Šta je novo?

TEMA:brze RAM memorije [split - rezultati]

A evo i nizeg segmenta

Ovo su malo sporije memorije ali su sa cenom i performansama jako zanimljive pa sam odluchio da ih postujem takodje u vidu slike.
Sugestija;@IVKE :D

Prilozi

• 4.jpg
    4.jpg
    157.8 KB · Pregleda: 71
  • 5.jpg
    5.jpg
    119.4 KB · Pregleda: 90
  • 6.jpg
    6.jpg
    108.4 KB · Pregleda: 92
  • 7.jpg
    7.jpg
    125.1 KB · Pregleda: 110
A sad sizenje bre!!!
MAX evo neceg pi(c)kantnog!!!
U pitanju je Geil DDR2 800 memorija koja verovali ili ne radi na 1066MHz o/c ali sa setovanjima 5-5-5-12 dok na 1000MHz radi 4-4-4-10. Kupio licno i isprobao i DO J..A je bre!!!
GEILDDR2800600.JPG mem555151064.JPG
Ajd sad da pogrickas ...!:D :smash: ;):eyebrows:

zorz je napisao(la):
A sad sizenje bre!!!
U pitanju je Geil DDR2 800 memorija koja verovali ili ne radi na 1066MHz o/c ali sa setovanjima 5-5-5-12 dok na 1000MHz radi 4-4-4-10. Kupio licno i isprobao i DO J..A je bre!!!
Pogledajte prilog 15088 Pogledajte prilog 15089
na kojoj voltazi radi na 1066?inace jel ti radilo nesto u pozadini posto ja imam 8200 266fsb ddr2 800 4-4-4-12 sa fsb-om 300 imam oko 9300 memorija ista setovanja sve na 2.0v

Prilozi

• cachemem.jpg
    cachemem.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 72
zorz je napisao(la):
A sad sizenje bre!!!
Pogledajte prilog 15088 Pogledajte prilog 15089
Prouchi ovu sliku pa vidi u chemu je nelogichnost u odnosu na tvoje module koji idu na "1000mhz" i imaju samo 7847mb/s dok moji rade samo na 887mhz i imaju 8500mb/s.:D
Malo se shalim.Nije sve u brzini ima neshto i u..................:D

Prilozi

• read 8500mb.jpg
    read 8500mb.jpg
    228.9 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Prouchi ovu sliku pa vidi u chemu je nelogichnost u odnosu na tvoje module koji idu na "1000mhz" i imaju samo 7847mb/s dok moji rade samo na 887mhz i imaju 8500mb/s.:D
Pa Darkic sta ti je tu cudno,njemu je FSB 4X250,a tebi je 4X267Mhz,sto dovodi do zakljucka da je tebi ventil za protok malo vise odvrnut.Medjutim razlika je malo vise nego velika,ali istetsitaj ti svoje na 250 Mhz i 267Mhz kada je rec o FSB-u i mozda tvoja konstatacija ima smisla!
Na drugoj slici njemu je FSB na 267MHzX4,ali memorija je na 1066 sa olabavljenih 5-5-5-15,mozda da je zategao malo latence,mozda bi bilo i preko tvog skora sto sam i ubedjen!
I kad radite protok,poterajte sve to u sandri da vas ceo svet razume!

Poslednja izmena:
zeza ga ram...zato i prodaje plochu...:D..oce da kupi amd :D..lele..
EDIT: I na kraju ga odgovorih...ostaje na intel-u...naruchio 6300...bravo Zorzonja..:D

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
Pa Darkic sta ti je tu cudno,njemu je FSB 4X250,a tebi je 4X267Mhz,sto dovodi do zakljucka da je tebi ventil za protok malo vise odvrnut.Medjutim razlika je malo vise nego velika,ali istetsitaj ti svoje na 250 Mhz i 267Mhz kada je rec o FSB-u i mozda tvoja konstatacija ima smisla!
Na drugoj slici njemu je FSB na 267MHzX4,ali memorija je na 1066 sa olabavljenih 5-5-5-15,mozda da je zategao malo latence,mozda bi bilo i preko tvog skora sto sam i ubedjen!
I kad radite protok,poterajte sve to u sandri da vas ceo svet razume!
Ja nategnem RAM i dobijem 11500 MB/s na 800 MHz u everestu, olabavim ga na 5-5-5-15 i imam protok od 12100 do 12500 MB/s

Yoti je napisao(la):
Ja nategnem RAM i dobijem 11500 MB/s na 800 MHz u everestu, olabavim ga na 5-5-5-15 i imam protok od 12100 do 12500 MB/s
Da ali na kom FSB-u!;)
Primera radi

Prilozi

• 821.jpg
    821.jpg
    241.6 KB · Pregleda: 81
  • 840.jpg
    840.jpg
    241.6 KB · Pregleda: 72
  • 851.jpg
    851.jpg
    241.8 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Evo da ne bude da necu da okacim.

