Šta je novo?

TEMA:brze RAM memorije [split - rezultati]

imam jedno pitanje..zanima me, poshto vidim da se pominje ovde, da li moze da se pronadje kod nas negde corsair dominator moduli

Evo moj SuperTalent koji se nemoze poredit sa extremno brzim memorijama,a prilicno dobro ide kad se clocka : 2x1GB PC2-6400 4-4-3-8 800MHz,na 1196MHz 5-5-5-15 2.45V

A s ovim postavkama prosla SP32M 1164MHz 5-5-5-15 2.45V

E sad nism probao CPU preko 3GHz,neznam dl bi dobio malo bolji rez...

Poslednja izmena:
koje su dobre oc memorije def. @800Mhz sa CL3, a da se nadje u Srbiji? kao ove gore navedene Geil , jel ih ima ovde?

koje su dobre oc memorije def. @800Mhz sa CL3, a da se nadje u Srbiji? kao ove gore navedene Geil , jel ih ima ovde?

Moze li jedno pitanjce? Ako bi nastavio da koristis doticni P4 (ili cak uzmez C2D) zasto zelis da uzmes DDR2 800 CL3 memoriju??Latencije i freq. DDR2 mem. na toj platformi ne uticu na performanse kao kod AMD AM2 procesora,tako da ne razumem razlog kupovine(osim ako ne zelis da ganjas FSB i mem sa 1:1 pri OCu Conroe-a,sto bi opet donelo samo nekoliko % ubrzanja...)
Ako si pitao za nekog drugog,onda se izvinjavam unapred :)

Poslednja izmena:
ma pitam i za sebe a i za druga...vec znam da ne utice bas puno, ali opet ce mi trebati neka ultra kad budem uzeo da clockujem c2d koji cu da uzmem...bolje neka je u startu CL3 pa da je ocujem i podesim kasnije na CL4 ili CL5 nego u startu CL5 pa da je kasnije stavljam na CL5+
naravno da ce biti FSB : DDR = 1 : 1
btw: koliki je gubitak kad se stavi na drugu proporciju???

Poslednja izmena:
DDR2 2GB (2x1GB kit) PC9200 (1150MHz) OCZ, Reaper Heatpipe, EPP 330e

DDR2 2GB (2x1GB kit) PC9600 (1200MHz) OCZ, Flex XLC, EPP 565e

DDR2 2GB (2x1GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ,CL4 nVidia XTC, SLI ready 220e

DDR2 1GB PC8500 (1066MHz) OCZ,CL4 nVidia XTC, SLI ready 110e

DDR2 1GB PC8000 (1000MHz) OCZ, platinum XTC 100e

Kupite nesto ovako i zavrsite posao postarina 10-15eura i vozi;)

Croacia is's has everything what Serbia has not the is very very sadly:wall: :wall:

pozzz...:wave:

izvinite ako je bilo ali nisam nasao:
jel znate gde naci OEM Micron D9GMH memorija??? ovde ili preko (npr. Hungary :))

Imam p35 bearlake chip set i E6600 intel.Shta kupiti od memorija da da mogu da poteram CPU preko 3000mhz a da memorija ne dostigne plafon od 800mhz i puca?Ovo bi trebalo da bude pravo pitanje.Predlozi?

Corsair 1GB 800 Mhz DDR2 Xms2 (CM2X1024-6400 G) sa njom O/C ide do 3,7 Ghz konbinacija CPU E6600 i maticna Asus P5B Deluxe, hladenje na vazduh a to su otprilike i ganice zbog hladjene, verujem da sa box c. siguro moze do 3.5 Ghz u zavisnosti kako je kuciste provetreno.
To su moja iskustva nije iskljuceno da je situacija zavisi od slucaja do slucaj.

Corsair 1GB 800 Mhz DDR2 Xms2 (CM2X1024-6400 G) sa njom O/C ide do 3,7 Ghz konbinacija CPU E6600 i maticna Asus P5B Deluxe, hladenje na vazduh a to su otprilike i ganice zbog hladjene, verujem da sa box c. siguro moze do 3.5 Ghz u zavisnosti kako je kuciste provetreno.
To su moja iskustva nije iskljuceno da je situacija zavisi od slucaja do slucaj.
Hvala Zorane.Skoro sam bio kod Zorza(Gorana)i pa mi reche za te module.Nisi im dizao voltazu za 3.7 ghz na cpu/?

