUR :smash:

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    208.6 KB · Pregleda: 276
Ulazio u ASUS suite III,ja to ne mogu naci cak sam i preko biosa trazio,samo cpu???i preko neta sam vidoe da nisam usamljen,da dosta toh ploca pokazuje tu temperaturu i ne samo taj model vec dosta sa oznakom H tj haswell...kao ne slazu se bas dobro sa nekim programima ocitavanja temp...tako sam procitao doslovce ,pokusacu opet da udjem u te podmenije,rekoh vec nije mi ovo jaca stran ,hvala na pomoci ssvima

Ulazio u ASUS suite III,ja to ne mogu naci cak sam i preko biosa trazio,samo cpu???i preko neta sam vidoe da nisam usamljen,da dosta toh ploca pokazuje tu temperaturu i ne samo taj model vec dosta sa oznakom H tj haswell...kao ne slazu se bas dobro sa nekim programima ocitavanja temp...tako sam procitao doslovce ,pokusacu opet da udjem u te podmenije,rekoh vec nije mi ovo jaca stran ,hvala na pomoci ssvima

Ma opusti se ,)

Da vidiš tek kakve nebuloze ljudi dobijaju za očitavanje voltaže :smash:

a8c16600_vbattach226353.jpeg

I meni na Asus H81M-K pise 122 stepena , to je bug najvervatnije ce noviji biosi to popraviti!

I ja mislim da je neki problem te prirode.U advance system care-u mi ocitava na idle procesor oko 30 stepeni,maticna oko 22.23...komp radi ok i normalno zato vise i ne obracam paznju na to,hvla svima

Ista ploca isti problem.Mada kod mene pokazuje 124

Temp.jpgTemp.jpg

Е овако ... данас сам и ја приметио да моја матична држи температуру на 118 степени што ме јако забринуло ... тумарао сам по нету тражећи одговор за проблем ... закључио сам да ова плоча има проблем са сензором , јер разни предлози по нету (инсталирање разних програма за очитавање вредности компа , па чак и надоградња БИОС-а ) нису дали резултата ... Онда сам решио да "ручно" измерим температуру МБ овим термометром http://www.aliexpress.com/item-img/...rium-thermometer-high-quality/1900562107.html који је показао температуру 50,5 степени ... сонду сам добро прислонио на ребра чипсета МБ држећи је дрвеном оловком . Ето , специјално сам се регистровао на овај сајт да би дао овај одговор , и надам се да ће некоме да помогне када врши гугл претрагу , јер као што рекох ни на једном другом сајту нисам наишао на прави одговор . Свако добро желим свима !!!

Temperatura hladnjaka ne znači mnogo, tj. razlika u temperaturi između hladnjaka i jezgra pokazuje samo efikasnost hladnjaka. Loša veza ili pasta između njih može da prouzrokuje da hladnjak bude hladan a de se processor ili čipset još uvek pregrejava. Delovi koji imaji senzor u sebi kao recimo CPU ili chipset imaji svoje unutrašnje senzora koje chip kao recimo ITT8720F na mojoj ploči očitava i te podatke prenosi BIOS-u ili neko programi mogu da ga očitaju direktno.

Nazad
Vrh Dno