Poslednja izmena:
Yoti je napisao(la):
Evo da ne bude da necu da okacim.
Bezi mi iz Thread-a sporacu sa tim sporim ram-ovima:D :p
Napucao si core2duo pa se vadish na njega.Shalim se.
Kad ces neke brze ram module da ubash?pc 7200,pc 8000,pc,8200 ili pc 8500?Tada ce tek da leti.U stvari,nece da leti...to je samo sintetika.Nema to veze...ostani sa tim modulima ili napucaj shto vishe nekih na 533mhz jeftinih...ebesh protok..:D(edit:bio sam sarkastichan):D

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
Evo je jos jedna veoma brza memorija,koja na 2.2V radi bez problema na 1000MHz,na cas 3-3-3-8.A i cena joj nije nesto velika u pordjenju na druge brendove:D
http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=78
dali si siguran da radi na 1000mhz na latencijama na 3-3-3-8,obzirom da su to zagarantovane latencije za brzinu tih modula od 800mhz? Na 1000mhz brzine bi trebalo da su latencije vislje.Mada je solidan raspona voltaze: 1.8v ~ 2.3v.
Znaci moze i 2.3V:eyebrows:Moguce da se izvuche na 2.3v sa tim latencijama...interesantni moduli...
Protok joj je manji od pc 7200 modula ..brzina solidna...za taj novac...lepo....

Poslednja izmena:
dali si siguran da radi na 1000mhz na latencijama na 3-3-3-8,obzirom da su to zagarantovane latencije za brzinu tih modula od 800mhz? Na 1000mhz brzine bi trebalo da su latencije vislje.Mada je solidan raspona voltaze: 1.8v ~ 2.3v.
Znaci moze i 2.3V:eyebrows:Moguce da se izvuche na 2.3v sa tim latencijama...interesantni moduli...
Protok joj je manji od pc 7200 modula ..brzina solidna...za taj novac...lepo....
Ma ovo je najbolja memorija Darkic ubeljivo necu da gledam na novac,ima da je nabavim cim mi se ukaze prilika,a o tome koliko ona stvarno moze evo ti lina:d
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103868&highlight=Geil+1000MHz

Poslednja izmena:
na zadnjem linku je solidno zategao:
Mushkin PC 8000 2 x 1 gig.

2.3 volts on ram.
+ .3 volts on chipset.
+ .1 on VFSB.latencije 3.4.3.10.brzina 1020mhz.Deklarisana maksimalna fabricka brzina 1000mhz.

U pakomu stigli kingston hyperX moduli na 1000mhz i 1066mhz...
Gledajuci testove i dalje je Corsair u istoj klasi bolji u performansama od Kingstona ali nije drastichna razlika.Kingston je na drugoj strani jeftiniji.

To je to!!!!!!!!

:d Hvala bas mi je pomogao post, da bih ukapirao i razumeo koji ddr2 da kupim za masinu koju sklapam!!!

Ljudi jel neko zna kakva je kingston DDR667 memara ?

sam oda dodam mali komentar na ovu temu:

Ja sa mojom kingston VR klokovanom na 450MHz derem 667 memorije u mem protoku a ako se malo vise igram sa podesavanjima onda derem i DDR800. nesmem ni da pomislim sta bi bilo kad bih nabavio neku DDR1 memoriju na 600MHz onda bi stvarno bilo zalosno gledati tu DDR2 memoriju :) Oo

Tako da neznam se lozite na DDR2 kad realno jos nije bolja od DDR1 memorije.

A pod realno mislim na mogucnosti nabavljanja i cenu i ostatak hardvera potreban da bi to sve lepo radilo.