Voltazu nisam dizo ni memoriji ni procesoru medjutim bile su velike vrucine pa se sve to dosta grejalo.
Jednostavno mislim, da ko ima vremena za finija podesavanja da moze da izvuce i preko 4.0 Ghz ali na vazduh tesko pogotovo sto idu velike vrucine mada nikad se nezna

Voltazu nisam dizo ni memoriji ni procesoru medjutim bile su velike vrucine pa se sve to dosta grejalo.
Jednostavno mislim, da ko ima vremena za finija podesavanja da moze da izvuce i preko 4.0 Ghz ali na vazduh tesko pogotovo sto idu velike vrucine mada nikad se nezna
Odlichno.Ta memorija nije skupa a klokuje se,znachi,dobro.Ja imam kuciste Thermaltake big tower "ARMOR" a u njemu su dve 12-ice+ sam ja dodao josh jednu svoju.A Zalman 7700 hladi cpu i ramove.Promaja je kad stavih ruku u kuciste kao da si na Kopaoniku.:) NAcepacu ga ja solidno za optimum performansi ako se dokopam tih modula.Hvala za info.
ps.kada ti je cpu ishao na 3.5ghz na koliko ti je radila memorija?

Poslednja izmena:
imam ja twinx kit dotichnog corsair-a i stvarno se vrh klokuje i to na amd-u, kontam da ce kod tebe na c2d moci skroz da se vuche do maksimuma i ne greje se puno chak ni pri vishim voltazama 2.3 ili 2.4V

Prosto neverovatno da je dilerska cena 1 gb oko 74eu za njega.RAM je bash pao sa cenom.

Memorija je isla na nekih 980 Mhz stim sto je start bio sa 667 Mhz a ne sa 800, tako da nisam uopste povecavao napon.
Ima tu puno konbinacija kako da se izvuce sto vise, mene iskreno O/C ne interesuje nesto posbno.

Mene interesuje OC samo zbog optimizacije mashine.Normalno bez dizanja voltaze.Ako moze da ide vishe a da ne skracuje vek komponenti-zashto da ne.
Memorija je isla na nekih 980 Mhz stim sto je start bio sa 667 Mhz a ne sa 800, tako da nisam uopste povecavao napon.
Ima tu puno konbinacija kako da se izvuce sto vise, mene iskreno O/C ne interesuje nesto posbno.
Da.Sa 667 bi stigla preko 950mhz ako bi cpu ishao npr na 3.5ghz(pricham napamet).Thx for info.

Hoces reci da ti je memorija radila na 980mhz sa 1.8V?!? E to je onda vanserijska memorija; jel si ti testirao tu stabilnost u Orthosu?

Dark, generalno svaka memorija na 800 bi trebala da ti zavrsi posao za procesor do 3600. Cuo sam da se pojavio neki dobar transcend!

Hoces reci da ti je memorija radila na 980mhz sa 1.8V?!? E to je onda vanserijska memorija; jel si ti testirao tu stabilnost u Orthosu?

Dark, generalno svaka memorija na 800 bi trebala da ti zavrsi posao za procesor do 3600. Cuo sam da se pojavio neki dobar transcend!
Da.I ja sam chuo ali neznam tachno koje su oznake.Reche mi Marko pre neko veche.

Nisam nista testirao, odradio sam samo dva filma sa AKG i to u trajanju od nekih 2-3 sata i nisam primetio nista posebno.
Medjutim rezultati u brzini mi se nisu svideli iz razloga sto mi se vise isplati duze konvertovanje nego krace (brze) i to sa vecom bukom naravno posto to sve treba ohladiti dok na 2.4 GHz masina je vrlo tiha tako da mi Zalman 9500 radi na 1400 rpm uz temperaturu od 45 C pri punom opterecenju.
Inace memoriju sam probao na 1000 Mhz bez dizanja napona ali nisam O/C CPU i sasvim normalno radi mada kazem nisam nista testirao ovo je bilo u trajanju nekoliko sati.

Poslednja izmena:
Cini mi se da se nismo bas razumeli rekao sam da je do 3,5 Ghz sistem bio stabilan bar tih nekoliko sati dok na 3,7 Ghz sam samo usao u win. i kad sam video temperature vratio sam se na nizi takt, inace sve je to trajalo 5-10 min (mislim na 3,7 Ghz) zato sam i rekao da uz finija podesavanja moze da dostigne 3,7 Ghz a i vise u zavisnosti od primerka, ostalih komponenti i umeca

Cini mi se da se nismo bas razumeli rekao sam da je do 3,5 Ghz sistem bio stabilan bar tih nekoliko sati dok na 3,7 Ghz sam samo usao u win. i kad sam video temperature vratio sam se na nizi takt, inace sve je to trajalo 5-10 min (mislim na 3,7 Ghz) zato sam i rekao da uz finija podesavanja moze da dostigne 3,7 Ghz a i vise u zavisnosti od primerka, ostalih komponenti i umeca

Ja nadjoh samo jednog coveka sa slicnim rezom :D a tek je pitanje koliko mu undervoltuje CPU :p
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=1907571&postcount=8
P.S.
Chika Dani dade i slike ***e mish :zgran: :d
:wave:

Nazad
Vrh Dno