Sad kad za par dana izađe Corsair Dominator modul na 1111MHz (PC2-8888) sa CL4-4-4... Cena? Ovde oko 600e za 2x1GB...

smarac je napisao(la):

Ja sa mojom kingston VR klokovanom na 450MHz derem 667 memorije u mem protoku a ako se malo vise igram sa podesavanjima onda derem i DDR800. nesmem ni da pomislim sta bi bilo kad bih nabavio neku DDR1 memoriju na 600MHz onda bi stvarno bilo zalosno gledati tu DDR2 memoriju :) Oo

A pod realno mislim na mogucnosti nabavljanja i cenu i ostatak hardvera potreban da bi to sve lepo radilo.
blago tebi :) ne znam o kakvim mogucnostima nabavke/cenu pricas kad mozes i svog ljubljenog amd-a da "nabudzis" na am2/ddr2 za mizernu lovu a ti nemoj nego ostani na k8 arhitekturi jos 5 godina :D
p.s.znam problem srbije i hvaljenja onog sto si kupio pa da ne ispadnes "lud" :) ti sad hvali to sto imas evo ti jos jedne realnosti 32bit je jos uvek bolji od 64bit sto si kupio 64bit proc?

smarac je napisao(la):

Najbrza ddr1 memorija radi negde oko 280mhz-a cl1.5-2-2, a najbrza ddr2 memorija oko 1000mhz cl3, ili 1200mhz cl4 u super pi-u mozda su tu negde (mada mislim da je bolji ddr2 za nijansu) ali u ostalim slucajevima ddr2 kida.

smarac je napisao(la):

***.kakav flash!!Da te pitam:koliki ti je memory read u Everestu npr.?ja imam 8400mb/s.A ti?
ddr1 je vec sada loshija i necu skretati thread jer si sad spamovao debelo...otishao si van teme...pogledaj naslov....
Inache moram da odgovorim na temu 965 chip seta i 975 chip seta jer je direktno vezan za ddr2 memorije a imam puni pitanja na PM.
Nadam se da ne treba da prevodim...
DDR2-800 is capable of delivering 2.1GB/sec of additional memory bandwidth to the system. Peak bandwidth goes from 10.7GB/sec in 975X to 12.8GB/sec in P965. About a month ago we ran some tests with a Core 2 Extreme and Core 2 Duo E6700 equipped with both DDR2-667 and DDR2-800 and found the faster memory provided an additional 2-4% in performance in games, while DDR2-800 shaved a few seconds off our DivX conversion and WME 9 tests in our media encoding testing.

***.kakav flash!!Da te pitam:koliki ti je memory read u Everestu npr.?ja imam 8400mb/s.A ti?

Dobro sintetika je sintetika, u realnoj primeni izgleda da je ddr1 jos uvek konkurentan, oduvek sam pricao da je samsung tccd djubre:

318.6mhz.JPG

Poslednja izmena:
Ovo je overklok bez ikakvog dizanja voltaze na ploci,ramu,cpu....inace je Presler 920 u pitanju....znachi najslabiji iz serije 9xx.Toliko o tome ko je "tata"kad je ram u pitanju..Inace ram sa ovim rezultatima je ddr2 kingston hyperx pc 7200,,...znachi ni blizu da je najbolji kod ddr2 branshe...da imam pc 8000 ili vise..ovo bi otislo bez dizanja V na preko 9500mb/s memory read tj.preko 1066mhz brzine ram memorije...i shta tu DDR1 da trazi?Ma ovo i vrapci znaju na internetu...ddr1 je vec OUT totalno,,,a ddr2 ce vec to postati u 2007..izlazi ddr3:trust: ...tako da tehnika ide dalje,,,,ko ne moze da prati onda zalim slucaj...

Prilozi

• overclock poslednji komplet.jpg
    overclock poslednji komplet.jpg
    205.9 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
ovo bi otislo bez dizanja V na preko 9500mb/s memory read tj.preko 1066mhz brzine ram memorije...i shta tu DDR1 da trazi?

od te sintetike imas koristi kao i od Pamelinog postera na zidu, daj neke realne rezultate, u realnoj primeni/testovima DDR1 nije za potcenjivanje, cenovno koliko je skuplja vrhunska DDR2 memorija uopste ne opravdava u razliku u perfomansama, i dalje stoji da je bolje DDR2 al razlike su minimalne u dosta slucajeva.

daj neke realne rezultate, u realnoj primeni/
A koje?Konkretno....ovo je crno na belo..vec je izlizana fora"sintetika"...pa nije mastarija da je protok npr.8500mb/s...niko to ne izmislja i to je realan protok...***....neznam koje ces testove...

Poslednja izmena:
A koje?Konkretno....ovo je crno na belo..vec je izlizana fora"sintetika"...pa nije mastarija da je protok npr.8500mb/s...niko to ne izmislja i to je realan protok...***....neznam koje ces testove...

3D Mark, Superpi, Cinebench, neki render, nesto u photoshopu, neka igrica, neka kompresija videa......

Vrh Dno